Consultarea publică s-a încheiat Constănțenii, total dezinteresați de soluțiile urbaniștilor pentru amenajarea unei zone de loisir în Portul Tomis (DOCUMENT)

• Au fost întocmite trei variante de reglementare urbanistică, care diferă, în primul rând, în ceea ce privește conformarea construcțiilor propuse
• Deși publicul a putut transmite observații asupra documentelor disponibile pe site-ul municipalității până la 01.12.2023, nu s-a primit nicio sesizare sau opinie cu privire la soluțiile urbaniștilor de amenajare a acestei zone
• PUD răspunde prevederilor PUZ zona peninsulară aprobat prin HCL nr.415/2003 – PP3 – platforma portuară vest: organizarea platformei portuare a urmărit crearea unor subzone individualizate funcțional și spațial: subzona vest va avea un caracter predominant comercial și turistic; fiind admise următoarele activități: amenajări, construcții și activități legate de acostarea și alimentarea ambarcațiunilor mici, piața de pește, club nautic, hotel, zone plantate, detalii de organizare, stabilirea circulațiilor pietonale și carosabile, a spațiilor plantate, a elementelor de mobiler urban
• Municipalitatea vrea să amenajeze o zonă destinată evenimentelor cultural-artistice și sportive terenuri de sport, dotări sportive și de loisir, fiind posibilă organizarea de competiții sportive, festivaluri de muzică – teatru – film în aer liber, o alta cu destinație comercială și de alimentație publică, discoteci în aer liber, centre de închirieri echipamente pentru plajă și sporturi nautice și o a treia zonă cu spații verzi, locuri de joacă și parcări



PUD de amenajare zonă loisir în Portul Tomis s-a aflat în în consultare publică. Următoarea etapă este de avizare din partea Comisiei de Urbanism iar ulterior va fi supus aprobării în Consiliul Local Constanța.

Inițiatorul PUD-ului este municipiul Constanța iar elaboratorul este Total Business Land SRL.

Deși publicul a putut transmite observații asupra documentelor disponibile pe site-ul municipalității până la 01.12.2023, nu s-a primit nicio sesizare sau opinie cu privire la soluțiile urbaniștilor de amenajare a acestei zone, vezi secțiunea „documente”.

PUD răspunde prevederilor PUZ zona peninsulară aprobat prin HCL nr.415/2003 – PP3 – platforma portuară vest: organizarea platformei portuare a urmărit crearea unor subzone individualizate funcțional și spațial: subzona vest va avea un caracter predominant comercial și turistic; fiind admise următoarele activități: amenajări, construcții și activități legate de acostarea și alimentarea ambarcațiunilor mici, piața de pește, club nautic, hotel, zone plantate, detalii de organizare, stabilirea circulațiilor pietonale și carosabile, a spațiilor plantate, a elementelor de mobiler urban, stabilirea zonelor din domeniul public ce vor fi divizate în parcele destinate echipamentelor publice, concesionării sau închirierii se va face pe baza unui PUD aprobat conform legii.

Municipalitatea vrea să amenajeze o zonă destinată evenimentelor cultural-artistice și sportive terenuri de sport, dotări sportive și de loisir, fiind posibilă organizarea de competiții sportive, festivaluri de muzică – teatru – film în aer liber, o alta cu destinație comercială și de alimentație publică, discoteci în aer liber, centre de închirieri echipamente pentru plajă și sporturi nautice și o a treia zonă cu spații verzi, locuri de joacă și parcări.


Zona reglementată prin acest PUD are o suprafață de 13.248 mp.

Au fost întocmite trei variante de reglementare urbanistică, care diferă, în primul rând, în ceea ce privește conformarea construcțiilor propuse.
Varianta 1: Se propun patru pavilioane cu funcțiune de alimentație publică, cu suprafața de aproximativ 425 mp, care vor fi formate dintr-o zonă închisă acoperită, în care se vor amplasa spațiile dedicate bucătăriei, grupurile sanitare și spațiile administrative, și o terasă ce va adăposti mesele și barul.

Varianta 2: Se propun patru pavilioane cu funcțiune de alimentație publică: două a câte 425 mp fiecare și două a câte 350 mp fiecare, care vor fi formate dintr-o zonă închisă acoperită, în care se vor amplasa spațiile dedicate bucătăriei, grupurile sanitare și spațiile administrative, și o terasă ce va adăposti mesele și barul.

Varianta 3: Se propun patru pavilioane cu funcțiune de alimentație publică, în zona de nord-vest a zonei reglementate prin PUD: în spațiile închise se vor amplasa spațiile dedicate bucătăriei, grupurile sanitare și spațiile administrative. Acestea vor avea formă rectangulară. Terasele vor adăposti mesele și barul și vor avea forme organice. Astfel, se propun trei pavilioane, al căror spațiu închis are suprafața de aproximativ 150 mp, și unul al cărui spațiu închis are suprafața de aproximativ 100 mp.

PRECIZĂRI
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

PUD de amenajare zonă loisir în Portul Tomis, lansat în consultare publică (DOCUMENT)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Imobiliare Constanța Hotelul Vigo din Eforie Nord va fi modernizat. New Holiday Concept SRL a primit acordul agenției de mediu

27 Apr 2024 362

Firme Constanța O nouă agenție imobiliară, deschisă în Valu lui Traian. Iată cine o conduce

27 Apr 2024 376

Tara Concept SRL devine o nouă prezență în peisajul imobiliar al Constanței

27 Apr 2024 311

Imobiliare Constanța DDN Global SRL vrea să investească într-un imobil de pe bulevardul Tomis

23 Apr 2024 560

Imobiliare Constanța Prodexpert Logistics SA ridică mai multe imobile în zona On Plonge Jr. din Mamaia

21 Apr 2024 591

Imobiliare Constanța Complex Savoy SA, răspuns negativ de la Primăria Constanța

19 Apr 2024 575

Raportul informării și consultării publicului Pro și contra edificării unei clinici medicale în municipiul Constanța, investiția Cardiozone Med! (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 873

Imobiliare Constanța Celine Property Development SRL modifică blocul de 8 etaje de pe strada Krakovia

19 Apr 2024 426

Imobiliare Constanța Când are loc dezbaterea publică pentru construirea unui imobil de 11 etaje la Neptun?

18 Apr 2024 434

Imobiliare Constanța Cine vrea să ridice un imobil de două etaje pe strada Baba Novac?

18 Apr 2024 503

Imobiliare Constanța Mation SRL a obținut un certificat de urbanism de la municipalitate

18 Apr 2024 397

Un nou magazin Kaufland va fi construit în Constanța!

18 Apr 2024 11383

Imobiliare Constanța Leahu Estetic SRL se poate apuca de construit imobilul de pe strada Maior Șofran

17 Apr 2024 590

Sofi Leader Invest SRL vrea să ridice un bloc de patru etaje la Constanța

16 Apr 2024 459

Firme Constanța MKM Cross SRL și-a schimbat obiectul principal de activitate. Iată cu ce se va ocupa

16 Apr 2024 350