Ce i-au dăruit şefii delegaţiilor turce prefectului Palaz? (galerie foto)

03_prefect_Claudiu_Palaz.jpgIeri, în jurul prânzului, prefectul Claudiu Iorga Palaz a primit în vizită la instituţia pe care o conduce delegaţiile formaţiilor participante la Festivalul Internaţional al Portului, Dansului şi Cântecului Turco-Tătar, eveniment organizat de UDTTMR. Printre oaspeţi s-au numărat preşedintele Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni - Rifat Cubarov, şeful Comisiei de Relaţii Externe al Congresului Mondial al Tătarilor Crimeeni - Ali Hamzin, subprefectul Istambulului - Mustafa Altîntaş, primarul din Cifteler - Metin Ozer, dar şi mai mulţi preşedinţi ai asociaţiilor culturale din Turcia.

Aceştia au sosit la Constanţa pentru a participa la cea de-a XVII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Portului, Dansului şi Cântecului Popular Turco - Tătar, care a debutat ieri. Ca o premieră a ediţiei din acest an, festivalul va ţine trei zile. Ieri, manifestările au debutat cu parada ansamblurilor participante. Aproximativ 600 de turci şi tătari din Crimeea (Ucraina), Turcia, Bulgaria şi România au mărşăluit pe traseul Sala Sporturilor - bulevardul Tomis - Grădina de Vară Soveja, defilarea încheindu-se cu un scurt spectacol pe platoul din faţa Grădinii Soveja.

În cadrul vizitei, de ambele părţi nu au existat decât cuvinte de laudă în ceea ce priveşte cooperarea. În semn de respect pentru cei care i-au călcat pragul instituţiei pe care o conduce, prefectul Claudiu Palaz le-a dăruit celor 13 şefi de delegaţii şi ansambluri folclorice volumul pe care l-a lansat la începutul acestui an, în care sunt prezentaţi toţi prefecţii Constanţei, de la Remus Opreanu până în prezent, albumele fiind înmânate personal de către prefect.

La rândul său, prefectul a primit mai multe cadouri de la oaspeţii săi, printre acestea numărându-se şi un tablou în care este înfăţişată o zonă veche a Istanbulului, realizat de un pictor turc nominalizat anul acesta la premiul Nobel pentru creaţiile sale artistice şi literare.

„Este un eveniment foarte important pentru turco-tătarii din România şi acest festival era necesar. Asigur comunitatea turco-tătară din Constanţa de tot suportul meu, oricând acesta le va fi necesar", a declarat prefectul la finalul întâlnirii.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

darabani

10 Sep, 2011 09:35

Bine ca nu ati spus de muftiu ceva.

Articole asemanatoare

Dreapta Unită a depus la Prefectură un Memoriu prin care solicită sesizarea Guvernului cu privire la adoptarea OUG privind organizarea și desfășurarea alegerilor (DOCUMENT)

11 Mar 2024 625

Manifestările programate la Constanța în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului, anulate

10 Feb 2024 714

Ce spun reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului despre mitingul organizat în municipiul Constanța în favoarea recunoașterii Mitropoliei Tomisului

08 Feb 2024 1011

Nou bilanț al cutremurelor din Japonia! 215 persoane au murit și cel puţin 577 de persoane au fost rănite

12 Jan 2024 980

Victorie în instanță pentru Prefectură și locuitorii din Tomis Plus Magistrații au dispus anularea autorizaţiei de construire emisă în favoarea Dima SRL, deținută de fostul consul al Siriei la Constanța!

04 Jan 2024 5749

LIVE TEXT Cu ocazia Zilei Dobrogei, Flacăra "Spiritul dobrogean" se va aprinde la Prefectură. Va ajunge și la Liceul Teoretic "Traian" (FOTO+VIDEO)

16 Nov 2022 3002

Fostul șef al unui Serviciu juridic dintr-o prefectură din România, condamnat definitiv!

04 Nov 2022 1190

Constanța. Continuă protestele ARSVOM, la Prefectură (GALERIE FOTO)

10 Jun 2022 1353

ZIUA-n amiaza mare Pavilionul Expozițional din Constanța, hub umanitar pentru Ucraina(VIDEO)

11 Mar 2022 2281

UPDATE. ZIUA-n amiaza mare Mobilizare uriașă, la Constanța, pentru ajutorarea refugiaților din Ucraina

10 Mar 2022 1990

Nou scandal la Târgul de Crăciun din Constanța. Protestul a început la Prefectură (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Dec 2021 5886

Oficial, de la Prefectură Câți constănțeni confirmați cu Covid19 sunt izolați acasă

25 Oct 2021 1469

#citeșteDobrogea Cazinoul din Constanța mai are un „frate“ în țară

12 Aug 2021 4149

Încă un județ în județul Constanța Noi reguli pentru primăriile constănțene. Vor raporta săptămânal către Prefectură

05 Aug 2021 3491

Coronavirus Constanța. Niciun deces înregistrat, în ultimele 24 ore

28 Jun 2021 1270