Tulcea Concursul ”Cu viața mea apăr viața” – etapa județeană. Locurile pe podium (FOTO)


Astăzi, 19 mai 2023, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Delta” al județului Tulcea, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea,  cu sprijinul  Consiliului Județean și a Asociației ”Prin mediu trăim”, a organizat concursul cu tematică de protecție civilă  ”Cu viața mea apăr viața” – etapa județeană, care s-a desfășurat la Sala de Sport – Club Școlar Sportiv Tulcea.

Acest concurs are ca scop dezvoltarea capacității de percepție a protecției civile ca ansamblu de activități cu caracter exclusiv umanitar, cunoașterea și aprecierea factorilor de risc potențial generatori de situații de urgență sau dezastre la care este expusă comunitatea, adoptarea unui comportament adecvat și cunoașterea modului de acțiune în cazul producerii unei situații de urgență, formarea spiritului de solidaritate și implicarea în acțiunile de prevenire și intervenție în situații limită.

Competiția s-a desfășurat pe două cicluri de pregătire, gimnazial și liceal, la care au participat 12  echipaje din cadrul mai multor instituții de învățământ din județul Tulcea, după cum urmează:

  Ciclul gimnazial:
- Școala Gimnazială ”Pescărușul” Sarichioi;
- Școala Gimnazială ”Gheorghe Banea” Măcin;
- Școala Gimnazială  ”Nifon Bălășescu” Tulcea;
- Școala Gimnazială ”Nichifor ”Ludovig ” Niculițel;
- Școala Gimnazială ”Panait Cerna”Cerna;
- Școala Gimnazială Greci;
- Școala Gimnazială ”Alexandru Ciucurencu” Tulcea;
- Liceul Teoretic  ”Constantin Brătescu” Isaccea;


Ciclul liceal:
- Liceul Teoretic  ”Constantin Brătescu” Isaccea;

- Liceul Tehnologic ”Brad Segal” Tulcea;
- Liceul Tehnologic Măcin;
- Liceul Teoretic  ”Ion Creangă” Tulcea;

În cadrul concursului, participanții au avut de susținut o probă teoretică și două probe practice.

Proba teoretică a constat în verificarea cunoștințelor acumulate prin parcurgerea tematicii specifice . Echipele care au trecut proba teoretică cu brio, au participat la probele practice care au constat în transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe o distanță de 50 de metri și deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole contaminat.

Concursul s-a încheiat cu festivitatea de premiere, în cadrul căreia toți participanții au fost felicitați și li s-au acordat diplome și premii oferite de Asociația ”Prin mediu trăim”.

Locurile pe podium au fost ocupate de următoarele echipe:

La categoria gimnaziu, locul I a fost obținut de echipajul din cadrul Școlii Gimnaziale ”Nichifor Ludovig”  Niculițel, pe a II a treaptă a podiumului a urcat echipajul din cadrul Liceului Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea,  iar pe poziția a III a s-au clasat elevii din cadrul Școlii Gimnaziale ”Pescărușul” Sarichioi.

La categoria liceu, locul I a fost acordat echipajului din cadrul Liceului Tehnologic Măcin, locul al II lea de către elevii din cadrul Liceului Tehnologic  ”Brad Segal” Tulcea iar locul al III lea de către echipajul din cadrul Liceului Teoretic ”Constantin Brătescu” Isaccea.

Echipele clasate pe primele locuri au primit trofee și premii puse la dispoziție de Consiliul Județean Tulcea.
 
De asemenea, mâine, 20 mai 2023, pe Stadionul Bididia din municipiul Tulcea se va desfășura etapa județeană a concursului cercurilor tehnico-aplicative de elevi ”Prietenii Pompierilor”, unde la linia de start se vor alinia 8 echipaje din cadrul mai multor instituții de învățământ din județ.


foto: ISU Tulcea 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oportunități de carieră la ISU Tulcea! Iată ce trebuie să știi

25 Apr 2024 396

Fost consilier local din Văcăreni, Tulcea, angajată ulterior în Primăria Văcăreni, proces la Constanța cu Agenția Națională de Integritate (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 537

Caravana Shakespeare vine la Tulcea

14 Apr 2024 464

Prima etapă a Concursului național de endurocross, organizat în județul Tulcea

06 Apr 2024 538

Constanța a găzduit Concursul Național “Istoria și Tradițiile Turcilor din România” (GALERIE FOTO)

01 Apr 2024 516

Universitatea Ovidius Constanța Cine sunt câștigătorii celei de-a XII-a ediție a Sesiunii de comunicări ştiinţifice pentru elevi „Noi şi Economia”.

27 Mar 2024 782

Premianții Concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol” de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

21 Mar 2024 861

Concurs pentru președinte la Judecătoria Medgidia, Judecătoria Mangalia, Tribunalul Tulcea și Judecătoria Măcin

04 Feb 2024 828

Dan Stepanencu, delegat prim-procuror al Parchetului Judecătoriei Tulcea. Maria Manuela Iordache, adjunct

21 Dec 2023 1027

Concurs important la București! Este vizată Poliția din Tulcea

15 Oct 2023 782

Concurs pentru conducerea procurorilor din Dobrogea! Când susțin procurorii proiectul managerial

01 Oct 2023 4790

Justiția Constanța Niciun judecător din Constanța sau Tulcea nu s-a înscris la concursul pentru funcțiile de conducere din instanțe (DOCUMENT)

29 Sep 2023 1049

Lupta pentru conducerea instanțelor din Constanța! Mâine e ultima zi pentru depunerea candidaturilor

21 Sep 2023 987

Funcția de președinte al Judecătoriei Mangalia, scoasă la concurs! Ce posturi de conducere sunt disponibile la instanțele din Dobrogea (DOCUMENTE)

01 Sep 2023 1267

Postul de procuror general al Dobrogei, ocupat de Gigi Valentin Ștefan, scos la concurs de către Consiliul Superior al Magistraturii (DOCUMENT)

01 Aug 2023 3773