Administratie locala

Comunicat de presă Trusouri pentru nou-născuţi şi servicii foto-video gratuite pentru tinerii căsătoriţi, în oraşul Ovidiu

Consiliul Local şi Primăria Ovidiu au găsit soluţia pentru a-i ajuta pe locuitorii oraşului de toate vârstele, de la nou-născuţi, la cuplurile care împlinesc 50 de ani de căsătorie. Cadourile oferite nu sunt în bani, ci în produse şi servicii. Majoritatea locuitorilor sunt plăcut surprinşi să afle că Primăria Ovidiu şi primarul George Scupra se gândesc şi la ei.
 
Mamele care vin la Primăria Ovidiu pentru a depune dosarul privind alocaţia nou-născuţilor au parte de o surpriză mai mult decât plăcută. Ele pleacă de la ghişeul administraţiei publice locale cu un trusou pentru bebeluş.
 
„În Ovidiu există destul de multe persoane cu venituri modeste. Toate mămicile primesc acest trusou, dacă îşi doresc. El conţine produse generale: scutece de două dimensiuni, şerveţele umede, pudră, uleiuri, şampon pentru copii, biberoane“, a declarat Viorica Mazilu, şefa Serviciului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Ovidiu. Aceasta a adăugat faptul că părinţii sunt plăcut surprinşi de gestul Consiliului Local Ovidiu. „Mai întâi au fost surprinşi, plăcut surprinşi. Sunt încântaţi că primarul şi Consiliul Local s-au gândit şi la bebeluşi şi îl primesc (n.r. cadoul) cu mare plăcere. Nimeni nu a refuzat şi nu am avut obiecţii vizavi de componenţa trusoului, adică să înlocuim anumite produse cu altele. Dacă se va întâmpla lucrul acesta, suntem deschişi la sugestii. Dacă sunt produse pe care dumnealor le consideră a fi mai utile decât cele pe care le-am considerat noi, le înlocuim cu mare drag“, a spus Viorica Mazilu.
 
Nu au fost uitaţi nici tinerii căsătoriţi din localitate. Atunci când se oficiază cununia civilă, ei primesc gratuit, din partea Primăriei Ovidiu, toate serviciile foto şi video, pentru a imortaliza aceste momente. „Aşa este, în luna aprilie, la iniţiativa domnului primar, a fost adoptată o hotărâre de Consiliu prin care se specifică faptul că tinerii căsătoriţi din familiile defavorizate (şi nu numai) care nu au posibilitatea să îşi achiziţioneze aceste servicii primesc din partea domnului primar un set de cinci fotografii şi un CD cu filmarea momentului oficierii căsătoriei. Am avut şi trei familii care nu şi-au permis să achiziţioneze un fotograf. De aceea au fost foarte încântaţi de idee. Însă şi cei care au posibilitate şi îşi angajează un fotograf au primit ideea foarte bine“, a precizat Emilia Libu, inspector de Stare Civilă la Primăria Ovidiu.
 
În cele aproape cinci luni de la iniţierea proiectului, de aceste servicii au beneficiat zeci de oameni. Pachetul conţine un set de cinci fotografii, precum şi un CD în care cuplul spune „Da“ şi ulterior semnează.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Ovidiu susţine sportul Zeci de sportivi, la competiţia oficială la lupte greco-romane „Cupa Ovidiu“ - ediţia I (galerie foto)

08 Apr 2019 482

Bolarzi retractabili în zona peninsulară din Constanţa. Primăria consultă piaţa. Ce sunt aceştia şi cum funcţionează (document)

03 Apr 2019 1784

Ce străzi intră în reabilitare Reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al Constanţei pe mâna unei firme controversate

02 Apr 2019 1173

Primăria orașului Ovidiu, județul Constanța scoate la concurs un post vacant. Ce condiții trebuie îndeplinite

31 Mar 2019 848

Primarul orașului Ovidiu, George Scupra, premiat cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la înființarea Asociației Orașelor din România (galerie foto)

26 Mar 2019 525

Primăria Orașului Cernavodă angajează șofer

24 Mar 2019 663

Suită de evenimente culturale dedicate poetului latin Publius Ovidius Naso, organizate de Primăria Ovidiu (galerie foto)

21 Mar 2019 489

Primarul oraşului Ovidiu, George Scupra, la Summitul Partidului Popular European (galerie foto)

18 Mar 2019 992

Primăria orașului Ovidiu caută șef pentru Serviciul Achiziții, Investiții, Programe și Proiecte

06 Mar 2019 495

Lăcaş de cult care seamănă cu o vilă Când va fi oficiată prima slujbă în biserica din staţiunea Mamaia (galerie foto + video)

06 Mar 2019 2028

Primăria orașului Ovidiu, județul Constanța scoate la concurs un post de conducere vacant. Cine poate participa

22 Feb 2019 707

Investiţii noi Primăria Ovidiu cumpără o ambulanţă tip B, un microbuz şi o autospecială de stins incendii (document)

14 Feb 2019 660

Dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii, printre priorităţile administraţiei publice locale

13 Feb 2019 1728

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de faptul că zona peninsulară a municipiului Constanţa va deveni pietonală?

11 Feb 2019 1129

Campionat de tenis de masă la amatori, organizat de Primăria Ovidiu, prin Clubul Sportiv Ovidiu (galerie foto)

04 Feb 2019 761