A fost solicitat acord de mediu Primăria Crucea, județul Constanța tot mai aproape de realizarea noului cartier pentru tineri din satul Gălbiori

  • Primăria Crucea continuă demersurile privind noul cartier pentru tineri.
  • Cartierul pentru tineri va fi amplasat în comuna Crucea, satul Gălbiori.

Astfel, autoritatea publică locală Crucea a solicitat de la Agenția pentru Protecția Mediului Constanța emiterea acordului de mediu pentru proiectul: ”Construire locuințe pentru tineri, destinate închirierii, în localitatea Gălbiori, comuna Crucea, județul Constanța”. Cartierul pentru tineri va fi amplasat în județul Constanța, comuna Crucea, satul Gălbiori, strada Laterală, FN, lot 1.

Informațiile privind proiectul propus pot fi consultate la sediul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța: municipiul Constanta, str. Unirii nr. 23 şi la sediul titularului Comuna Crucea din județul Constanța, comuna Crucea, strada Șoseaua Constanței, nr.45, în zilele de luni-vineri, între orele 9.00 – 13.00.

De asemenea, observațiile publicului se primesc zilnic la sediul Agenției pentru Protecţia Mediului Constanța.

 

 


Noul cartier va fi format din 31 de locuri de case


  
Anul trecut, proiectul privind realizarea PUZ-ului unui teren din comuna Crucea, satul Gălbiori în vederea acordării de loturi de teren pentru construirea de noi locuințe a primit răspuns pozitiv din partea Agenției pentru Protecția Mediului Constanța.

Terenul care a generat PUZ-ul are o suprafață de 55.374 mp și coincide cu zona studiată, fiind domeniu privat al comunei Crucea, iar strada din care are acces la lot aparține domeniului public al comunei Crucea.

Categoria de folosință actuală este de curți-construcții, iar destinatia stabilită prin planurile de urbanism și de amenajare a teritoriului abrobate este de  terenuri cu destinație intravilan.

Suprafață de teren rămasă după cedarea de teren pentru realizarea rețelei de drumuri și a unei zone pentru utilități este de 44.844 mp. Lucrările lotizarea terenului și stabilirea reglementărilor urbanistice pentru zona de locuire și funcțiuni complementare.

Locuințele vor avea regim de construire S(D)+P+2E(M), izolat, cuplat sau înșiruit. Noul cartier va fi format din 31 de locuri de case, iar fiecare loc de casă va avea câte 1.000 mp. În plus, prin Planul Urbanistic Zonal vor fi  configurate două străzi noi, care vor cuprinde utilitățile și căile de acces.
 
PRECIZĂRI


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.


Citește și:

Cristilory Prod SRL, în așteptarea avizului de mediu pentru exploatarea temporară a agregatelor naturale de râu în perimetrul Dunăre - braț Ostrov


Un teren din Agigea, județul Constanța va fi lotizat pentru constuirea mai multor case. Proprietarii așteaptă răspuns de la APM Constanța (DOCUMENT)

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce decizii au adoptat acționarii CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța?

15 Apr 2024 386

Investiție realizată de Polaris M Holding la Constanța!

15 Apr 2024 325

Tomis Marina Management a câștigat procesul pentru Portul Tomis Constanța! Judecătorii explică victoria (MOTIVARE+DOCUMENT)

14 Apr 2024 1971

O firmă controlată de doi oameni de afaceri turci va ridica un imobil de patru etaje în municipiul Constanța

13 Apr 2024 697

Cumpărări directe Constanța CN APM SA. Lucrări de ignifugare a podului clădirii Gării Maritime (DOCUMENT)

13 Apr 2024 435

CNAPM SA Constanța anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM, Incinta Port, Danele 64-65-66, Parcelele 64-65-66, Parcelele 256 și 257

12 Apr 2024 305

APM Constanța Undă verde pentru edificarea unui bar în Vama Veche

11 Apr 2024 477

Gheorghița Pufleanu vrea să ridice un bloc de 8 etaje în municipiul Constanța

11 Apr 2024 640

Undă verde de la APM Constanța pentru reabilitarea, consolidarea, modernizarea și extinderea Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia

11 Apr 2024 359

Tribunalul Constanța îl reabilitează pe Senol Zevri, fostul director al Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa! (MINUTĂ)

11 Apr 2024 601

Un imobil din stațiunea Venus crește pe verticală. Firma Club Razelm SRL a solicitat acord de mediu de la APM Constanța

11 Apr 2024 413

Pentru atingerea capacitatii de trafic de 11,5 milioane tone pe an Portul Medigida va fi modernizat și extins de CN ACN Constanța SA

11 Apr 2024 1140

CN Administrația Porturilor Maritime SA Constanța evaluează parcelele de teren pentru închiriere

11 Apr 2024 384

Constanța Un nou pas important în demararea proiectului Nodului Rutier de la Cumpăna - A4

11 Apr 2024 568

Constanța Proiect pentru reamenajarea spațiului public din zona Parc Poarta 6 – Faleză Sud

10 Apr 2024 482