Administratie locala

Comunicat de presă Ponton de acostare a ambarcaţiunilor mici, în oraşul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol. Proiectul, depus la APM Constanţa (document)

Primăria Ovidiu, reprezentată de primarul George Scupra, va investi într-un ponton de acostare a ambarcaţiunilor mici. În acest sens, anul trecut, mai exact în luna noiembrie, a depus la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa memoriul de prezentare a proiectului „Ponton acostare ambarcaţiuni mici şi delimitare culoar trafic pentru ambarcaţiuni mici“, în vederea obţinerii acordului de mediu. Investiţia va fi realizată în oraşul Ovidiu, pe malul lacului Siutghiol.
 
Amplasamentul studiat se află pe luciul de apă al lacului Siutghiol, în apropierea malului vestic al lacului din dreptul oraşului Ovidiu, între obiectivul existent Debarcader - la nord şi obiectivul Parc Faleză lac - la sud. Conform Certificatului de urbanism nr. 107/10.05.2017, terenul pe care se propune realizarea investiţiei are folosinţa actuală de „ape stătătoare“. Din punct de vedere urbanistic, proiectul nu a necesitat declanşarea unei proceduri de realizare a unui Plan Urbanistic Zonal. Amplasamentul studiat se află în proprietatea statului român, Consiliul Local al Oraşului Ovidiu.
 
Proiectul presupune construirea unui ponton de acostare ambarcaţiuni uşoare de tip caiace şi hidrobiciclete, care vor putea fi închiriate în zona respectivă. Pontonul va avea o suprafaţă de 36 mp, iar legătura acestuia cu malul se va realiza printr-o pasarelă în suprafaţă de 20 de mp. Culoarul de agrement nautic va fi delimitat cu un şir de geamanduri de plastic, iar suprafaţa sa totală va fi de 387,14 mp. Zona destinată agrementului turistic şi elementele proiectului sunt amplasate integral în ROSPA lacul Siutghiol. Zona de faleză din dreptul amplasamentului studiat a făcut obiectul unor investiţii majore, în prezent fiind amenajat obiectivul „Parc Faleză lac“.
 
Deoarece interesul localnicilor pentru această zonă a crescut, crearea unor noi posibilităţi de recreere survine în mod firesc, astfel încât realizarea proiectului ar putea lărgi gama de activităţi prin introducerea unei forme de agrement nautic fără motor. Potrivit proiectului depus la APM Constanţa de către Primăria Ovidiu, în zona de amplasare a obiectivului, la peste 160 de metri nord de acesta, există un debarcader de acostare nave mici, astfel încât, prin realizarea pontonului de agrement ce face obiectul proiectului, se va realiza un circuit de agrement nautic şi se va facilita accesul la apă din centrul parcului Faleză Sud. Pontonul va fi amplasat pe luciul apei, complementar amenajărilor de pe malul vestic al lacului din cadrul parcului Faleză-lac.
 
Pontonul va fi compus din flotor din beton armat, punte din lemn de pin, separatoare de ambarcaţiuni din oţel, tacheţi de armare, punct de salvare, terminal de utilităţi cu patru prize de curent şi robinet de apă. Ancorarea pontonului se va face prin intermediul unor cabluri de oţel, care vor fi fixate de blocuri din beton, amplasate pe fundul lacului. Pentru accesul pe ponton se va monta o pasarelă din aluminiu.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta memoriul proiectului depus la APM Constanţa de Primăria Oraşului Ovidiu. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presă Străzile din localitatea Poiana, reabilitate şi modernizate. Primăria Ovidiu a atribuit contractul (document)

18 Jan 2019 1611

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)

10 Jan 2019 1879

Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru lucrările de conservare, reconstituire şi punere în valoare a Castrului Roman (document)

01 Jan 2019 454

Revelion 2019 Muzică live, dans, umor și un spectaculos show de artificii în Piaţa Ovidiu din Constanţa

31 Dec 2018 955

Revelion 2019 în Piața Ovidiu! Restricţii de circulaţie în zona peninsulară

27 Dec 2018 1765

Revelion 2019. Cine va urca pe scena din Piaţa Ovidiu din Constanţa?

23 Dec 2018 1624

Copiii din oraşul Ovidiu şi cei din satele Poiana şi Culmea au primit daruri din partea administraţiei publice locale (galerie foto)

22 Dec 2018 626

Primii colindători au ajuns astăzi la Primăria Municipiului Constanța (galerie foto)

13 Dec 2018 346

Comunicat de presă Burse de merit pentru elevi şi profesori, acordate de Primăria Ovidiu

08 Dec 2018 534

Euro-Audit Service şi Luxten Lighting Company şi-au împărţit contractul iluminatului de sărbători - 1,3 milioane de euro (documente)

07 Dec 2018 534

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

07 Dec 2018 1192

Suită de evenimente la Ovidiu Inaugurarea ansamblului statuar „Poet Ovidiu“, în aplauzele locuitorilor orașului (galerie foto)

29 Nov 2018 790

LIVE TEXT. Invitaţi de seamă la cea de-a doua ediţie a simpozionului „Ovidienii“, organizat de Primăria Ovidiu (galerie foto)

28 Nov 2018 587

Municipalitatea caută o firmă care să organizeze Revelionul 2019 la Constanța (document)

26 Nov 2018 769

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, invitat de onoare la închidere Bimilenarei ovidiene la Sulmona

25 Nov 2018 465