Administratie locala

Comunicat de presă Trusouri pentru nou-născuţi şi servicii foto-video gratuite pentru tinerii căsătoriţi, în oraşul Ovidiu

Consiliul Local şi Primăria Ovidiu au găsit soluţia pentru a-i ajuta pe locuitorii oraşului de toate vârstele, de la nou-născuţi, la cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Cadourile oferite nu sunt în bani, ci în produse şi servicii. Majoritatea locuitorilor sunt plăcut surprinşi să afle că Primăria Ovidiu şi primarul George Scupra se gândesc şi la ei.
 
Mamele care vin la Primăria Ovidiu pentru a depune dosarul privind alocaţia nou-născuţilor au parte de o surpriză mai mult decât plăcută. Ele pleacă de la ghişeul administraţiei publice locale cu un trusou pentru bebeluş.
 
„În Ovidiu există destul de multe persoane cu venituri modeste. Toate mămicile primesc acest trusou, dacă îşi doresc. El conţine produse generale: scutece de două dimensiuni, şerveţele umede, pudră, uleiuri, şampon pentru copii, biberoane“, a declarat Viorica Mazilu, şefa Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Ovidiu. Aceasta a adăugat faptul că părinţii sunt plăcut surprinşi de gestul Consiliului Local Ovidiu. „Mai întâi au fost surprinşi, plăcut surprinşi. Sunt încântaţi că primarul şi Consiliul Local s-au gândit şi la bebeluşi şi îl primesc (n.r. cadoul) cu mare plăcere. Nimeni nu a refuzat şi nu am avut obiecţii vizavi de componenţa trusoului, adică să înlocuim anumite produse cu altele. Dacă se va întâmpla lucrul acesta, suntem deschişi la sugestii. Dacă sunt produse pe care dumnealor le consideră a fi mai utile decât cele pe care le-am considerat noi, le înlocuim cu mare drag“, a spus Viorica Mazilu.
 
Nu au fost uitaţi nici tinerii căsătoriţi din localitate. Atunci când se oficiază cununia civilă, ei primesc gratuit, din partea Primăriei Ovidiu, toate serviciile foto şi video, pentru a imortaliza aceste momente. „Aşa este, în luna aprilie, la iniţiativa domnului primar, a fost adoptată o hotărâre de Consiliu prin care se specifică faptul că tinerii căsătoriţi din familiile defavorizate (şi nu numai) care nu au posibilitatea să îşi achiziţioneze aceste servicii primesc din partea domnului primar un set de cinci fotografii şi un CD cu filmarea momentului oficierii căsătoriei. Am avut şi trei familii care nu şi-au permis să achiziţioneze un fotograf. De aceea au fost foarte încântaţi de idee. Însă şi cei care au posibilitate şi îşi angajează un fotograf au primit ideea foarte bine“, a precizat Emilia Libu, inspector de Stare Civilă la Primăria Ovidiu.
 
În cele aproape cinci luni de la iniţierea proiectului, de aceste servicii au beneficiat zeci de oameni. Pachetul conţine un set de cinci fotografii, precum şi un CD în care cuplul spune „Da“ şi ulterior semnează.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comunicat de presă Străzile din localitatea Poiana, reabilitate şi modernizate. Primăria Ovidiu a atribuit contractul (document)

18 Jan 2019 1462

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)

10 Jan 2019 1867

Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru lucrările de conservare, reconstituire şi punere în valoare a Castrului Roman (document)

01 Jan 2019 454

Revelion 2019 Muzică live, dans, umor și un spectaculos show de artificii în Piaţa Ovidiu din Constanţa

31 Dec 2018 953

Revelion 2019 în Piața Ovidiu! Restricţii de circulaţie în zona peninsulară

27 Dec 2018 1765

Revelion 2019. Cine va urca pe scena din Piaţa Ovidiu din Constanţa?

23 Dec 2018 1622

Copiii din oraşul Ovidiu şi cei din satele Poiana şi Culmea au primit daruri din partea administraţiei publice locale (galerie foto)

22 Dec 2018 623

Primii colindători au ajuns astăzi la Primăria Municipiului Constanța (galerie foto)

13 Dec 2018 346

Comunicat de presă Burse de merit pentru elevi şi profesori, acordate de Primăria Ovidiu

08 Dec 2018 533

Euro-Audit Service şi Luxten Lighting Company şi-au împărţit contractul iluminatului de sărbători - 1,3 milioane de euro (documente)

07 Dec 2018 533

Investiţie importantă Poiana, primul sat din judeţul Constanţa racordat la reţeaua de gaze naturale (galerie foto)

07 Dec 2018 1191

Suită de evenimente la Ovidiu Inaugurarea ansamblului statuar „Poet Ovidiu“, în aplauzele locuitorilor orașului (galerie foto)

29 Nov 2018 788

LIVE TEXT. Invitaţi de seamă la cea de-a doua ediţie a simpozionului „Ovidienii“, organizat de Primăria Ovidiu (galerie foto)

28 Nov 2018 587

Municipalitatea caută o firmă care să organizeze Revelionul 2019 la Constanța (document)

26 Nov 2018 768

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, invitat de onoare la închidere Bimilenarei ovidiene la Sulmona

25 Nov 2018 462