VIDEO Locuitorii din Năvodari, supărați de modul în care un investitor își supraetajează spațiul comercial. Ce spun autoritățile?

  • Locatarii blocului în cauză au făcut demersurile legale și au sesizat autoritățile ce au competențe, inclusiv Inspectoratul de Stat în Construcții, Primăria Năvodari, ISU și ENEL.
 
Mai mulți locuitori din Năvodari, județul Constanța, sunt disperați cu privire la o construcție ce se edifică pe strada Rândunelelor, în vecinătatea blocului 8Sud.


 
Este vorba de o supraetajare a unui spațiu comercial, cât și o recompartimentare interioară, iar oamenii sunt deranjați atât de faptul că magazinul extins este foarte aproape de bloc, ci și de modalitatea prin care se ridică. Distanța dintre clădire și imobil este mai mică decât cea exprimată în planul de situație anexat autorizației de construire de pe platforma primăriei din Năvodari, iar un alt aspect care pare să fie o problemă pentru locuitori este faptul că și-au montat un panou electric la ei în scară.


 
Mai multe despre neregulile exprimate de locuitori, puteți vizualiza în video de mai jos, unde una dintre locatarele blocului își spune supărările legate de construcția la care facem referire:
 

 
Locatarii blocului în cauză au făcut demersurile legale și au sesizat autoritățile ce au competențe, inclusiv Inspectoratul de Stat în Construcții, Primăria Năvodari, ISU și ENEL. De altfel, la ISC, sesizarea este în lucru, conform ultimelor informații.


 
Primăria Năvodari a transmis următoarele precizări cu privire la investiția sesizată de locatarii din oraș: „Având în vedere situația sesizată, Arhitectul-Șef și un agent de la Disciplina în Construcții din cadrul Poliției Locale se vor deplasa la fața locului pentru a verifica execuția lucrărilor. În schimb, din primele verificări ale documentelor, vă putem preciza faptul că pentru acest imobil a fost emisă A.C. nr. 334/23.11.2023 pentru recompartimentare interioară și supraetajare la spațiu comercial existent, autorizația fiind emisă în baza Planului Urbanistic de Detaliu aprobat prin HCL nr. 6/2004.


 
Este importat să precizăm faptul că Autorizația de Construire a fost emisă cu respectarea prevederilor legale în vigoare, având anexate: acordul Asociației de Proprietari Cristal 5 Năvodari - autentificat la notar, avizul ISU și pe cel de la Direcția de Sănătate Publică. Totodată, precizăm că imobilul este intabulat în anul 2019, la stadiu fizic de parter”.
 
Reporterii ZIUA de Constanța au solicitat și un punct de vedere de la investitorul care se afla la șantier, însă nu a dorit să ofere declarații oficiale.


 
Autorizația de construire
 
Pe 23 noiembrie 2023, a fost emisă autorizația de construire nr. 334 pentru persoana fizică Bavaleta Damu, proiectant general fiind Cory Proiect SRL, iar constructor este MCF Frați Meșteri SRL. Data începerii execuției lucrărilor este 16 decembrie 2023, iar conform panoului afișat, lucrările ar urma să fie finalizate până pe 16 decembrie 2025. Termenul de execuție este, așadar, de 24 de luni.


 
În anul 2005, autoritata locală i-a autorizat pe Vicică Marian şi Vicică Daniela să ridice o construcţie cu rol comercial, cu regim de înălţime P+1. În noiembrie 2005, compartimentul de urbanism al Primăriei a recepţionat parţial clădirea, fiind ridicată doar la nivel de parter. În 2009, Damu Bavaleta, alături de soție, a cumpărat spațiul comercial.
 
 PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.




Citește și

Imobiliare Constanța Blocul grecilor din Piața Ovidiu va fi modificat. Ce voiau să facă cu mansarda?

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Dumitru MATEI

05 Mar, 2024 19:04

Arhitectul sef Eduard Ferencz ,proaspat asimilat in echipa incompetentilor din Navodari ,este venit de la Constanta unde a facut praf toata arhitectura orasului . Acum urmeaza Navodari si apoi ...mai vedem ce mai ramane de distrus . Intr-o tara cu organizare de tip mafiot ,macinata de coruptie si incompetenta ,scapa cine poate si fiecare se descurca cum poate .

Articole asemanatoare

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei la Primăria Năvodari! Se va adresa instanțelor de judecată

26 Apr 2024 557

Cumpărări directe Dumitru-Pan SRL a obținut un nou contract de la Primăria Năvodari. Firma va încasa 126.000 lei (DOCUMENT)

26 Apr 2024 284

Primăria Năvodari a semnat contractul de finanțare Grădinița nr. 3 „Lumea Florilor“ din Năvodari va fi renovată energetic

25 Apr 2024 365

Cumpărări directe Constanța Romtara Pest SRL, contract de 50.000 de euro cu Primăria Năvodari pentru dezinsecție aeriană (DOCUMENT)

21 Apr 2024 489

Cumpărări directe Constanța Cât plătește Primăria Năvodari pentru cosit zone verzi adiacente căilor publice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 482

Cumpărări directe Constanța Lucris Servcom SRL se ocupă de instalarea luminițelor de Paște în Năvodari (DOCUMENT)

18 Apr 2024 428

Se cere anularea autorizației de construire Când s-ar putea lua o decizie în procesul dintre Prefectul Județului Constanța și Blue Ink Residence SRL?

14 Apr 2024 880

Primăria Năvodari caută salvamari pentru sezonul estival 2024. Contractul de peste 3,7 milioane de lei, scos la licitație (Document)

09 Apr 2024 659

Primăria Năvodari, județul Constanța a semnat contractul de finanțare Căminul Liceului Tehnologic „Lazăr Edeleanu”, renovat energetic cu bani din PNRR

07 Apr 2024 1148

Cumpărări directe Constanța Primăria Năvodari închiriază autocisternă pentru udat spații verzi (DOCUMENT)

07 Apr 2024 1048

Licitații Constanța Primăria Orașului Năvodari, licitație deschisă pentru servicii de asigurare obligatorie și facultativă a imobilelor aflate în proprietatea orașului (DOCUMENT)

01 Apr 2024 426

Primăria Năvodari, județul Constanța scoate la licitație vânzarea unui teren în intravilan

31 Mar 2024 666

Următorul termen stabilit în luna aprilie Decizii importante în dosarul JT Grup Oil SA vs. primarul și UAT Năvodari

31 Mar 2024 522

Primăria Năvodari anunță licitație pentru închirierea unor spații destinate birourilor

30 Mar 2024 462

Justiție Constanța Primăria Năvodari pierde un nou proces deschis Inspectoratului de Stat în Construcții

29 Mar 2024 754