Apropiata Feliciei Ovanesian nu mai coordonează Biroul Juridic din Primăria Constanța. Primarul a delegat-o în locul acesteia pe Fulvia Antonela Dinescu (DOCUMENT)

  • Fulvia Antonela Dinescu a revenit în Primăria Constanța anul acesta, pe funcția de execuție de consilier juridic
  • Aceasta a mai deținut în trecut funcția de director executiv adjunct al Direcţiei Administraţie Publică Locală din cadrul Primăriei Constanţa fiind într-o vreme mâna dreaptă a fostului director Constantin Racu
  • Mai nou Dinescu coordonează cu delegare de la edilul Chițac, Biroul Juridic, contencios și punere în aplicare a hotărârilor judecătorești din cadrul Primăriei Constanța, structură subordonată primarului
  • Până luna trecută, Biroul Juridic a fost coordonat de Liliana Adam, de profesie jurist care și-a începutat activitatea în cadrul Primăriei în februarie 2021
  • Adam care este considerată o apropiată a administratorului public, Felicia Ovanesian a rămas pe un post de execuție în cadrul Biroului Juridic
 

 
După ieșirea la pensie a Marcelei Enache, fost secretar al municipiului Constanța, jurista Fulvia Antonela Dinescu a fost numită în această funcție cu delegare.

La finalul anului 2020, Dinescu a fost trimisă în judecată de procurorii DNA, alături de foștii primari, Radu Mazăre, Decebal Făgădău și alți funcționari ai primăriei Constanța într-un dosar fiind acuzați de abuz în serviciu.

Potrivit DNA este vorba despre o autorizație de construire pentru complexul rezidențial de lux.

Dinescu a fost suspendată din funcție și înlocuită de Georgiana Gospodaru prin dispoziție a primarului de primarul Vergil Chițac. Între timp și Gospodaru a fost înlocuită cu Mirabela Călin, care a primit delegare până în toamnă pentru această funcție. Dacă va dori să rămână pe funcție, Călin trebuie să ia concursul care va fi organizat în al treilea trimestru al acestui an, după ce primul examen organizat în decembrie 2021 a pus-o în dificultate.

Cum magistrații de la Curtea de Apel Constanța au decis, pe 29 decembrie 2021, ca dosarul la care facem referire mai sus să se întoarcă la DNA, constatând nulitatea absolută a actelor efectuate după data extrădării efective a lui Mazăre Radu Ștefan, în baza Mandatului de Arestare Preventivă nr. 1/10.01.2018, inclusiv a rechizitoriului nr. 168/P2017 din 19.10.2020 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcţia Naţională Anticorupție – ST Constanța, Fulvia Dinescu a revenit în Primăria Constanța anul acesta, pe funcția de execuție de consilier juridic.

Aceasta a mai deținut în trecut funcția de director executiv adjunct al Direcţiei Administraţie Publică Locală din cadrul Primăriei Constanţa fiind într-o vreme mâna dreaptă a fostului director Constantin Racu.

Mai nou Dinescu coordonează mai nou cu delegație Biroul Juridic, contencios și punere în aplicare a hotărârilor judecătorești din cadrul Primăriei Constanța, structură subordonată primarului.


Până luna trecută, Biroul Juridic a fost coordonat de Liliana Adam, de profesie jurist care și-a începutat activitatea în cadrul Primăriei în februarie 2021.Adam care este considerată o apropiată a administratorului public, Felicia Ovanesian a rămas pe un post de execuție în cadrul Biroului Juridic.
 


Ce avere și interese are Fulvia Antonela Dinescu?

Așa cum susțineam mai sus, Dinescu a revenit în primăria Constanța în 2022, după o perioadă în care a lucrat în zona privată, vezi declarația de avere și interese în secțiunea „documente".

Familia Dinescu deține două terenuri, două în intravilan și alte două în extravilan, trei apartamente, din care două provin din moșteniri și două autoturisme marca Volkswagen.

Fulvia Dinescu are și două credite la o bancă comercială unul scadent anul acesta și un altul în 2045 în valoare de 296.760 lei.

În anul fiscal 2021 a avut venituri de 63.760 lei de la firma privată unde a fost angajată.

La capitolul interese, Dinescu a precizat doar că este membru al SLSAP, vezi secțiunea „documente".
Citește și:
 
Declarație de avere Liliana Adam, noul secretar interimar al municipiului Constanța

Curtea de Apel, așteptată să se pronunțe azi în dosarul foștilor primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Proiect al grupului de consilieri USR Constanța. Locuri de joacă incluzive cu echipamente și pentru copiii cu dizabilități (DOCUMENTE)

27 Jan 2023 511

Consiliul de Soluționare a Contestațiilor trimite direct la Tribunal o contestație împotriva Primăriei Constanța. Sunt vizate lucrările de reparații ale mobilierului urban

24 Jan 2023 614

Au demarat licitația. Pe unde va trece promenada pietonală cu piste de biciclete pe care vrea s-o construiască administrația Chițac? (DOCUMENTE)

21 Jan 2023 1348

Începe recrutarea membrilor Consiliului de Administrație al societății Confort Urban SRL. Mandatul viitorilor administratori este de patru ani

20 Jan 2023 732

Începe procesul de recrutare a membrilor Consiliului de Administrație al CT BUS Constanța. În prezent, administratori sunt trei liberali, reprezentantul primarului Chițac și un membru USR

19 Jan 2023 798

Prin dispoziție de primar. Felicia Ovanesian conduce Comisia care va decide sub ce formă Primăria va prelua în administrare domeniul public și privat de la Administrația Fondului Imobiliar (DOCUMENTE)

17 Jan 2023 5169

RAJDP devine Drumuri Județene Constanța SA. Consiliul de Administrație a desemnat o nouă conducere în care a fost cooptat și un consilier personal al lui Mihai Lupu

23 Nov 2022 2115

Licitația pentru achiziția de module informatice a fost anulată de Primăria Constanța

22 Nov 2022 921

Fără penali în funcțiile locale. Proiectul USR, adoptat de Parlament

11 Oct 2022 1053

Fostul mare atlet Ilie Floroiu ar putea deveni președintele de Onoare al CSM Constanța. Numirea va fi făcută de Consiliul de Administrație, la propunerea directorului clubului (DOCUMENTE)

27 Sep 2022 1297

Prelungire de mandat la CT BUS SA până la sfârșitul anului pentru fostul coleg al primarului Vergil Chițac (DOCUMENTE)

19 Sep 2022 1481

CJC cumpără servicii de proiectare pentru clădirea Secția de Anatomie Patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Constanța

20 Aug 2022 1153

Primăria a eliberat autorizația de construire și amenajare de șantier, dar lucrările nu vor începe prea curând. Ce presupune investiția „Perdea verde” din zona de sud a municipiului Constanţei (DOCUMENT)

09 Aug 2022 4400

Dispar alte locuri de parcare. Ce planuri are Primăria Constanța pentru bulevardul Mamaia?

02 Aug 2022 4089

Ce indemnizații primesc directorul general și directorii executivi ai societății Termoficare Constanța SRL

25 Jul 2022 3313