Top 5 cele mai vizitate orașe din Europa



Ultimele statistici raportează că Europa are aproximativ 764 de milioane de turiști în fiecare an. Prin urmare, e clar că țările europene sunt foarte atractive pentru turism, iar în acest articol vreau să-ți prezint un top al celor mai vizitate orașe din Europa.
Consider că dacă ești pe care să pleci într-o vacanță sau ești de abia în faza de planificare a unei excursii, acest ghid s-ar putea să-ți fie o reală sursă de inspirație.

Veneția, Italia – 5.6 milioane de turiști

Superbul oraș venețian este unic în lume, fiind practic vorba despre o insulă înconjurată de apă. De la celebrele canale și plimbări cu gondola până la clădiri cu o încărcătură istorică deosebită, poți fi sigur că odată ajuns în Veneția nu te vei plictisi niciun moment.
Un lucru interesant este faptul că aici se găsește și cel mai vechi cazino din lume, Casino di Venezia. Este un loc vechi de sute de ani și care este deschis publicului chiar și în ziua de astăzi.
Poți să intri în clădire doar pentru a admira arhitectura sa sau chiar pentru a te distra la diverse jocuri de noroc, însă dacă nu vrei să riști bani pentru o asemenea distracție, atunci aici ai o listă cu cele mai populare păcănele gratuite.

Barcelona, Spania – 7 milioane de vizitatori per an

Spania se remarcă printr-un peisaj culinar superb, iar aici vei găsi arome și mixuri unice în lume, motiv pentru care îți recomand ca dacă ajungi în capitala catalană să încerci bucătăria locală.
Vremea este una mediteraneană și practic aici temperaturile sunt plăcute pe tot timpul anului. Plajele sunt și ele unele superbe, iar dacă îți place viața de noapte, ai nimerit exact unde trebuie.

Amsterdam, Olanda – 8.8 milioane de vizitatori în fiecare an

Deși este un oraș relativ mic din punct de vedere al dimensiunilor, cumva Amsterdam reușește să se mențină într-o companie destul de selectă a destinațiilor europene de top.
Unul dintre motivele pentru care este vizitat de atât de mulți oameni este grație arhitecturii sale, canalele navigabile absolut superbe, dar și, de ce să nu recunoaștem, politicilor sociale extrem de relaxate.
Cu toate acestea, trebuie să știi că în Amsterdam cazarea este destul de scumpă, mult mai scumpă decât în alte orașe din acest top, din cauza faptului că cererea este foarte mare. Tocmai de asta îți recomand să te duci în afara vârfului de sezon pentru a beneficia de prețuri ceva mai accesibile.

Roma, Italia – 10.3 milioane de turiști

Cred că zicala care spunea că toate drumurile duc la Roma este în continuare de actualitate pentru că Roma este unul dintre cele mai vizitate orașe din Europa. Este considerat de mulți specialiști drept cel mai frumos, cel mai cultural și cel mai educațional oraș de pe continent, după Paris.
Roma este conectată la toate orașele majore din peninsula Italică, astfel că oriunde ai vrea să mergi pentru a vizita lucruri interesante în Italia, îți recomand să începi cu leagănul civilizației, Roma.
Vei găsi aici multe vestigii istorice, printre care și celebrul Colosseum în care gladiatorii se duelau spre deliciul publicului și al nobilimii romane.

Istanbul, Turcia – 14.7 milioane de turiști

De-a lungul anilor, Istanbulul a avut de suferit din cauza instabilității cauzate de evenimente politice sau sociale. Lucrurile par însă că s-au liniștit în ultimii ani, iar acum acest oraș este considerat unul sigur pentru turiști.
Dezvoltarea turismului a fost un punct cheie pentru programele guvernamentale din Turcia, iar Istanbulul s-a dezvoltat foarte mult, atrăgând de câțiva ani milioane de turiști anual.
De altfel, aici nu doar peisajele sclipitoare atrag vizitatorii, ci și condițiile foarte bune de cazare, experiența orient vs occident și mixul de stiluri.

