Un an de la de la trecerea în nefiinţă a Elenei Buhaiev, fostă sportivă şi antrenoare de scrimă


Astăzi se împlineşte un an de la trecerea în nefiinţă a Elenei Buhaiev, fostă sportivă şi antrenoare de scrimă, fost inspector şcolar general al judeţului Constanţa şi fost director al Clubului Sportiv Şcolar nr. 1 Constanţa.
 
Elena Buhaiev a fost o scrimeră de mare valoare, cucerind medalia de bronz la Campionatul Mondial, în proba de spadă. A făcut parte din echipa de aur a CS Farul Constanţa. A fost şi antrenoare de scrimă şi a condus ca director CSS1 Constanţa. Totodată, a activat ca inspector de educaţie fizică şi sport la Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa, instituţie unde a fost şi inspector şcolar general. Nu în ultimul rând, a fost director în Ministerul Educaţiei şi Cercetării. Elena Buhaiev a fost înmormântată la Cimitirul Municipal din Constanţa.
 
„După atletism şi canotaj, acum şi scrima trece prin durere! Elena Buhaiev a plecat dintre noi după o grea suferinţă! Bunul Dumnezeu să vă odihnească în pace! Colegii de la DJST Constanţa şi Elena Frîncu transmit sincere condoleanţe familiei!“, a postat acum un an, pe Facebook, Mariana Solomon, directorul executiv al Direcţiei Judeţene pentru Sport şi TIneret Constanţa.
 
„Sunt consternat, o altă valoare a sportului constănţean şi românesc ne părăseşte! Elena Buhaiev a fost o bună prietenă a mea, un om de înaltă ţinută morală şi un profesionist desăvârşit. Dumnezeu să o odihnească în pace! Sincere condoleanţe familiei îndoliate!“, a fost mesajul scris acum un an de fostul director al CS Farul Constanţa şi al colectivului clubului sportiv constănţean, Ilie Floroiu.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prof. Ortansa Andronic, primul director CSS1 Constanţa, în peisajul sportiv din 1958. Conducătorii şi denumirile instituţiei, de-a lungul anilor (galerie foto)

07 Mar 2019 3597

Plutonier adjutant Ioan Iulian Căpăţână şi maestrul Gheorghe Stanciu, Dana Sofronie şi Elena Buhaiev, cetăţeni de onoare ai Constanţei

19 Feb 2019 3725

PMP propune ca Elena Buhaiev să primească postmortem titlul de cetățean de onoare al municipiului Constanța

09 Jan 2019 2486

Modificări în firma Euro Step System. Unul dintre asociaţi era Elena Buhaiev, fost inspector şcolar general al ISJ Constanţa

15 Sep 2018 2993

Imagini de la eveniment Constanța în doliu. Elena Buhaiev, condusă astăzi pe ultimul drum (galerie foto)

11 Aug 2018 4243

Revista presei locale

10 Aug 2018 1474

Sportul şi învăţământul constănţean, în doliu. A murit Elena Buhaiev!

09 Aug 2018 11609