Administratie locala

Comunicat de presă Film documentar în memoria Elenei Roizen, realizat de Primăria Ovidiu (video)

În cadrul Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen“, ajuns la cea de-a X-a ediţie, eveniment care a avut loc în zilele de 1 şi 2 iulie la Centrul Cultural „Elena Roizen“ din Ovidiu, a fost proiectat filmul documentar „În memoria Elenei Roizen“. Filmul prezintă date din viaţa celei care a fost Elena Roizen, dar şi amintirile celor care au cunoscut-o.
 
De altfel, Primăria şi Consiliul Local Ovidiu, prin primarul George Scupra, subliniază importanţa acestui festival, care este o manifestare a tezaurului folcloric din România şi are ca obiectiv afirmarea valorilor autentice, introducerea în circuitul naţional de noi talente, cât şi prezentarea celor mai frumoase costume din diferitele zone etnofolclorice ale ţării.
 
Cântăreaţa de muzică populară dobrogeană Elena Roizen s-a născut pe data de 1 februarie 1945, în Ovidiu, şi a plecat dintre noi pe 25 septembrie 2007.
 
Şi-a început cariera artistică în anul 1965, debutând la Radiodifuziunea Română cu cântecul „Hai, Dunărea mea“.
 
A fost, pe rând, angajată a ansamblurilor „Brâuleţul“ din Constanţa, „Nunta Zamfirei“ din Eforie şi „Dor Transilvan“ din Bistriţa.
 
Elena Roizen a înregistrat peste 100 de piese pe discuri, casete, CD-uri. Din cele peste 130 de melodii imprimate pe discuri, amintim: „Dobroge, Măicuţă bună“, „Curge Dunărea la vale“, „La Gheorghiţă al meu la poartă“ sau „Mândră fată de pescar“. Elena Roizen a primit numeroase distincţii. De-a lungul carierei, a participat la numeroase festivaluri, iar după moartea sa, Festivalul Cântecului Popular din Ovidiu îi poartă numele. Elena Roizen a fost căsătorită cu profesorul de limba engleză Marcel Roizen. Împreună au o fiică, Alina-Clara, care locuieşte la Montreal, şi un băiat, Mihai-Codruţ, ofiţer de marină.
 
„Elena Roizen a cântat muzică dobrogeană şi nu numai. A abordat multe genuri muzicale. Ea a cântat şi romanţe. Am cunoscut-o bine pe Elena. Am mers cu ea în zeci şi zeci de turnee. Elena avea o sensibilitate rară. În lunga mea carieră, am văzut mulţi interpreţi, dar Elena Roizen avea o ţinută ireproşabilă“, spune interpretul Ion Amititeloaie.
 
„Nu pot să o uit pe Elena. Acea fată minunată, trestie de la malul mării, dar şi de la malul ghiolului. Acea minunată doamnă a cântecului dobrogean. Acea mândră fată de pescar. Elena a ajuns la acest palmares prin sinceritate şi căldură, dar şi prin moştenirea transmisă de mama sa“, a destăinuit interpreta de muzică populară dobrogeană Elena Ionescu Cojocaru.
 
Filmul documentar dedicat Elenei Roizen, realizat de Primăria Oraşului Ovidiu, poate fi vizionat pe contul de YouTube al instituţiei.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presă Zece cupluri din Ovidiu care au împlinit jumătate de secol de căsătorie, premiate

21 Jan 2019 588

Comunicat de presă Străzile din localitatea Poiana, reabilitate şi modernizate. Primăria Ovidiu a atribuit contractul (document)

18 Jan 2019 1844

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)

10 Jan 2019 1915

Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru lucrările de conservare, reconstituire şi punere în valoare a Castrului Roman (document)

01 Jan 2019 460

Revelion 2019 Muzică live, dans, umor și un spectaculos show de artificii în Piaţa Ovidiu din Constanţa

31 Dec 2018 959

Revelion 2019 în Piața Ovidiu! Restricţii de circulaţie în zona peninsulară

27 Dec 2018 1770

Revelion 2019. Cine va urca pe scena din Piaţa Ovidiu din Constanţa?

23 Dec 2018 1625

Copiii din oraşul Ovidiu şi cei din satele Poiana şi Culmea au primit daruri din partea administraţiei publice locale (galerie foto)

22 Dec 2018 628

Primii colindători au ajuns astăzi la Primăria Municipiului Constanța (galerie foto)

13 Dec 2018 348

Comunicat de presă Burse de merit pentru elevi şi profesori, acordate de Primăria Ovidiu

08 Dec 2018 535

Euro-Audit Service şi Luxten Lighting Company şi-au împărţit contractul iluminatului de sărbători - 1,3 milioane de euro (documente)

07 Dec 2018 539

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

07 Dec 2018 1204

Suită de evenimente la Ovidiu Inaugurarea ansamblului statuar „Poet Ovidiu“, în aplauzele locuitorilor orașului (galerie foto)

29 Nov 2018 792

LIVE TEXT. Invitaţi de seamă la cea de-a doua ediţie a simpozionului „Ovidienii“, organizat de Primăria Ovidiu (galerie foto)

28 Nov 2018 588

Municipalitatea caută o firmă care să organizeze Revelionul 2019 la Constanța (document)

26 Nov 2018 772