Paris, Franța – 19.1 milioane de turiști

Parisul mereu a fost o destinație turistică majoră pentru toată lumea, nu doar pentru cetățenii din statele europene. De fapt, se bate aproape de la egal la egal cu Londra, iar unii statisticieni preconizează că în câțiva ani Parisul va deveni cel mai vizitat oraș din Europa.
Deja Franța este cea mai vizitată țară din Europa, astfel că urcarea Parisului pe primul loc în topul celor mai vizitate orașe la nivel continental ar veni ca o consecință firească.
Dacă vizitezi Parisul chiar nu te vei plictisi pentru că te poți distra foarte bine atât ziua, cât și în timpul nopții, ai o grămadă de restaurante de top sau pub-uri excelente, iar dacă îți place viața culturală poți vizita zeci de muzee interesante din Paris și din împrejurimi.
Metroul din Paris este unul dintre cele mai bune din Europa, astfel că poți ajunge oriunde foarte ușor și ieftin.

Londra, Marea Britanie – 19.6 milioane de turiști

Londra ține capul de afiș când vine vorba despre destinații europene de câțiva ani buni. Cu peste 19 milioane de turiști în fiecare an, acest oraș nu este doar cel mai vizitat din Europa, dar și unul dintre cele mai vizitatela nivel mondial.

Unul dintre avantajele Londrei este că are multe aeroporturi mari în proximitate, astfel că găsești zbor spre aproape orice destinație dorită.
Având în vedere că limba engleză este o limbă de circulație internațională, practic dacă știi puțină engleză te vei putea înțelege foarte ușor cu localnicii.
Nu te vei plictisi în Londra nici dacă stai peste 2 săptămâni pentru că sunt foarte multe locuri de vizitat și este un oraș plin de tradiție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Horoscop pentru sâmbătă, 27 aprilie 2024. Iată ce le este rezervat zodiilor astăzi

27 Apr 2024 397

Horoscop pentru vineri, 26 aprilie 2024! Se anunță petreceri și întâlniri romantice pentru unii nativi

26 Apr 2024 671

O navă de tip catamaran va transporta pasagerii între municipiul Tulcea și Tudor Vladimirescu (VIDEO)

28 Mar 2024 832

Modificări în călătoria cu copiii, de la 31 martie. Informații despre ce documente trebuie să aibă părinții

26 Mar 2024 916

Horoscop pentru luni, 04 martie 2024. Legaturile sentimentale reprezintă subiectul principal al zilei pentru una dintre zodii

04 Mar 2024 1164

Horoscop pentru miercuri, 21 februarie 2024. Ziua predispune la izolare pentru unii nativi

21 Feb 2024 911

Horoscop pentru marți, 6 februarie 2024. Ziua abundă în provocări venite dinspre partenerul de viață și colaboratori pentru una dintre zodii

06 Feb 2024 1024

Horoscop pentru luni, 05 februarie 2024. Capitolul amoros dă bătăi de cap uneia dintre zodii

05 Feb 2024 1000

Horoscop pentru luni, 22 ianuarie 2024. Subiectivismul si emotivitatea sunt accentuate astăzi pentru una din zodii

22 Jan 2024 891

Horoscop pentru luni, 08 ianuarie 2024! Este o zi excelentă pentru una dintre zodii

08 Jan 2024 951

Editorial Navigând prin labirintul minții. Călătoria fascinantă a gândurilor noastre

07 Jan 2024 940

Horoscop pentru miercuri, 20 decembrie 2023. Demersurile necesare unei calatorii au șanse de success pentru una din zodii

20 Dec 2023 987

Horoscop pentru joi, 9 noiembrie 2023. Astăzi, oboseala este accentuată pentru una din zodii

09 Nov 2023 1079

Horoscop pentru miercuri, 8 noiembrie 2023. Se întrezăresc călătorii pe distanțe scurte pentru una dintre zodii

08 Nov 2023 1167

Avertizare de călătorie! MAE atenționează asupra călătoriilor în Liban

21 Oct 2023 745