Sediul Fiscului de pe Mircea cel Bătrân va fi consolidat! Primăria a eliberat certificatul de urbanism! (document)

În luna octombrie, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Galaţi organiza licitaţie pentru atribuirea contractului „Servicii de elaborare expertiză tehnică şi documentaţie pentru avizarea lucrărilor de intervenţii la obiectivul «Consolidarea şi reabilitarea sediului AFP Constanţa»“, în valoare estimată de 120.000 de lei, fără TVA.
 
Recent, Primăria Constanţa a eliberat şi Certificatul de urbanism nr. 447/22.02.2017, la solicitarea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Galaţi, pentru proiectul „Consolidare şi reabilitare sediu Administraţia Finanţelor Publice Constanţa şi anexe“, situat pe strada Mircea cel Bătrân nr. 96 din Constanţa.
 
Reamintim că, potrivit anunţului pentru organizarea licitaţiei anunţate în luna octombrie, sediul care urmează a fi supus programului investiţional este format dintr-un ansamblu de construcţii aflate în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Finanţelor Publice. Terenul aferent construcţiilor are o suprafaţă de 3.430 mp şi provine din alipirea a două terenuri: unul de 1.423 mp, situat pe strada Mircea cel Bătrân nr. 96, şi unul de 2.007 mp - strada Smârdan nr. 5.
 
Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei, obiectul investiţiei se referă la consolidarea şi reabilitarea clădirii principale şi a clădirilor anexe, amplasate în municipiul Constanţa, pe strada Mircea cel Bătrân nr. 96. Clădirea principală din strada Mircea cel Bătrân nr. 96 este fostul sediu al AJFP Constanţa, în prezent fiind în stare avansată de degradare.
 
În caietul de sarcini se preciza că respectiva clădire are deficienţe majore la structura de rezistenţă, care periclitează rezistenţa şi stabilitatea, zidăria prezintă multiple fisuri şi crăpături orizontale şi verticale, nu există sâmburi de beton armat pentru structura verticală şi de rezistenţă, planşeele se află într-o stare avansată de degradare, elementele de lemn ale podului sunt putrezite şi mucegăite, la nivelul faţadei există exfolieri ale tencuielii, prezentând pericol de desprindere şi, eventual, vătămarea persoanelor care circulă pe trotuarele adiacente.
 
Anexele sunt şi ele într-o stare avansată de degradare: goluri de geam cu tâmplărie de lemn, uşi ieşite din plan, parchet din lemn masiv umflat şi putrezit, pereţi crăpaţi. În prezent, structura de Inspecţie Fiscală din cadrul AJFP Constanţa, unde activează 130 de angajaţi, funcţionează într-un sediu închiriat, care nu corespunde specificului activităţii.

Iată ce lucrări vor fi executate, potrivit anunţului pentru atribuirea licitaţiei!

Investiţia constă în: execuţia lucrărilor de consolidare a elementelor structurale în scopul asigurării nivelului de siguranţă la acţiuni seismice al clădirilor existente, precum şi de păstrare şi punere în valoare a clădirii istorice, conform soluţiilor raportului de expertiză tehnică; realizarea tuturor categoriilor de lucrări necesare asigurării funcţionalităţii construcţiilor reabilitate, precum şi a lucrărilor de modernizare a acestora: recompartimentări, hidroizolaţii, termoizolaţii, acoperiş, înlocuirea instalaţiilor şi a echipamentelor aferente construcţiei, demontări şi montări, realizarea instalaţiei de climatizare, a reţelei de cablare structurală, precum şi a tuturor instalaţiilor de siguranţă în exploatare.
 
În secţiunea „Documente“, puteţi consulta caietul de sarcini pentru contractul de achiziţii „Servicii de elaborare expertiză tehnică şi documentaţie pentru avizarea lucrărilor de intervenţii la obiectivul «Consolidarea şi reabilitarea sediului AFP Constanţa»“.

Citeşte şi:

Unul dintre sediile AJFP Constanţa va fi reabilitat. Actuala clădire pune în pericol viaţa celor 130 de angajaţi (document)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fiscul, la judecată cu Paraschiva Barbu, pentru apartamentul donat nepoților. Magistrații au luat o decizie

26 Mar 2021 1322

Sondaj de opinie Este o reglementare oportună ca ANAF să aibă acces la toate datele românilor?

11 Jan 2021 1098

Paraschiva Barbu, dată în judecată de Fisc pentru donația făcută nepoților

02 Nov 2020 2870

Chilipir în pandemie Bunuri de diferite categorii, în depozitele fiscului din Constanța. Iată lista stocurilor

04 May 2020 1489

Conflict negativ de competenţă S-a stabilit instanţa care va judeca procesul pentru sechestrul terenurilor lui Borcea

11 Mar 2020 1198

Adevărat chilipir, la sfârșit de an Sute de bunuri de diferite categorii, valorificate de Fiscul din Constanța

24 Dec 2019 1894

Societatea Rico a dat Fiscul în judecată. Cine a pierdut şi cât are de plătit

29 Oct 2019 761

Rocade cu oameni din fisc. Numire cheie la ANAF. Cine a plecat de la Constanţa şi pe ce post a fost avansat

09 Oct 2019 3426

Jaf armat pe Aeroportul Maica Tereza din Tirana. Patru bărbaţi au furat 10 milioane de euro dintr-un avion de pasageri

10 Apr 2019 1101

Licitaţiile lunii octombrie la ANAF Constanţa. Iată ce puteţi cumpăra cu bani puţini!

22 Sep 2018 4353

Supervizor.ro TUTUN ŞI ZIARE Iaşi are datorii de 12,5 milioane lei. Restanţe de peste 10 milioane lei către Fisc

24 Apr 2018 1027

Iepuraşul vine la Mihaela Rădulescu cu o somaţie de plată de la ANAF!

06 Apr 2018 2579

Revista presei locale

23 Mar 2018 1611

Restaurantul şi discoteca Apollo, scoase la mezat de Fiscul din Eforie. De la ce preţ porneşte licitaţia (documente)

17 Mar 2018 2575

Fiscul din Constanţa vinde două imobile deţinute de Nefermin SRL. Legături cu Sorin Gabriel Strutinsky (document)

01 Feb 2018 2988