ZIUA-n amiaza mare Cristian Bărhălescu, vicepreședintele ANAT Sud-Est - „Eforie Nord - cea mai vizitată stațiune în acest sezon”

  • Invitatul nostru de astăzi la „ZIUA-n amiaza mare” este Cristian Bărhălescu, vicepreședintele ANAT Sud-Est.
  • „ZIUA-n amiaza mare” are o frecvență săptămânală, este realizată de jurnalista Feri Predescu și poate fi vizionată pe pagina www.ziuaconstanta.ro și pe www.facebook.com/ziuaconstanta.

Cristian Bărhălescu, vicepreședintele ANAT Sud-Est: „Turismul este mai mult decât atât. Se mișcă agricultura, serviciile etc. Litoralul este până la urmă un produs complex, prea puțin valorificat.”

„Români care altă dată plecau în străinătate a venit spre litoralul românesc. Au fost mulți care au văzut că este accesibil, nu trebuie să mănânci doar în restaurantele de fițe din nord. Cu bani puțini poți veni pe litoral: Vama veche, Saturn, Jupiter etc. Unii din acel segment care nu veneau la mare au zis hai să mergem 3 zile la mare. Vin la rude, la gazde. În felul ăsta cresc serviciile. În vârful de sezon, litoralul are 120-128.000 de oameni. Ce ține de Mamaia Nord nu sunt înregistrați. Eforie Sud, Tuzla, Costinești, Mangalia, 2 Mai - sunt foarte mulți în zona de negru. Trebuie să înțelegem că sunt foarte mulți turiști care vin”, spune Bărhălescu.

Acesta se arată surprins de faptul că în acest an drumul dintre Eforie și Constanța a durat și 3 ore și jumătate.

Cristian Bărhălescu, despre turismul în pandemie: „Majoritatea au fost vaccinați (n.r. cei din HoReCa). Acum, eu nefiind un expert, nu pot să mă pronunț. este vorba si despre libertatea noastră dacă te vaccinezi. În marea lor majoritate, hotelierii le-au sugerat angajaților să se vaccineze. Nu am avut așa cazuri spectaculoase de infectare. Doar litoralul este de vină?”

„Nu există o strategie de promovare. Nu este normal ca acele taxe plătite din buzunarele noastre să nu se reflecte în promovare. Am participat la sute de întâlniri. Strategia de promovare este să faci un plan trans-guvernamental și apoi să te duci și să faci aceea promovare. Toate aceste taxe de promovare vine din buzunarul clientului. Este o chestie simplă. Nu plătește nici Primăria, nici vreo firmă. Este o taxă care se instituie și se ia din buzunarul clientului”, mai spune Bărhălescu.

„Eforie Nord - cea mai vizitată stațiune. Autostrada duce la ea. S-a făcut o promovare deșănțată Mamaiei, vai plajele, vai nisipul, apa adâncă... Constănțenii nu au o problemă cu lărgirea plajelor. În momentul în care s-au mărit plajele în Mamaia, Ministerul nu a informat cu privire la condiții”, precizează Bărhălescu.

„Orașul Constanța nu și-a făcut un OMD (n.r. Organizația de Management al Destinației). Noi ca și privați vrem ca banii să se ducă la promovare și banii să se întoarcă la stat. De lăudat este curajul celor care investesc în zonă. Când vii și investești într-un hotel, un restaurant, o plajă, când încep să curgă controale, cărnița să fie etichetată, toate trăsnăile. Când îți vin toate organele să te controleze. Sunt excepționale dar în ultima perioadă au uitat că sunt de verificare și control”, mai spune vicepreședintele ANAT.

„De ce nu avem și noi un ministru al Turismului 15-17 ani? Lasă-l să lucreze. Media la guvernare este de 6 luni”, spune indignat Bărhălescu.


„În România, din păcate, suntem eclipsați de cei care se duc în Grecia sau Turcia și acolo sunt fără greșeală. Puțini români își dau afara din petec. În România în schimb se comportă grobian”, spune vicepreședintele.

„Am avut exagerat de puțini turiști străini. Nu s-a promovat. Cât ne-ar fi costat ca acei bani să fie puși pe un buget de promovare online. Portugalia din 2016 și-a pus promovare online. Despre asta discutăm. Este extrem de bine targetată”, mai spune Bărhălescu.

„Voucherele de vacanță se dau acum la marile lanțuri de magazine, nu se mai dau la stat. Noi am intervenit să se dea aceste tichete. La stat, ei oricum dau prime de vacanță”, transmite vicepreședintele.

„Este normal ca prețurile să crească”, spune Bărhălescu în contextul creșterii monedei euro.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Bogdan Bola, liberalul „orbanist“, invitat la „ZIUA-n amiaza mare“

21 Oct 2021 737

ZIUA-n amiaza mare Secretarul de stat din Ministerul Energiei, George Niculescu - „Gazele naturale și eolienele din Marea Neagră, uriașe surse de energie pentru România”

16 Oct 2021 1111

ZIUA-n amiaza mare Secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Niculescu. „Ca membru al PNL îmi doresc ca această criză politică să se termine cât mai repede“

15 Oct 2021 617

Secretarul de stat în Ministerul Energiei, George Niculescu, invitat la „ZIUA-n amiaza mare“

14 Oct 2021 639

ZIUA-n amiaza mare Liderul SANITAS, Nicolae Manea - Personalul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, afectat de incendiu, cere amplasarea unui spital modular in curtea unității

09 Oct 2021 2436

ZIUA-n amiaza mare Președintele sindicatului SANITAS Constanța, despre suprasolicitarea cadrelor medicale și tragedia de la Spitalul de Boli Infecțioase

08 Oct 2021 833

Nicolae Manea, președintele sindicatului SANITAS Constanța, invitat la „ZIUA-n amiaza mare“

07 Oct 2021 836

Horia Constantinescu, „lucrat de șefa la bani” din primăria Constanța. Vergil Chițac nu s-a băgat

02 Oct 2021 6494

ZIUA-n amiaza mare Horia Constantinescu. „Formațiunile politice rămân aceleași. Oamenii se schimbă”

01 Oct 2021 555

ZIUA-n amiaza mare Horia Constantinescu, despre examenul pe care nu l-a promovat

01 Oct 2021 679

Horia Constantinescu, fost director al Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Constanța, invitat la „ZIUA-n amiaza mare“

30 Sep 2021 1546

ZIUA-n amiaza mare DGASP Constanța, sufocată de solicitări. S-a triplat numărul persoanelor cu boli mintale

25 Sep 2021 1561

ZIUA-n amiaza mare Carmen Răducu, directorul general al DGASPC Constanța, despre despre victimele violenței în familie și situația persoanelor instituționalizate

24 Sep 2021 944

Carmen Răducu, directorul DGASPC Constanța, invitat la „ZIUA-n amiaza mare”

23 Sep 2021 1500

Șeful ISJ Constanța, Sorin Mihai, adeptul vaccinării obligatorii a profesorilor

18 Sep 2021 2088