Un ONG studentesc consuma miliarde de lei din banii publici

1189798318.jpg

Aproximativ 11 miliarde de lei vechi au ajuns in conturile unor firme precum Corsa Trans SRL si Iunona Travel SRL, care, in 2005, de exemplu, aveau cinci, respectiv doi angajati

Sub masca turismului nevinovat, cu facilitati pentru studenti, stau ascunse beneficiile financiare enorme ale firmelor care incheie contracte cu Agentia pentru Sprijinirea Studentilor. Anul acesta, taberele de vara pe litoral pentru studenti au costat statul miliarde bune de lei. Agentia pentru Sprijinirea Studentilor (ASS) a pus, anul acesta, la dispozitia tinerilor, 5800 de locuri de tabara. Beneficiarii acestor tabere trebuie sa fie in primul rand integralisti si sa aiba activitati culturale, artistice sau stiintifice. Dintre studentii integralisti, au prioritate studentii orfani de ambii parinti si cei proveniti din casele de copii sau din plasament familial. Locatiile turistice in care s-au desfasurat sau se vor desfasura sunt Paraul Rece, Calimanesti, Voineasa, Zarnesti, Sinaia - Izvorul Rece, Covasna, Costinesti - Iunona, Costinesti - Corsa, Costinesti - Vila Albatros si Casutele de Piatra. Pentru a pune la dispozitia studentilor serviciile turistice, ASS a incheiat contracte de achizitie publica de servicii cu zece prestatori economici. Toate bune si frumoase pana aici. Insa, pe litoral, in statiunea Costinesti, doua contracte au fost incheiate pe bani seriosi. Primul, cu SC Corsa Trans SRL, are valoare de aproximativ sase miliarde de lei vechi. Al doilea, cu firma SC Iunona Travel SRL este de cinci miliarde. Florina Butoi, contabilul-sef al Agentiei pentru Sprijinirea Studentilor, justifica aceste sume prin oferirea serviciilor hoteliere si de restaurant celor sapte serii de tineri a cate 150 de participanti pentru fiecare locatie dintre cele mentionate mai sus. Principalul motiv invocat pentru alegerea statiunii Costinesti ca locatie pentru taberele de pe litoral a fost desfasurarea Galelor Studentesti 2007, in perioada 16 iulie - 27 august. Potrivit Florinei Butoi, tipul de procedura utilizat in incheierea contractelor a fost licitatie deschisa, urmand prevederile OUG 34/2006. Pe de alta parte, conform informatiilor publicate online pe site-ul www.e-licitatii.ro, tipul de procedura folosit, cel putin in cazul contractului incheiat cu firma SC Corsa Trans SRL, este de negociere fara publicare prealabila a unui anunt de participare. Contabilul sef mai sustine ca autoritatea contractanta (ASS) a transmis spre publicare anunturi de participare la aceasta licitatie deschisa. Astfel, acestea au aparut in Romania libera in data de 27, 28 aprilie si 2 mai. Florina Butoi afirma, de asemenea, ca anuntul de atribuire a fost facut public, saptamana trecuta, in SEAP si apoi in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Negociere sau nu, licitatie deschisa sau nu, cert e ca aproximativ 11 miliarde de lei vechi ajung in conturile unor firme care, in 2005, aveau cinci angajati in cazul SC Corsa Trans SRL, respectiv doi angajati pentru SC Iunona Travel SRL.

Cine manevreaza miliardele?

Agentia pentru Sprijinirea Studentilor, potrivit site-ului oficial, "este o institutie publica ce vine in ajutorul tinerilor in vederea descoperirii si dezvoltarii potentialului acestora, rezultand un impact pozitiv asupra societatii", si este subordonata Autoritatii Nationale pentru Tineret. Partenerii agentiei sunt organizatii studentesti, universitati, companii multinationale si locale ce se implica direct in dezvoltarea studentilor. "ASS pune accentul pe activitati ce furnizeaza experiente de invatare practica pentru studenti si tineri in general, iar abordarea noastra urmareste sa dea posibilitatea tinerilor sa isi descopere si dezvolte potentialul ca o experienta completa", se mai spune in textul de site.

Scris de: {autor}(DSS){/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Black Coffee, DJ-ul desemnat Man of The Year în 2023, completează lineup-ul ediției 2024 a festivalului Untold

16 Apr 2024 486

Artist Talk cu Lia Perjovschi și Dan Perjovschi la Muzeul de Artă Brașov

10 Apr 2024 295

Lenny Kravitz, singurul artist cu 4 premii Grammy consecutive, urcă pe scena principală de la UNTOLD

04 Apr 2024 497

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 2208

LIVE TEXT Expoziția „Praguri”, la Muzeul „Ion Jalea”. Constănțenii, invitați să admire fotografii ce explorează ideea de amintiri și locuri ale copilăriei din satele Dobrogei (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1004

Expoziție de fotografie „Praguri”, a artistei Iris Maria Tușa, la Muzeul „Ion Jalea” Constanța

26 Mar 2024 605

Vernisajul expoziției „Praguri” al artistei Iris Maria Tușa este găzduit de Muzeul „Ion Jalea” Constanța

25 Mar 2024 549

„Elixirul dragostei”, eveniment la Teatrul Național de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța

12 Mar 2024 655

În județul Constanța Aviatorul Rață Vasile a decedat. Mesajul transmis de familia sa

08 Mar 2024 1001

Artist Talk susținut de Alexandru Rădvan la Muzeul de Artă Constanța

23 Feb 2024 609

Muzeul de Artă Constanța sărbătorește Ziua Națională Constantin Brâncuși

19 Feb 2024 585

INNA va urca pe scena principală a festivalului UNTOLD Dubai

07 Feb 2024 617

Expoziție de artă la Muzeul Marinei Române din Constanța

01 Feb 2024 922

Cunoscută artistă din România a murit chiar de ziua de naștere. Avea doar 38 de ani

22 Jan 2024 2468

Bianca Boeroiu a câștigat premiul Emmy la categoria „Machiaj contemporan remarcabil”

11 Jan 2024 950