Ziua de ieri, solicitantă pentru salvatorii din întreaga țară. Cele mai importante misiuni gestionate de pompieri

Imagini de la intervenții, sursa cu rol ilustrativ: IGSU  Peste 5.200 de intervenții ale pompierilor salvatori, în acest weekend (05-07.08.2022)

Salvatorii au avut un sfârșit de săptămână solicitant la nivel național, perioadă în care au gestionat 5.243 de intervenții în situații de urgență.

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în 4.196 de situații. 


Echipajele operative au intervenit pentru stingerea a 451 de incendii, precum și în alte 576 de intervenții în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocarea de persoane sau animale, distrugerea muniției neexplodată etc.

Totodată, echipajele de descarcerare au fost solicitate să intervină la 20 accidente rutiere, pentru extragerea persoanelor dintre fiarele contorsionate ale autoturismelor. În urma acestor evenimente, șase persoane și-au pierdut viața. , transmite IGSU. 


De asemenea, în ultimele trei zile, pe timpul misiunilor desfășurate, pompierii au salvat 55 de persoane aflate în dificultate.

În perioada de referință, au fost transmise 25 de mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 23 de mesaje privind prezența animalelor sălbatice, 1 mesaj privind producerea unui incendiu și 1 mesaj privind o avertizare meteorologică.


Dintre cele mai importante misiuni gestionate de pompieri, amintim:

-O intervenție care a presupus atenție sporită din partea salvatorilor vasluieni a avut loc vineri, pe raza localității Ștefan cel Mare, DN 15 D, când echipajele de descarcerare și prim ajutor au fost solicitate pentru gestionarea urmărilor unui accident rutier produs între trei autoturisme. În urma impactului au rezultat cinci victime, dintre care un minor. Echipajele de intervenție sosite la locul solicitării au acordat asistență medicală de urgență tuturor victimelor, ulterior fiind transportate la spital pentru investigații medicale suplimentare. 

-O altă misiune complexă care a necesitat efort susținut din partea pompierilor militari a avut loc pe parcursul celor trei zile de weekend, în județul Vâlcea, în zona localităților Câineni – Izvorul Alb – Muntele Zănoaga. Echipajele operative au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu de vegetație uscată și doborâturi, ce s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 3 ha. Din cauza zonei greu accesibile au fost solicitate, în sprijinul echipelor de intervenție, două resurse aviatice din cadrul MApN. În urma intervenției nu se mai văd focare active, urmând ca în prima parte a zilei de 08.08.2022, să se execute o recunoaștere asupra zonei afectate.

-Un incident rutier care a avut loc sâmbătă, în județul Hunedoara, unde salvatorii au intervenit la un accident rutier pe raza localității Luncoiu de Jos, în  care au fost implicate două autoturisme. Ajunse la locul solicitării, echipajele de intervenție au constatat că în urma evenimentului rutier au rezultat cinci victime, dintre care una încarcerată. Colegii noștri au extras persoana încarcerată dintre fiarele contorsionate ale mașinii. Echipajele de prim ajutor au acordat asistență medicală de urgență la fața locului tuturor victimelor, trei dintre acestea necesitând tranportul la spital.

-O misiune care a presupus efort susținut din partea salvatorilor bucureșteni a avut loc tot duminică, în orașul Popești-Leordeni, unde pompierii militari au fost solicitați să intervină pentru gestionarea unei situații de urgență generată de producerea unui incendiu izbucnit la un bloc de locuințe. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării au constatat că arderea se manifesta la acoperișul și mansarda unui imobil pe o suprafață de aproximativ 700 mp. Pentru protecția populației aflată în proximitatea zonei de manifestare, s-a transmis mesaj de avertizare prin intermediul sistemului Ro-Alert. În urma evenimentului, nu au exista persoane în dificultate sau care să necesite îngrijiri medicale. După mai multe ore de luptă cu focul, incendiul a fost lichidat.

Potrivit sursei citate, concomitent cu misiunile desfășurate, pompierii acționează în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor ucraineni veniți în România, prin operaționalizarea unor tabere mobile în localități din zona de frontieră, transport persoane și ajutoare materiale. 

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor persoanelor aflate în dificultate.

Evenimentele înregistrate la nivel național rămân în atenția Centrului Operațional Național, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.
 

Nu uitați! Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro., mai transmite sursa citată. 


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Locuință cuprinsă de flăcări în localitatea Siminoc, județul Constanța. Intervin mai multe echipaje de pompieri

27 Sep 2022 277

IGSU 1.472 misiuni desfășurate de salvatori, în ultimele 24 de ore. Unde au avut loc cele mai multe intervenții

27 Sep 2022 286

ISU Prahova Buletin informativ - 27.09.2022

27 Sep 2022 158

ISU GiurgiuComunicat de presă - 27.09.2022

27 Sep 2022 166

Incendii și cazuri cu intervenție SMURD la Tulcea. Unde au intervenit pompierii și de ce

26 Sep 2022 393

Weekend solicitant pentru salvatorii din întreaga țară. Unde au intervenit

26 Sep 2022 370

ISU Prahova Buletin informativ - 26.09.2022

26 Sep 2022 196

Apartament cuprins de flăcări în Constanța! Pompierii intervin (GALERIE FOTO+VIDEO)

26 Sep 2022 1820

Incendiu de amploare în județul Arad. Un cort în care erau depozitate ATV-uri, mistuit de flăcări

25 Sep 2022 401

Județul Tulcea Mașină cuprinsă de flăcări pe DN 22! În interiorul autoturismului, trei copii și doi adulți! (GALERIE FOTO)

24 Sep 2022 1020

Incendiu la ieșire din municipiul Constanța spre Ovidiu. Intervin pompierii

23 Sep 2022 814

Incendiu în municipiul Tulcea! Remorca unui autotren, afectată de flăcări (GALERIE FOTO)

23 Sep 2022 442

Incendiu pe Autostrada A2! Ce se întâmplă acolo

22 Sep 2022 716

ISU Prahova Buletin informativ - 22.09.2022

22 Sep 2022 283

Mașină cuprinsă de flăcări la ieșire din Ciocârlia. Pompierii intervin

22 Sep 2022 1367