ZIUA LIVE Silviu Coșa, prefectul județului Constanța. „Nu se pune pe masă varianta carantinării”

  • Invitatul de marți, 25 ianuarie, la emisiunea ZIUA LIVE este Silviu Iulian Coșa, prefectul județului Constanța. 

Graficele ne arată că ne aflăm pe o pantă ascendentă a infectărilor COVID-19, incidența cazurilor creşte treptat iar trendul se va păstra, cu siguranță, în perioada următoare.
 
Protecția în fața virusului poate fi sporită, într-un mod concret și științific dovedit, prin vaccinare. Cu toate aceastea numărul persoanelor care se vaccinează scade.

„Comparativ cu anul trecut când incidențele depășeau 10 la mie, (...) avem constănțeni vaccinați de peste 60% la nivelul municipiului. Din acest punct de vedere, acest val 5 al pandemiei a fost mai ușor de suportat pentru că din cei vaccinați, fie nu au contactat boala, fie au făcut forme mai ușoare.

Nu se pune pe masă varianta carantinării. (...)”, a spus prefectul. 

Cea mai mare incidență este la Negru Vodă, unde prefectul spune că este vorba despre un focar.  

„Campania de vaccinare se desfășoară (...) nu la nivelul la care ne-am dori. (...) Din păcate, s-a demonstrat că frica este cea care îndeamnă cel mai eficient oamenii spre vaccinare”, adaugă Silviu Coșa. 

Centrele de evaluare COVID-19 din județul Constanța

„În acest moment, sunt funcționale, în județul Constanța, trei centre de evaluare, urmând ca din 1 februarie să se deschidă și un centru în Medeea, aferent Spitalului Clinic de Boli Infecțioase”, potrivit prefectului. 


„Există centre de testare PCR, există farmacii autorizate care pot efectua teste rapide care să înscrie în CoronaForms, pentru a fi recunoscute (...) sau ambulanța, pentru persoanele care nu sunt deplasabile. Aceste centre au fost deschise în ideea de a decongestiona ambulanța”, a adăugat el. 

Acesta a menționat că în cadrul centrelor de evaluare nu se fac testări pentru depistarea COVID-19, ci acolo ajung cei care au deja un test pozitiv înscris în platforma CoronaForms, pentru efectuarea investigațiilor și eliberarea medicamentației, care este gratuită. 

În momentul de față, gradul de ocupare este puțin peste 20% în secțiile spitalelor suport COVID. 

„Speranțele sunt aceleași (pentru Spitalul Clinic de Boli Infecțioase - n.r.) care erau și la începutul lunii noiembrie”, spune Silviu Coșa. 

Bolnavii care erau arondați Spitalului Clinic de Boli Infecțioase se pot adresa Spitalului Clinic de Urgență Constanța și Spitalului Militar de Urgență Constanța.

Criza energetică

„Sunt o serie de elemente care ar trebui menționate. Pe de o parte, o schemă de compensare există încă din anul 2021 (...)”

Constănțenii ar trebui să înceapă să primească facturile de stornare. Aceștia se pot adresa furnizorilor sau chiar la ANPC, adaugă prefectul. 

Alegeri locale

„Din păcate, în mod sigur vor fi la Adamclisi, primarul a decedat. (...) Agigea și Dobromir, unde primarul nu își mai poate exercita funcția. (...) Am adus la cunoștință Guvernului (...) vom fi anunțați în timp util pentru fiecare caz în parte”

„La Agigea este un caz mai special (...)”

Bani din PNRR pentru județul Constanța

„PNRR-ul înseamnă anul acesta 9 miliarde până în momentul de față. Acestea vor fi repartizate tuturor UAT-urilor pentru anumite proiecte (...) Vor veni în luna februarie, bănuiesc că schema se va materializa”, spune prefectul.

Dezvoltarea turismului pe litoral

„Solicitările noastre nu pot fi altele decât le primim la rândul nostru de la agenții economici”, a transmis Silviu Iulian Coșa.

„Pe lângă toate istoria pe care o are județul nostru, (...) turismul în general în Constanța se poate dezvolta pe mai multe laturi” 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Raportul Colegiului Prefectural CAS Constanța, despre modalitatea de acordare a serviciilor medicale paraclinice

14 Jun 2022 586

Ministrul Cadariu vizitează plajele extinse din stațiunea Mamaia și Palatul Reginei Maria. „Trist! Nu îmi place cum arată“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

03 Jun 2022 1028

Anunțul prefectului Coșa Cum putem avea un sezon estival în care distracția să coexiste cu un climat de liniște și ordine publică

23 May 2022 540

A fost stabilită data Consiliului Naţional al PNL, unde Vergil Chițac ar putea deveni vicepreședinte pe domeniul Apărării

13 May 2022 2313

Prefectul Județului Constanța, despre eveninimentele la care a participat săptămâna aceasta. „Îmi place să văd mereu punți de legătură între oameni, dar și între situații“

07 May 2022 774

LIVE VIDEO și TEXT Eveniment gastronomic de amploare desfășurat în stațiunea Olimp. Ce surprize sunt pregătite (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 May 2022 1555

Ambasadorul Republicii Croația în România, vizită la Constanța

05 May 2022 567

Cum va arăta sezonul estival 2022, la malul mării. „Ne așteptăm la un sezon cel puțin la nivelul anului 2019“ (VIDEO)

04 May 2022 1748

Constanța Peste 50.000 de turiști pe litoral în minivacanța de 1 Mai. Precizările prefectului Silviu Coșa (VIDEO)

03 May 2022 600

Prefectul Silviu Coșa, de Ziua Muncii „Dincolo de fumul grătarelor și bass-ul boxelor, este ziua noastră, a tuturor celor care, muncind pentru un salariu reprezentăm o rotiță utilă în mecanismul social“

01 May 2022 631

Prefectul județului Constanța, mesaj de Ziua Forțelor Terestre. „Suntem, prin militarii noștri, parte importantă a NATO“

28 Apr 2022 544

Constanța ABADL a pregătit plajele pentru perioada sărbătorilor. „Ne așteptăm pentru 1 Mai la un aflux mare de turiști”

18 Apr 2022 739

Prefectul Silviu Coșa anunță măsurile specifice Sărbătorilor Pascale și perioadei de 1 Mai, la Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

18 Apr 2022 952

Prefectul Coșa „După vizita de lucru pe care am făcut-o din nordul, până în sudul litoralului, pot spune că românii se vor simți relaxați și în siguranță pe litoral“

15 Apr 2022 578

Constanța Se înființează un Grup de lucru pentru turism. Ce prevede acesta

13 Apr 2022 680