VIDEO Locuitorii din Năvodari, supărați de modul în care un investitor își supraetajează spațiul comercial. Ce spun autoritățile?

  • Locatarii blocului în cauză au făcut demersurile legale și au sesizat autoritățile ce au competențe, inclusiv Inspectoratul de Stat în Construcții, Primăria Năvodari, ISU și ENEL.
 
Mai mulți locuitori din Năvodari, județul Constanța, sunt disperați cu privire la o construcție ce se edifică pe strada Rândunelelor, în vecinătatea blocului 8Sud.


 
Este vorba de o supraetajare a unui spațiu comercial, cât și o recompartimentare interioară, iar oamenii sunt deranjați atât de faptul că magazinul extins este foarte aproape de bloc, ci și de modalitatea prin care se ridică. Distanța dintre clădire și imobil este mai mică decât cea exprimată în planul de situație anexat autorizației de construire de pe platforma primăriei din Năvodari, iar un alt aspect care pare să fie o problemă pentru locuitori este faptul că și-au montat un panou electric la ei în scară.


 
Mai multe despre neregulile exprimate de locuitori, puteți vizualiza în video de mai jos, unde una dintre locatarele blocului își spune supărările legate de construcția la care facem referire:
 

 
Locatarii blocului în cauză au făcut demersurile legale și au sesizat autoritățile ce au competențe, inclusiv Inspectoratul de Stat în Construcții, Primăria Năvodari, ISU și ENEL. De altfel, la ISC, sesizarea este în lucru, conform ultimelor informații.


 
Primăria Năvodari a transmis următoarele precizări cu privire la investiția sesizată de locatarii din oraș: „Având în vedere situația sesizată, Arhitectul-Șef și un agent de la Disciplina în Construcții din cadrul Poliției Locale se vor deplasa la fața locului pentru a verifica execuția lucrărilor. În schimb, din primele verificări ale documentelor, vă putem preciza faptul că pentru acest imobil a fost emisă A.C. nr. 334/23.11.2023 pentru recompartimentare interioară și supraetajare la spațiu comercial existent, autorizația fiind emisă în baza Planului Urbanistic de Detaliu aprobat prin HCL nr. 6/2004.


 
Este importat să precizăm faptul că Autorizația de Construire a fost emisă cu respectarea prevederilor legale în vigoare, având anexate: acordul Asociației de Proprietari Cristal 5 Năvodari - autentificat la notar, avizul ISU și pe cel de la Direcția de Sănătate Publică. Totodată, precizăm că imobilul este intabulat în anul 2019, la stadiu fizic de parter”.
 
Reporterii ZIUA de Constanța au solicitat și un punct de vedere de la investitorul care se afla la șantier, însă nu a dorit să ofere declarații oficiale.


 
Autorizația de construire
 
Pe 23 noiembrie 2023, a fost emisă autorizația de construire nr. 334 pentru persoana fizică Bavaleta Damu, proiectant general fiind Cory Proiect SRL, iar constructor este MCF Frați Meșteri SRL. Data începerii execuției lucrărilor este 16 decembrie 2023, iar conform panoului afișat, lucrările ar urma să fie finalizate până pe 16 decembrie 2025. Termenul de execuție este, așadar, de 24 de luni.


 
În anul 2005, autoritata locală i-a autorizat pe Vicică Marian şi Vicică Daniela să ridice o construcţie cu rol comercial, cu regim de înălţime P+1. În noiembrie 2005, compartimentul de urbanism al Primăriei a recepţionat parţial clădirea, fiind ridicată doar la nivel de parter. În 2009, Damu Bavaleta, alături de soție, a cumpărat spațiul comercial.
 
 PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
Citește și

Imobiliare Constanța Blocul grecilor din Piața Ovidiu va fi modificat. Ce voiau să facă cu mansarda?

 
 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Dumitru MATEI

05 Mar, 2024 19:04

Arhitectul sef Eduard Ferencz ,proaspat asimilat in echipa incompetentilor din Navodari ,este venit de la Constanta unde a facut praf toata arhitectura orasului . Acum urmeaza Navodari si apoi ...mai vedem ce mai ramane de distrus . Intr-o tara cu organizare de tip mafiot ,macinata de coruptie si incompetenta ,scapa cine poate si fiecare se descurca cum poate .

Articole asemanatoare

Un nou termen în dosarul dintre Prefectul Județului Constanța, primarul de la Năvodari și ZF Rentap SRL

15 May 2024 825

Licitații Constanța PG Delta Electron SRL modernizează străzile din Grădina, cu peste 700.000 de euro (DOCUMENT)

15 May 2024 496

Cumpărări directe Constanța Apă Canal Proiect SRL, un nou contract adjudecat de la Primăria Năvodari (DOCUMENT)

15 May 2024 554

Finanțarea asigurată de PNRR Sistem de supraveghere video și spații urbane dotate cu infrastructuri TIC, implementat de Primăria Năvodari

15 May 2024 408

Foști parteneri cu fiul senatorului PSD Paul Stănescu Primăria Năvodari se opune dizolvării Bizantine Art Proiect SRL, controlată de familia preotului Iscru, din Dăeni (DOCUMENTE)

14 May 2024 573

Primăria oraş Năvodari organizează licitaţie publică în vederea închirierii următoarelor spații situate în imobilul Centru Transfrontalier

13 May 2024 297

Prefectura Constanța a făcut recurs în dosarul privind anularea autorizației de construire pentru Wave House SRL

12 May 2024 1503

Casa de Cultură din Năvodari, modernizată prin POR 2014–2020. Sala de spectacole, gata în proporție de 26%

07 May 2024 417

Primăria Năvodari, județul Constanța închiriază trei spații. Ce suprafață au și unde sunt situate

06 May 2024 2392

Două dosare pe rolul Tribunalului Costanța Primăria Năvodari a dat în judecată Inspectoratul de Stat în Construcții București și Inspectoratul Județean în Construcții Constanța. Iată ce au decis judecătorii

28 Apr 2024 582

Biroul Electoral a respins candidatura lui Matei la Primăria Năvodari! Se va adresa instanțelor de judecată

26 Apr 2024 855

Cumpărări directe Dumitru-Pan SRL a obținut un nou contract de la Primăria Năvodari. Firma va încasa 126.000 lei (DOCUMENT)

26 Apr 2024 401

Primăria Năvodari a semnat contractul de finanțare Grădinița nr. 3 „Lumea Florilor“ din Năvodari va fi renovată energetic

25 Apr 2024 514

OMD Mamaia Nord și Primăria Năvodari, pregătite de sezonul estival 2024 Primarul Florin Chelaru - „Vom crea un climat de siguranță pentru toți turiștii“

24 Apr 2024 158

Cumpărări directe Constanța Romtara Pest SRL, contract de 50.000 de euro cu Primăria Năvodari pentru dezinsecție aeriană (DOCUMENT)

21 Apr 2024 580