Verificări, acțiuni și sancțiuni Cum a acționat Poliția pentru siguranța elevilor în ianuarie 2024 (VIDEO)În perioada 19 – 25 ianuarie 2024, Poliția Română a continuat acțiunile pe linia siguranței școlare în unitățile de învățământ preuniversitar. Acțiunile în sistem integrat vor continua pe tot parcursul anului școlar.

 Pentru organizarea și coordonarea activităților desfășurate de structurile cu atribuții și responsabilități în creșterea gradului de siguranță școlară, în anul școlar 2023-2024, au fost derulate activitățile circumscrise consolidării climatului de siguranță în mediul preuniversitar, în conformitate cu prevederile Planului Național Cadru de Acțiune pentru siguranța școlară.

În perioada 19 – 25 ianuarie 2024, pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor și cadrelor didactice, la nivelul structurilor Poliției Române, peste 6.800 de polițiști au acționat în dispozitivele de menținere a ordinii și siguranței publice, prin includerea unităților de învățământ preuniversitar în itinerariile de patrulare, în special pe timpul venirii și plecării, la și de la cursuri, a elevilor, transmite un comunicat al Poliției Române. 

Au fost angrenați 4.781 de polițiști în activități de menținere a ordinii și siguranței publice în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar.

Totodată, pentru fluidizarea traficului rutier, în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, au acționat 853 de polițiști 

În această perioadă, s-a asigurat intervenția la 112 evenimente sesizate în incinta sau zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, dintre care 26 au fost sesizate de cetățeni prin S.N.U.A.U. – 112.

De asemenea, au fost organizate 207 acțiuni pe linia siguranței în școli, fiind derulate  1.808 activități de prevenire și de informare, în cadrul a 1.029 de unități de învățământ preuniversitar, la care au participat 34.233 de beneficiari 

Dintre acestea, având ca scop creșterea gradului de conștientizare a efectelor negative ale fenomenului de tip bullying și a celui de violență școlară, la 758 de ore de curs la care au fost abordate tematici pentru prevenirea infracțiunilor comise cu violență.

Totodată, pentru conștientizarea riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește consumul și traficul ilicit de droguri/substanțe interzise, au fost derulate 378 de activități, precum și 292 de activități pentru instruirea personalului de pază cu privire la modul de intervenție în diferite situații.


De asemenea, au fost controlate 646 de unități de învățământ preuniversitar pentru verificarea modului de asigurare cu pază, în conformitate cu prevederile H.G. nr. 301/2012 privind normele metodologice de aplicare ale Legii nr. 333/2003 pentru paza bunurilor, valorilor, obiectelor și protecția persoanelor.

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, fiind adresate 10 informări și solicitări autorităților și instituțiilor publice cu atribuții specifice privind siguranța în unitățile de învățământ.
 
În cadrul planului, au participat 539 de polițiști la întâlnirile Grupului de acțiune constituit la nivelul unităților de învățământ preuniversitar pentru facilitarea comunicării în vederea adaptării măsurilor necesare pentru creșterea gradului de siguranță în mediul școlar.

Totodată, au fost efectuate verificări ale unităților de alimentație publică situate în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, în urma cărora au fost adresate 420 de informări către instituțiile cu atribuții specifice pentru remedierea neregulilor constatate.

Au fost organizate și desfășurate 340 de activități pentru verificarea respectării normelor privind circulația pe drumurile publice de către pietoni și conducătorii autovehiculelor în zona adiacentă unităților de învățământ preuniversitar, precum și pentru verificarea conducătorilor auto care asigură transportul școlar.

În cadrul activităților derulate, au fost verificați 1.916 conducători auto, dintre care 267 care asigură transportul școlar, fiind aplicate 687 de sancțiuni contravenționale.

Totodată, au fost continuate activitățile preventive pentru elevi, dar și pentru informarea cadrelor didactice și a părinților/reprezentanților legali ai elevilor, prin intermediul Campaniei de prevenire a faptelor de port sau folosire fără drept de obiecte periculoase, în incinta unităților de învățământ preuniversitar, pe perioada septembrie-decembrie 2023, aferentă modulelor 1 și 2 ale Anului școlar 2023-2024.

Pentru identificarea și implementarea celor mai bune soluții, necesare asigurării unui climat optim pentru elevi și cadrele didactice în unitățile de învățământ preuniversitar, în scopul creșterii gradului de siguranță în mediul școlar, polițiștii vor continua derularea acțiunilor și activităților specifice pe tot parcursul anului școlar 2023 – 2024.

Citește și:

Ministerul Educaţiei, anunţ despre plata burselor pentru elevii din învăţământul confesional şi privat


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Poliția și elevii din Constanța discută despre traficul de persoane și violența în școli

19 Apr 2024 432

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidat USR la Primăria Ghindărești – „2024 este un an foarte greu din punct de vedere electoral” (VIDEO)

19 Apr 2024 429

Licitații Tulcea Elevii de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Babadag vor primi, zilnic, pachete alimentare de la SC Complex Anelis SRL (DOCUMENT)

19 Apr 2024 462

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 288

Lumea marinarilor Din nou spre America. „Mircea”, SUA, Canada

19 Apr 2024 519

Licitații Constanța Academia Navală „Mircea cel Bătrân” a atribuit un contract pentru repararea instalațiilor de bord a Navei Școală Mircea. Iată ce firmă a câștigat (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 524

Ziua Porților Deschise la Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale din Constanța

18 Apr 2024 425

Licitații Constanța Structurile Școlii Gimnaziale „Nicolae Maraloi“ din comuna Saraiu vor fi dotate cu mobilier și echipamente digitale (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 326

Lumea marinarilor Aplauze pe scena Atlanticului. „Mircea”, SUA, botez marinăresc

18 Apr 2024 680

Activități ale polițiștilor în școli din județul Constanța

17 Apr 2024 393

RAJA SA, gazdă, în cadrul Programului Național Școala Altfel, pentru elevii de la Școala Gimnazială “Remus Opreanu” din Constanța (FOTO)

15 Apr 2024 387

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1014

Elevii în prim-plan! Polițiștii din Constanța discută cu ei despre siguranță și responsabilitate

13 Apr 2024 464

Primul transport de mobilier Dotări pentru unitățile de învățământ din Cumpăna, județul Constanța. Un pas important în educație (FOTO)

13 Apr 2024 833

Cumpărări directe Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Mircea Vodă, achiziție de echipament sportiv de la firma unui fost handbalist (DOCUMENT)

11 Apr 2024 492