WhatsApp a redus limita de vârstă pentru utilizarea aplicației

Sursa foto: Pixabay
 
  • WhatsApp, platforma de socializare deținută de Meta, a redus recent limita de vârstă pentru utilizarea aplicației în Uniunea Europeană și Marea Britanie de la 16 la 13 ani. 

WhatsApp, platforma de socializare deținută de Meta, a redus recent limita de vârstă pentru utilizarea aplicației în Uniunea Europeană și Marea Britanie de la 16 la 13 ani. Această mișcare a generat critici din partea activiștilor pentru siguranța copiilor, conform The Guardian, potrivit Știri pe Surse.

Modificarea făcută de platforma de socializare a fost anunțată în februarie și a devenit activă în Uniunea Europeană și Marea Britanie în data de miercuri, 10 aprilie. Organizația non-guvernamentală „Smartphone Free Childhood” a declarat că Meta, compania care deține și aplicațiile sociale Facebook și Instagram, a ignorat cererile adresate companiilor de tehnologie de a întreprinde mai multe acțiuni pentru a proteja copiii.

Gruparea a spus: „Asta s-a întâmplat fix când există cereri naționale pentru ca firmele mari de tehnologie să facă mai multe pentru a ne proteja copii. Permiterea oficială ca oricine cu vârsta peste 12 ani să poate să utilizeze platforma transmite mesajul că este sigură de folosit de către ei. Cu toate acestea, profesorii, părinții și experții spun altceva. Suntem presați să acceptăm faptul că marile companii de tehnologie pun profitul mai presus de protejarea copiilor noștri”.

WhatsApp a afirmat că modificarea limitelor de vârstă a fost în general în conformitate cu majoritatea țărilor și a fost implementată corect. Directorul strategiei de siguranță online de la Ofcom din Marea Britanie a declarat că autoritatea „nu va ezita” să sancționeze companiile de social media care nu respectă directivelor sale, atunci când va avea puterea de a acționa.

Mark Bunting a declarat pentru emisiunea Today de la BBC Radio 4 că sunt în curs de elaborare coduri de practică pentru a impune siguranța online: „Așadar, când puterile noastre vor intra în vigoare anul viitor, le vom putea trage la răspundere”, a spus el. „Dacă nu efectuează acești pași în acel moment, și nu ne pot demonstra că iau măsuri alternative care sunt eficiente pentru a menține copiii în siguranță, atunci vom putea investiga. Avem puterea să îi direcționăm să facă schimbări, dacă credem că este necesar să le facă. Dacă nu respectă aceste instrucțiuni, avem competențe de a percepe amenzi – și nu vom ezita să facem asta – dacă nu există altă modalitate de a aduce schimbarea care credem că este necesară.”, a mai adăugat el.

În această săptămână, Meta a dezvăluit o serie de funcții de siguranță concepute pentru a proteja utilizatorii, în special tinerii, de fenomene precum „sextorsion” și abuzul de imagini intime. Compania a confirmat că va începe testarea unui filtru în mesajele directe (DM) de pe Instagram, numit Protecția Nudității, care va fi activat în mod implicit pentru utilizatorii sub 18 ani și va estompa automat imaginile care conțin nuditate. Atunci când primesc astfel de imagini, utilizatorii vor vedea, de asemenea, un mesaj care îi încurajează să nu simtă presiune pentru a răspunde și vor avea opțiunea de a bloca expeditorul și de a-l raporta.



Citește și:
UPDATE. WhatsApp a picat! Mai mulți utilizatori au raportat probleme

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Aplicația Whatsapp se modifică! Vezi ce schimbări se fac

17 Apr 2024 741

UPDATE. WhatsApp a picat! Mai mulți utilizatori au raportat probleme

03 Apr 2024 1893

Aplicația WhatsApp devine inaccesibilă pe anumite telefoane mobile, din cauza actualizărilor.Lista acestora

01 Apr 2024 949

Primarul Vergil Chițac „Mi-am mobilizat echipa și am încercat să rezolvăm în cel mai scurt timp posibil nemulțumirile constănțenilor“

30 Mar 2024 724

WhatsApp nu va mai fi accesibil pe mai multe telefoane mobile. Lista dispozitivelor care nu vor mai fi compatibile cu aplicația

17 Feb 2024 752

Constanța Primarul Vergil Chițac despre relocarea cartierului social Henri Coandă - „Elaborăm documentația de urbanism pentru un teren situat în zona industrială“

14 Feb 2024 1292

Știri Constanța Chițac, uimit de numărul de constănțeni implicați în sesiunile active de întrebări și răspunsuri

03 Feb 2024 812

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac - „Începând de astăzi devine activ canalul meu de WhatsApp“

26 Jan 2024 850

Primarul Vergil Chițac vrea să comunice cu constănțenii printr-un canal de Whatsapp

21 Jan 2024 880

Aplicația WhatsApp devine tot mai expusă riscului de escrocherii. Ce să faci când te sună un număr internațional

20 Jan 2024 1904

Ţi-ai pierdut accesul la contul de social media şi nu ştii ce paşi trebuie să urmezi pentru recuperarea lui? DNSC te ajută

27 Dec 2023 947

Motivare Daune morale pentru o profesoară, din Cluj, insultată în mediul online de doi elevi!

13 Nov 2023 931

WhatsApp nu va mai funcționa pe mai multe modele de telefoane. Iată care sunt acestea

16 Sep 2023 1369

Meta lansează Channels, un nou produs disponibil pe platforma sa de mesagerie WhatsApp. Detalii

14 Sep 2023 898

WhatsApp implementează mesajele video! Detalii

28 Jul 2023 1056