Un fost deputat de Tulcea, numit membru în CA-ul companiei naționale Romtehnica SA

 
  • Romtehnica a fost fondată în baza Hotărârii Consiliului de Miniştri nr. 1771/1974, ca Direcţie de export-import, în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.
  • Fostul deputat Lucian-Eduard Simion, din Tulcea, apare și ca administor al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, și a figurat în Obiectiv SA, Salubris SA, Expres Nav SRL, Mega Group SRL și în Simfarm SRL, din Tulcea, toate radiate.
  • Lucian-Eduard Simion a fost Consilier la cabinetul Președintelui Consiliului Județean Tulcea, guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, prefectul Judeţului Tulcea dar și inspector guvernamental.
 
 
Schimbări importante în compania națională Romtehnica SA! Deși ele au avut loc în luna mai a acestui an, hotărârile au fost publicate în Monitorul Oficial al României zilele trecute!  
 
Astfel, conform datelor oficiale, acţionarii Companiei Naționale Romtehnica S.A.s-au întrunit în Adunare Generală Ordinară (AGA)! În urma evenimentului, înregistrat, așa cum precizam și mai sus, la data de 10 mai 2022, s-a decis numirea lui Lucian-Ovidiu Heiuș, din Hunedoara, ca membru al Consiliului de Administraţie al C.N. Romtehnica - S.A. reprezentant al Ministerului Finanţelor, pentru un mandat de patru ani (4 ani), dar nu mai mult decât durata exercitării funcţiei de preşedinte ANAF, începând cu data prezentei hotărâri.
 
De asemenea, tot în cadrul AGA s-a hotărât numirea lui Lucian-Eduard Simion, din Tulcea, fost deputat, ca membru al Consiliului de Administraţie al C.N. Romtehnica - S.A. reprezentant al Ministerului Apărării Naţionale, din Tulcea, pentru un mandat de patru ani, dar nu mai mult decât durata mandatului emitentului adresei înregistrată la nr. M 1283 din 10.05.2022, începând cu data prezentei hotărâri.
 
Având în vedere expirarea mandatelor unor administratori, pentru formalitate, se revocă din funcţia de administrator: Romeo Nechita (data expirării mandatului 04.04.2022), Lucian-Ionel Duca (data expirării mandatului - 14.05.2019), Gheorghe Stan (data expirării mandatului -13.02.2022).
 
„Având în vedere încetarea de drept a mandatului de membru în Consiliul de Administraţie al CN Romtehnica - S.A. a lui Robert Alexandru Răduţoiu la data de 24.11.2021, pentru formalitate, se revocă Robert Alexandru Răduţoiu din funcţia de administrator/reprezentant al Ministerului Finanţelor. Având în vedere prevederile art. 15 alin. (1) din actul constitutiv al societăţii Consiliului de Administraţie este format din 5 membri, ţinând seama de înlocuirile efectuate în cadrul Consiliului de Administraţie, pentru înlăturarea oricăror neconcordanţe ale înscrierilor aflate în evidenţa Oficiului Registrului Comerţului de pe lângă. Tribunalul Bucureşti, se va solicita acestuia din urmă evidenţierea următoarei componenţe actuale a Consiliului de Administraţie: Nicolae Nasta - administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie, director general; Marius Bălu - administrator; Simona Cojocaru – administrator, Lucian Eduard Simion – administrator, Lucian-Ovidiu Heiuș administrator, reprezentant al Ministerului Finanţelor.
 
Prezenta hotărâre a fost publicată în Monitorul Oficial partea a IV-a cu numărul 3682 din data de 31 august 2022.  
 
Despre Romtehnica
 

Romtehnica a fost fondată în baza Hotărârii Consiliului de Miniştri nr. 1771/1974, ca Direcţie de export-import, în cadrul Ministerului Apărării Naţionale.
 
În baza Hotărârii de Guvern nr. 236/1991 se înfiinţează Regia Autonomă Romtehnica SA.

 
Statutul actual al C.N. Romtehnica S.A. a fost aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 738/2001, funcţionând ca o societate comercială cu capital integral de stat, Ministerul Apărării Naţionale fiind unicul acţionar.
 
Compania se bucură de o bună recunoaştere internaţională datorită competenţei şi implicării active, demonstrate pe deplin, prin furnizarea de echipamente în domeniul apărării.
 
Deţine personal specializat în tranzacţii comerciale internaţionale şi suport logistic puternic.
 
Capitalul social subscris şi vărsat este de 67.257.360 lei.
 
Potrivit Confidas.ro, platformă consultată la data de 08 septembrie 2022, Romtehnica S.A. a fost fondată în anul 1991 și se ocupă de intermedieri în comerţul cu maşini, echipamente industriale, nave şi avioane. Pentru anul trecut, cu 80 de angajați, compania a declarat o cifră de afaceri de 16.944.853 de lei, cheltuieli de 76.002.732 lei dar și un profit net de 1.001.516 lei.   
 
Romtehnica S.A. este controlată de Statul Român prin Ministerul Apărării Naţionale.
 
Tot potrivit Confidas.ro, Romtehnica SA a încheiat opt contracte de achiziții publice în valoare totală de 4.766.432,20 lei. 
 
Lucian-Eduard Simion, fost guvernator al Deltei Dunării
 
Fostul deputat Lucian-Eduard Simion, din Tulcea, apare și ca administor al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, și a figurat în Obiectiv SA, Salubris SA, Expres Nav SRL, Mega Group SRL și în Simfarm SRL, din Tulcea, toate radiate.
 
Lucian-Eduard Simion a fost Consilier la cabinetul Președintelui Consiliului Județean Tulcea, guvernator al Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării, prefectul Judeţului Tulcea dar și inspector guvernamental.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și
 
Licitaţia privind corvetele militare. A fost făcută publică decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Protecția informațiilor deosebit de sensibile“ La Constanța, Romtehnica SA cumpără vedetă de intervenție pentru scafandri! Contract estimat la peste 46 de milioane de euro (DOCUMENT)

24 Dec 2023 1431

Licitaţia privind corvetele militare. A fost făcută publică decizia Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor

07 Jun 2019 4001

Romtehnica achiziționează zeci de torpile antisubmarin pentru fregatele Regele Ferdinand și Regina Maria (document)

09 Sep 2016 4050

MApN organizează „licitaţie restrânsă“. Fregatele „Regele Ferdinand“ şi „Regina Maria“ vor fi modernizate (document)

17 Mar 2016 3655

O firmă din Regatul Unit va livra piese pentru fregatele româneşti (document)

23 Jan 2015 2005