Administratie locala

Anul 2016, sub semnul problemelor la Hârşova Spitalul Orăşenesc, în imposibilitate de a mai trata pacienţiiNoul an este întâmpinat cu greutăţi în oraşul Hârşova. Spitalul Orăşenesc se află într-o situaţie disperată: nu mai poate trata pacienţii din cauza faptului că a efectuat mai multe servicii medicale decât prevede contractul încheiat cu CJAS. Pentru ca locuitorii oraşului să beneficieze în continuare de asistenţă medicală, Primăria sponsorizează din bugetul propriu activitatea unităţii sanitare.
 
„10 miliarde de lei valorează serviciile medicale prestate în anul 2015 de spitalul oraşului, confirmate de CJAS (n.r. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate) şi CNAS (n.r. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate). Este o politică aberantă care tronează într-un sistem medical românesc bolnav, potrivit căreia decontarea serviciilor se face după număr, ca şi când oamenii s-ar îmbolnăvi după număr“, a declarat, pentru cotidianul ZIUA de Constanţa, primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag.


 
Gospodarul-şef mai spune că administraţia publică locală va da în judecată CJAS-ul şi CNAS-ul, pentru recuperarea banilor ce reprezintă plata muncii efectuate de cadrele medicale. În acest sens, Primăria Hârşova a contactat deja o casă de avocatură, de la care aşteaptă răspuns. Primarul mai spune că, în acest moment, instituţia pe care o conduce asigură alimente şi medicamente pentru pacienţii spitalului. 
 
Şi pentru că zăpada a pus stăpânire pe tot judeţul Constanţa, autoritatea publică locală din Hârşova se îngrijeşte ca în cursul acestei luni să asigure combustibil tuturor unităţilor şcolare şi preşcolare din oraş. Astfel, creşa, patru grădiniţe, trei şcoli şi cele două licee din oraş vor avea pline stocurile de combustibil în următoarea perioadă.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

O ruină... preţioasă Prima şcoală din Hârşova, tot mai aproape de a atrage finanţare europeană

25 Jan 2016 2788

71 de persoane sunt cazate la primăria și spitalul din Hârșova

18 Jan 2016 1316

Au fost montate camere de supraveghere Cetăţenii din Hârşova sunt bine informaţi, dar şi în siguranţă

19 Jun 2013 2094

Mai mult spaţiu verde la Hârşova. S-a finalizat amenajarea a două parcuri, urmează cel de-al treilea (galerie foto)

04 Apr 2013 2666

Uups! Firma primarului din Harsova construieste Primaria din Topalu

05 Jun 2010 1052

Sediu Primarie D+P+1E, sat Topalu, comuna Topalu, judetul Constanta - 18.05.2010

18 May 2010 1716