Aleşii locali vor să angajeze voluntari pentru degrevarea activităţii angajaţilor SPITVBL Constanţa (document)

Unul dintre proiectele de hotărâre de pe masa aleşilor din şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa de la 31 august se referă la „Aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a activităţii de voluntariat în cadrul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi Alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL)“. Proiectul a fost iniţiat de către primarul Constanţei, Decebal Făgădău. Conform proiectului de hotărâre, voluntarii vor fi selectaţi şi recrutaţi de către Comisia privind desfăşurarea activităţii de voluntariat, în urma susţinerii unui interviu. De asemenea, voluntarii îşi vor desfăşura activitatea pe baza unui contract, încheiat cu SPITVBL Constanţa, neremunerat.

Ce activităţi vor întreprinde voluntarii 

Voluntarii vor asigura informarea şi consilierea contribuabililor, la sediul fiecărei agenţii fiscale, ajutând la descongestionarea ghişeelor. De asemenea, participanţii pot acumula cunoştinţe în domeniul fiscal şi îşi pot dezvolta, totodată, aptitudinile de comunicare directă în lucrul cu publicul. Voluntarii vor ajuta şi la sortarea cronologică şi arhivarea documentelor, vor intra în contact cu programul TelVerde şi vor asigura instalarea şi întreţinerea echipamentelor hardware şi software. Participanţii pot cunoaşte noi sisteme şi tehnici de lucru, specifice activităţii SPIT.
  
„Persoanele fizice pot participa la activităţile de voluntariat desfăşurate în folosul societăţii. Voluntariatul este un factor important în crearea unei pieţe europene competitive a muncii, şi totodată, în dezvoltarea educaţiei şi formării profesionale, precum şi pentru creşterea solidarităţii sociale”, se arată în referatul proiectului de hotărâre.
 
„Ne dorim extinderea conceptului de voluntariat prin conştientizarea constănţenilor cu privire la valoarea voluntariatului pentru comunitatea locală, la beneficiile la nivel industrial ale celor care se implică voluntar, la potenţialul voluntariatului ca formă de responsabilitate socială care poate fi asumată, atât la nivel individual, cât şi instituţional“, se precizează acelaşi referat.
 
Proiectul de hotărâre privind „Aprobarea regulamentului de organizare şi funcţionare a activităţii de voluntariat în cadrul Serviciului Public de Impozite, Taxe şi Alte Venituri ale Bugetului Local (SPITVBL)“ poate fi vizualizat în secţiunea „Documente”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

SPIT Constanța a atribuit noi contracte către Pink Post Solutions și TDL Soft Solutions (DOCUMENTE)

05 Mar 2024 550

Pink Post Solutions SRL a încheiat un nou contract cu Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri ale Bugetului Local Constanța (DOCUMENT)

22 Feb 2024 886

SPIT Constanța, contract subsecvent cu Pink Post Solutions SRL! (DOCUMENT)

02 Feb 2023 1770

Pink Post Solutions SRL câștigă un nou contract de prestări servicii poștale pentru SPIT Constanța

06 May 2022 2808

SPIT Constanța a atribuit un nou contract societății Pink Post Solutions SRL

24 Mar 2022 2823

Pink Post Solutions SRL, firma de casă a SPIT Constanța

14 Mar 2022 3114

Peste 100 de contracte pe bani publici pentru Pink Post Solutions SRL. Mai bifează unul cu SPIT Constanța

08 Mar 2022 2711

Pink Post Solutions a semnat un contract cu SPIT Constanța pentru corespondenţă curentă neprioritară

28 Oct 2021 3044

Pink Post Solutions a semnat un nou contract cu SPIT Constanța

26 Aug 2021 2586

Cu cine a făcut contract SPIT Constanţa pentru serviciile de corespondență

21 Jul 2021 2795

Pink Post Solutions SRL prestează servicii poștale pentru SPIT Constanța

16 Jul 2021 4019

Pink Post Solutions SRL furnizează servicii poștale pentru SPIT Constanța

20 May 2021 3464

Cu cine a făcut contract SPIT Constanţa pentru serviciile de corespondență

13 May 2021 3117