Administratie locala

„Balneo-turism la Eforie“ Congres medical pentru promovarea turismului balnear

Mare, soare, sănătate - trio-ul ce recomandă staţiunea Eforie drept o alternativă demnă de luat în seamă pentru petrecerea vacanţei departe de tumultul oraşelor aglomerate. De aceea, autoritatea publică locală a oraşului Eforie, împreună cu primarul Ion Ovidiu Brăiloiu, organizează, sâmbătă şi duminică, evenimentul „Balneo-turism la Eforie“. Întâlnirea, care se desfăşoară între 29 mai şi 1 iunie, în cele două staţiuni ale oraşului (Eforie Nord şi Eforie Sud), are scopul de a oferi turiştilor o alternativă de vacanţă şi de a prezenta modalităţile de tratament de care dispune localitatea.

Eforie este cunoscut ca un ansamblu de două staţiuni care oferă oportunităţi de petrecere a timpului liber pentru toate vârstele, fiind unul dintre oraşele balneo-climaterice atractive renumite pentru: cura heliomarină efectuată cu apa mării, nămolul sapropelic - vechi remediu, recunoscut pentru efectele sale curative în afecţiuni reumatologice, dar mai ales pentru bioclimatul marin.
În perioada 30-31 mai, este programat un congres medical pentru promovarea calităţilor curative ale nămolului sapropelic din Lacul Techirghiol şi ale apei minerale din lac, pe tema „Dezvoltarea turismului balnear pe litoralul Mării Negre“.

„Cadre medicale din domeniul tratamentului balnear din toată ţara şi reprezentanţi din turism vor discuta despre calităţile curative ale nămolului, beneficiile medicale ale tratamentelor balneare disponibile la Eforie, noile perspective şi oportunităţi ale turismului balnear în contextul economic actual, finanţarea europeană pentru turismul balnear şi competitivitatea unităţilor de profil de pe litoralul Mării Negre, dar mai ales despre rolul comunităţii în promovarea şi susţinerea turismului balnear din Eforie. Evenimentul se vrea a fi o tradiţie a începutului de sezon estival“, potrivit liderilor administraţiei publice locale de la Eforie.
La eveniment sunt aşteptaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi centrale, ai unităţilor de profil publice şi private, ai Asociaţiei Oraşelor Balneare din România, ai Asociaţiei Oraşelor din România şi exponenţi ai societăţii civile. Mâine, sunt programate o serie de comunicări şi prezentări pe teme specifice.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Congres medical important Ovidiu Brăiloiu - „Investiţiile consolidează oraşul Eforie în topul destinaţiilor de turism balnear“ (galerie foto)

04 May 2015 1612

Congres medical pentru promovarea turismului balnear, la Eforie

03 May 2015 908

Eveniment Primarul Ovidiu Brăiloiu „Cred că Eforie Nord și Eforie Sud pot deveni jucători importanți pe piața turismului balnear“

02 May 2015 1889

La Eforie, au fost puse bazele turismului balnear internaţional Ovidiu Brăiloiu - „Fiind o țară europeană, nu mai putem să privim lucrurile la nivel local“ (galerie foto)

02 Jun 2014 1509

Primăria orașului Eforie a organizat Congresul medical „Dezvoltarea turismului balnear pe litoralul Mării Negre”

31 May 2014 1378

Congres medical la Eforie Dezvoltarea turismului balnear pe litoralul Mării Negre

29 May 2014 2285