Ziua internaţională a dansului „Dansul poate să înseamne eliberare, libertate de mișcare, emoții noi și provocări depășite“

  • Ziua de 29 aprilie a fost instituită drept Ziua internaţională a dansului, în 1982, la iniţiativa Comitetului de Dans al Institutului Internaţional de Teatru (ITI) din cadrul UNESCO.
Se știe de mulți ani că activitatea fizică și practicarea sportului oferă multe beneficii fizice, de exemplu, contribuind la îmbunătățirea funcționării sistemelor respiratorii, circulatorii.

Dansul trezește emoții și fantezii prin mișcare, ceea ce facilitează exprimarea senzațiilor, emoțiilor, sentimentelor și stărilor sufletești într-un mod natural și dezinhibat.

Dansul este privit atât ca activitate de petrecere a timpului liber, ca sport sau formă de terapie prin mișcare, a precizat Lavinia Toma, instructor de dans la Encanto Dance Academy din Constanța. 

Ziua Internațională a Dansului este un prilej să sărbătorim pasiunea noastră pentru mișcare si muzica și modalitatea în care ne coloreaza viața. Fie că ne gândim la grația baletului, la savoarea dansurilor latino, ori la energia din street-dance, dansul reușește să sensibilizeze ceva în fiecare dintre noi.

Pe lângă beneficiile fizice incontestabile, dansul poate să înseamne eliberare, libertate de mișcare, emoții noi, socializare, provocări depășite și o imagine de sine mai bună. , spunea Lavinia Toma.

Dansul este privit atât ca activitate de petrecere a timpului liber, ca sport sau formă de terapie prin mișcare

Dansul este privit atât ca activitate de petrecere a timpului liber, ca sport sau formă de terapie prin mișcare. Indiferent cum ne raportăm la el, un lucru e sigur: ne dă o stare de bine.

Copiii au tendința să danseze înainte de a începe să meargă și se simt excelent atunci când au ocazia să se miște în voie pe muzică, dovadă a faptului că avem o abilitate naturală de a simți ritmul în corp și de a ne mișca. , a adăugat instructorul.

Este cu adevarat emoționant să descoperi cum puțină muzică poate aduce o mare schimbare în viața oricui

Ca profesor de dans, este cu adevarat emoționant să descoperi cum puțină muzică poate aduce o mare schimbare în viața oricui și simți o bucurie imensă când îți împarți pasiunea cu ceilalti.., a transmis pentru cotidianul ZIUA de Constanța, Lavinia Toma, instructor de dans la Encanto Dance Academy din Constanța.

Sursă foto (cu rol ilustrativ): Arhivă ZIUA de Constanța
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua internațională a Dansului „Ce lume! Ce lume! Ce lume!”

29 Apr 2021 1375

Știați că….Data de 29 aprilie marchează Ziua internaţională a dansului

29 Apr 2020 891

Mesajul maestrului Horațiu Cherecheș, de Ziua Internațională a Dansului „Mi-e tare dor de «sufletul» artistului interpret” (video)

29 Apr 2020 5406

La mulţi ani, maestre Radu Ciorei!

28 May 2019 2102

#RespectTeatru Medalia „Jean Ionescu“ şi placheta CJC #RespectTeatru, pentru coregraful Milidi Tătaru (galerie foto)

27 Aug 2018 2574

Ziua Naţională a Argentinei sărbătorită în paşi de tango la Muzeul de Artă Constanţa

20 May 2018 1266

Flashmob impresionant la Tulcea. A fost al cincilea an de organizare. Cu ce prilej a avut loc flashmob-ul

27 Apr 2018 1895

Astăzi este aniversată Ziua internațională a dansului

29 Apr 2017 3616

Parada din cadrul festivalului organizat de UDTTMR, reprogramată

01 Sep 2016 1828

Festivalul organizat de UDTTMR, pe linia de start Gelil Eserghep - „Principalii invitaţi sunt constănţenii“ (galerie foto)

30 Aug 2016 2407

Festivalul Internaţional al Dansului, Cântecului şi Portului Popular Turco-Tătar, organizat de UDTTMR, la o nouă ediţie

29 Aug 2016 4219

Tulcea Circulație restricționată în centrul Municipiului

05 Aug 2016 1137

Lumea Poeziilor Irina Lucia Mihalca - Priveşte cerul...

02 Jul 2016 2853

Ştiaţi că...? Se împlinesc şapte ani de la moartea unei coregrafe a sufletelor, admirată şi criticată cu aceeaşi ardoare

30 Jun 2016 1149

Ştiaţi că...? Astăzi, toţi cei iubesc dansul au motiv de bucurie (video)

29 Apr 2016 2634