Ziua internațională a ciocolatei cu mentă. Cum să pregătești o ciocolată de casă

  • Astăzi este sărbătorită ziua ciocolatei cu mentă
  • Cum se prepară cea mai bună ciocolată de casă cu mentă

Ciocolata are o istorie veche, cercetătorii plasând-o in vremea mayaşilor şi aztecilor, folosită în scop medicinal.

Ciocolata este un produs alimentar obținut dintr-un amestec de cacao, lapte de cocos, zahăr, uneori lapte și unele arome specifice.
 
Deși ciocolata este mâncată de plăcere, consumul de ciocolată cacao/ciocolată amăruie a fost dovedit a afecta benefic sistemul circulator. Alte studii au fost efectuate pentru a dovedi efecte anticancerigene, de stimulator cerebral, inhibitor al tusei și inhibitor al diareei. În ciuda beneficiilor posibile, consumul excesiv de ciocolată poate favoriza obezitatea și apariția diabetului zaharat.

Un studiu prezentat de către BBC a arătat că în timpul topirii ciocolatei în gură, creierul uman cunoaște o creștere a activității electrice, iar ritmul cardiac crește mai mult decât în timpul unui sărut pasional și senzația durează de patru ori mai mult.
 
 
Cultura populară romantică a atribuit ciocolatei proprietăți afrodiziace puternice, adeseori fiind asociate plăceri senzuale provocate de consumul acesteia. De asemena componența de natură grasă și zaharoasă a ciocolatei stimulează hipotalamusul, inducând o senzație plăcută, cu efect asupra nivelului serotoninei.
 
Rețetă ciocolată de casă cu mentă

Pentru ciocolata de casă cu mentă, avem nevoie de 500 g zahăr, 500 ml lapte praf, 200 g unt, 1 lingură zeamă de lămâie, 100 g de cacao, 1 plic zahăr vanilat, 3-4 plicuri ceai de mentă, 250 ml apă.

Pentru a obţine o ciocolată fină, se cerne cacao împreună cu laptele praf. Din apa fierbinte şi pliculeţele de ceai, trebuie preparată o infuzie care se pune să fiarbă la foc mic, împreună cu zahărul, până se obține un sirop gros, în care se toarnă zeama de lămâie. Se ia vasul de pe foc și se pune 180 g unt şi se amestecă bine până se topeşte. Se încorporează, apoi, cacao, laptele praf şi vanilia, mixând energic. Se tapetează o tavă cu folie de plastic, se unge cu untul rămas şi se pune compoziţia în strat uniform în tavă. Se ține la rece până a doua zi. A doua zi se taie cu atenție și se poate servi alături de o cană de cafea sau ceai.


Sursa foto: Pixabay 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

19 Februarie Ziua internațională a ciocolatei cu mentă. Cum să pregătești o ciocolată de casă… răcoritoare!

19 Feb 2021 2016

ecuisine.ro Chec de inghetata cu ciocolata si menta

20 Jun 2015 3177