Administratie locala

Comunicat de presă Film documentar în memoria Elenei Roizen, realizat de Primăria Ovidiu (video)

În cadrul Festivalului Cântecului Popular „Elena Roizen“, ajuns la cea de-a X-a ediţie, eveniment care a avut loc în zilele de 1 şi 2 iulie la Centrul Cultural „Elena Roizen“ din Ovidiu, a fost proiectat filmul documentar „În memoria Elenei Roizen“. Filmul prezintă date din viaţa celei care a fost Elena Roizen, dar şi amintirile celor care au cunoscut-o.
 
De altfel, Primăria şi Consiliul Local Ovidiu, prin primarul George Scupra, subliniază importanţa acestui festival, care este o manifestare a tezaurului folcloric din România şi are ca obiectiv afirmarea valorilor autentice, introducerea în circuitul naţional de noi talente, cât şi prezentarea celor mai frumoase costume din diferitele zone etnofolclorice ale ţării.
 
Cântăreaţa de muzică populară dobrogeană Elena Roizen s-a născut pe data de 1 februarie 1945, în Ovidiu, şi a plecat dintre noi pe 25 septembrie 2007.
 
Şi-a început cariera artistică în anul 1965, debutând la Radiodifuziunea Română cu cântecul „Hai, Dunărea mea“.
 
A fost, pe rând, angajată a ansamblurilor „Brâuleţul“ din Constanţa, „Nunta Zamfirei“ din Eforie şi „Dor Transilvan“ din Bistriţa.
 
Elena Roizen a înregistrat peste 100 de piese pe discuri, casete, CD-uri. Din cele peste 130 de melodii imprimate pe discuri, amintim: „Dobroge, Măicuţă bună“, „Curge Dunărea la vale“, „La Gheorghiţă al meu la poartă“ sau „Mândră fată de pescar“. Elena Roizen a primit numeroase distincţii. De-a lungul carierei, a participat la numeroase festivaluri, iar după moartea sa, Festivalul Cântecului Popular din Ovidiu îi poartă numele. Elena Roizen a fost căsătorită cu profesorul de limba engleză Marcel Roizen. Împreună au o fiică, Alina-Clara, care locuieşte la Montreal, şi un băiat, Mihai-Codruţ, ofiţer de marină.
 
„Elena Roizen a cântat muzică dobrogeană şi nu numai. A abordat multe genuri muzicale. Ea a cântat şi romanţe. Am cunoscut-o bine pe Elena. Am mers cu ea în zeci şi zeci de turnee. Elena avea o sensibilitate rară. În lunga mea carieră, am văzut mulţi interpreţi, dar Elena Roizen avea o ţinută ireproşabilă“, spune interpretul Ion Amititeloaie.
 
„Nu pot să o uit pe Elena. Acea fată minunată, trestie de la malul mării, dar şi de la malul ghiolului. Acea minunată doamnă a cântecului dobrogean. Acea mândră fată de pescar. Elena a ajuns la acest palmares prin sinceritate şi căldură, dar şi prin moştenirea transmisă de mama sa“, a destăinuit interpreta de muzică populară dobrogeană Elena Ionescu Cojocaru.
 
Filmul documentar dedicat Elenei Roizen, realizat de Primăria Oraşului Ovidiu, poate fi vizionat pe contul de YouTube al instituţiei.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spectacol inedit de cântec popular autentic, la Ovidiu Festivalul Cântecului Popular „Elena Roizen“, la cea de-a XII-a ediţie

18 May 2019 415

Primăria oraşului Ovidiu promovează cultura Spectacolul „Lacul lebedelor“, jucat în aer liber, pe scena debarcaderului de pe lacul Siutghiol

15 May 2019 435

Zeci de cluburi de dans sportiv din România intră în competiţie A doua ediţie a Cupei Ovidiu la dans sportiv, în luna iunie

14 May 2019 468

Primăria Ovidiu, dotată cu o autospecială de stins incendii şi o ambulanţă tip B (document)

13 May 2019 452

S-a stabilit cine se va ocupa de reconstituirea şi punerea în circuitul turistic a Castrului roman din oraşul Ovidiu (document)

07 May 2019 860

Ia-ţi permisul de acces în Piaţa Ovidiu din Constanţa. Mai sunt câteva zile şi accesul auto va fi restricționat!

28 Apr 2019 873

Proba scrisă, în luna mai Lista candidaţilor declaraţi admişi la concursul pentru funcţia de inspector în cadrul Primăriei Ovidiu

26 Apr 2019 610

Primăria Constanţa caută parteneri pentru organizarea spectacolelor estivale din Piaţa Ovidiu

25 Apr 2019 523

Primăria Ovidiu susţine sportul Zeci de sportivi, la competiţia oficială la lupte greco-romane „Cupa Ovidiu“ - ediţia I (galerie foto)

08 Apr 2019 521

Bolarzi retractabili în zona peninsulară din Constanţa. Primăria consultă piaţa. Ce sunt aceştia şi cum funcţionează (document)

03 Apr 2019 1889

Ce străzi intră în reabilitare Reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei pe mâna unei firme controversate

02 Apr 2019 1237

Primăria orașului Ovidiu, județul Constanța scoate la concurs un post vacant. Ce condiții trebuie îndeplinite

31 Mar 2019 895

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, premiat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea Asociației Orașelor din România (galerie foto)

26 Mar 2019 566

Primăria Orașului Cernavodă angajează șofer

24 Mar 2019 707

Suită de evenimente culturale dedicate poetului latin Publius Ovidius Naso, organizate de Primăria Ovidiu (galerie foto)

21 Mar 2019 531