Unul dintre sediile AJFP Constanţa va fi reabilitat. Actuala clădire pune în pericol viaţa celor 130 de angajaţi (document)

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi face licitaţie în vederea atribuirii contractului „Servicii de elaborare Expertiză tehnică şi Documentaţie pentru avizarea lucrărilor de intervenţii la obiectivul «Consolidarea şi reabilitarea sediului AFP Constanţa»“, în valoare estimată de 120.000 de lei, fără TVA. Ofertele vor fi transmise în plic închis la Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi până pe data de 31.10.2016. Beneficiarul investiţiei este Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice (AJFP) Constanţa.
 
Sediul care urmează a fi supus programului investiţional pentru care se solicită prestarea serviciilor ce fac obiectul contractului este format dintr-un ansamblu de construcţii aflate în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Finanţelor Publice. Terenul aferent construcţiilor are o suprafaţă de 3.430 mp şi provine din alipirea a două terenuri: unul de 1.423 mp, situat pe strada Mircea cel Bătrân nr. 96, şi unul de 2.007 mp - strada Smârdan nr. 5.
 
Potrivit caietului de sarcini, obiectul investiţiei se referă la consolidarea şi reabilitarea clădirii principale şi a clădirilor anexe, amplasate în municipiul Constanţa, pe strada Mircea cel Bătrân nr. 96. Clădirea principală din strada Mircea cel Bătrân nr. 96 este fostul sediu al AJFP Constanţa, în prezent fiind în stare avansată de degradare.
 
În caietul de sarcini se precizează că respectiva clădire are deficienţe majore la structura de rezistenţă, care periclitează rezistenţa şi stabilitatea, zidăria prezintă multiple fisuri şi crăpături orizontale şi verticale, nu există sâmburi de beton armat pentru structura verticală şi de rezistenţă, planşeele se află într-o stare avansată de degradare, elementele de lemn ale podului sunt putrezite şi mucegăite, la nivelul faţadei există exfolieri ale tencuielii, prezentând pericol de desprindere şi, eventual, vătămarea persoanelor care circulă pe trotuarele adiacente.
 
Anexele sunt şi ele într-o stare avansată de degradare: goluri de geam cu tâmplărie de lemn, uşi ieşite din plan, parchet din lemn masiv umflat şi putrezit, pereţi crăpaţi. În prezent, structura de Inspecţie Fiscală din cadrul AJFP Constanţa, în cadrul căruia activează 130 de angajaţi, funcţionează într-un sediu închiriat, care nu corespunde specificului activităţii.

Iată ce lucrări vor fi executate!

Investiţia constă în: execuţia lucrărilor de consolidare a elementelor structurale în scopul asigurării nivelului de siguranţă la acţiuni seismice al clădirilor existente, precum şi de păstrare şi punere în valoare a clădirii istorice, conform soluţiilor raportului de expertiză tehnică; realizarea tuturor categoriilor de lucrări necesare asigurării funcţionalităţii construcţiilor reabilitate, precum şi a lucrărilor de modernizare a acestora: recompartimentări, hidroizolaţii, termoizolaţii, acoperiş, înlocuirea instalaţiilor şi echipamentelor aferente construcţiei, demontări şi montări, realizarea instalaţiei de climatizare, a reţelei de cablare structurală, precum şi a tuturor instalaţiilor de siguranţă în exploatare.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta caietul de sarcini pentru contractul de achiziţii „Servicii de elaborare Expertiză tehnică şi Documentaţie pentru avizarea lucrărilor de intervenţii la obiectivul «Consolidarea şi reabilitarea sediului AFP Constanţa»“.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un bărbat a fost condamnat la închisoare pentru contrabandă. Ce sumă trebuie să restituie către ANAF Constanţa

25 Apr 2019 997

Costel Leţcanu, Cătălin Brădulescu şi Costel Simion Dosarul celor trei funcţionari vamali din Constanţa, redeschis în octombrie

06 Jul 2017 1925

Sediul Fiscului de pe Mircea cel Bătrân va fi consolidat! Primăria a eliberat certificatul de urbanism! (document)

24 Feb 2017 1328

George H.W. Bush, fostul președinte al SUA, la terapie intensivă; soția sa, Barbara, internată la același spital

19 Jan 2017 1332

Pentagonul afirmă că Stat Islamic este pe cale să-și piardă accesul la frontiera turcă

01 Sep 2016 1311

Explozii pe rampa de lansare Space X în apropiere de Cape Canaveral

01 Sep 2016 1294

Japonia Nu există riscul ca un tsunami să lovească din nou

01 Sep 2016 1837

Un avion militar este dat dispărut

29 Aug 2016 1278

Doi piloți în stare de ebrietate au fost reținuți chiar înainte să urce la manşa avionului

28 Aug 2016 1320

Aproape 300 de clădiri istorice, afectate de cutremurul din Italia

26 Aug 2016 1455

Brazilia Senatul a început procesul de destituire a Dilmei Rousseff din funcția de președinte

25 Aug 2016 1098

Turcia a lansat în Siria operațiuni care vizează Stat Islamic și forțele kurde

24 Aug 2016 1859

„Vânătoarea de monștri” Un episcop vrea ca jocul Pokemon Go să fie interzis

19 Aug 2016 991

Studiu Virusul Zika poate ataca, de asemenea, și creierul adult

19 Aug 2016 1213

Rockerii de la Bon Jovi lansează un nou album pe 21 octombrie (video)

14 Aug 2016 2002