Ce se construiește Cum arată șantierul de la Mormântul Pictat Hypogeu. Când încep lucrările?

  • Pe 30 martie 2021, a fost eliberată Autorizația de Construire nr. 316 din data de 30 martie 2021
  • Documentul este necesar pentru pentru salvarea și punerea în valoare a Mormântului Pictat Hypogeu
  • Lucrările au început deja, conform datelor transmise de Mihai Lupu, prețedintele CJ Constanța

Pe 30 martie 2021, a fost eliberată Autorizația de Construire nr. 316 din data de 30 martie 2021 pentru salvarea și punerea în valoare a Mormântului Pictat Hypogeu, de pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Constanța.

Recent, a fost afișat panoul, iar lucrările la șantier au început, efectiv, la data de 9 aprilie 2021. Este vorba de organizarea de șantier, finalizată la 1 mai 2021.

Contactat de cotidianul ZIUA de Constanța, președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu, a precizat că lucrările au început și ține de constructori să ducă la bun sfârșit restaurarea monumentului.

Amintim că în decembrie anul trecut, Consiliul Județean Constanța a organizat o consultare de piață în vederea achiziției de servicii de verificare tehnică a documentației (PT+CS+DE) aferente obiectivului de investiție "Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu".

Obiectul achiziției îl reprezenta verificarea documentației: proiect tehnic (PT), detalii de execuție (DE), caiete de sarcini (CS), breviare de calcul, elaborate de către proiectant, aferente obiectivului de investiție „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat hypogeu”, inclusiv verificarea modificărilor de soluții tehnice pe parcursul execuției, în conformitate cu prevederile Legii nr. 10/1995 privind calitatea în construcții, cu modificările și completările ulterioare.

Verificarea tehnică de calitate a proiectelor are ca scop realizarea unor construcţii care să corespundă calitativ cel puţin unor niveluri minime de performanţă prevăzute de Legea nr. 10/1995 privind calitatea în construcţii, cu modificările ulterioare:
a) rezistenţă mecanică şi stabilitate;
b) securitate la incendiu;
c) igienă, sănătate şi mediu înconjurător;
d) siguranţă şi accesibilitate în exploatare;

e) protecţie împotriva zgomotului;
f) economie de energie şi izolare termică;
g) utilizare sustenabilă a resurselor naturale.

Pentru aceste niveluri minime de performanţă vor fi respectate reglementările tehnice în vigoare la data elaborării proiectelor.

A fost primită o ofertă din partea operatorului economic SC SAT CCH DEVELOPMENT SRL din București, firmă fondată în 2019, în valoare de 24.500 lei fără TVA.

Totodată, în octombrie 2019, Consiliul Județean Constanța a atribuit prin procedură simplificată un contract de servicii de proiectare, servicii de asistenţă tehnică din partea proiectantului şi execuţie lucrări pentru obiectivul de investiţie „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”, Cod SMIS 116048.

Contractul are ca obiect principalele activități: servicii elaborare documentaţie tehnică, servicii de proiectare (fazele CU, DTAC, DTOE, DTAD, PT+CS+DE); documentații tehnice pentru obținere avize, acorduri si autorizații şi documentaţia pentru obţinerea autorizaţiei de construire aferente obiectivului de investiții; asigurarea asistenței tehnice din partea proiectantului pe perioada de execuție a lucrărilor (inclusiv fazele determinante și omisiunile din proiect) și execuție lucrări propuse conform DALI/SF și conform proiectului tehnic – lucrări de construcții, inclusiv utilaje, echipamente și dotările aferente pentru: lucrări de bază - conservare, consolidare, restaurare, pictură murală, etc.; realizare punct informare; spații funcționale, amenajare peisagistică; lucrări de instalaţii (instalația electrică, instalația sanitară și de stingere incendiu, termo-ventilație, etc.); măsuri de interpretare, prezentare și îmbunătățire a accesibilității necesare de efectuat în urma lucrărilor de bază (utilaje, echipamente și dotări aferente); lucrări de construcţii şi instalaţii aferente organizării de şantier.

Valoarea totală a achiziției (fără TVA) este de 4.556.450 lei. Câștigătorul licitației este Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L.

Research Consorzio Stabile Societa Consortile A.R.L., este Sucursala din Bucureşti a unei firme din Napoli, înfiinţată în 2017. Împuternicit să reprezinte firma în activităţile economice şi financiare este italianul Dario Bifulco.



Citește și

Lucrările pentru salvarea Mormântului pictat Hypogeu de la Constanța vor începe în 2021

O societate fondată în 2019, verifică proiectul tehnic al mormântului Hypogeu paleocreștin de la Tomis

O firmă din Napoli cu punct de lucru în București va încasa peste 4.5 milioane de lei pentru salvarea Mormântului Hypogeu!
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

DRAGOS ALEXANDRU POPOVICI

05 May, 2021 11:19

Gardul din fotografie a fost facut de societatea mea in anul 1993 la initiatva muzeului de arheologie.

Articole asemanatoare

Licitații publice CJC cumpără dotări în cadrul proiectului „Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”

24 Apr 2024 337

Veşti bune despre Mormântul Pictat Hypogeu. Anunțul lui Mihai Lupu (FOTO)

12 Jan 2024 782

Mihai Lupu, vești bune despre Mormântul pictat Hypogeu (FOTO)

11 May 2023 1382

Petre Enciu- „Primii metri cubi de beton de la Mormântul Pictat Hypogeu!“ (VIDEO)

19 Jan 2023 1614

A fost semnat ordinul de începere a execuției lucrărilor de reabilitare a Mormântului Pictat Hypogeu

06 Dec 2022 1443

Consiliul Județean Constanța a obținut autorizația de construire pentru salvarea și punerea în valoare a Mormântului Pictat Hypogeu

07 Nov 2022 1520

Consiliul Județean Constanța verifică documentația pentru proiectul “Salvarea și punerea în valoare a Mormântului pictat Hypogeu”

23 Nov 2020 1597

„Protejat” de un proiect european încremenit de patru ani în... implementare Inestimabilul mormânt pictat hypogeu prăduit din nou. Strigăt de disperare al constănțenilor (galerie foto+video)

21 Jul 2020 6665

Tic-tac pe bani europeni Salvarea mormântului de tip Hypogeu şi a Edificiului Roman cu Mozaic, în stand by (documente)

04 Nov 2019 1965

Încă un pas până la restaurarea Mormântului Pictat Hypogeu. Primăria Constanţa a eliberat certificatul de urbanism

19 Jan 2017 7081

dezvaluiri.ro Oficiali ai Ministerului Culturii și-au aprobat singuri un contract la Mormântul Hypogeu, pe banii CJ Constanța?

16 Jan 2017 3316

Mormântul Pictat, în atenţia Comisiei tehnice de urbanism şi amenajarea teritoriului a Primăriei Constanţa (document)

26 Nov 2016 3453

Dezbaterea privind reabilitarea monumentelor istorice, neinteresantă pentru constănţeni

21 Sep 2016 2893

După eşecul Capidava, CJC face primul pas pentru reabilitarea Mormântului Hypogeu

25 Aug 2016 7209