Administratie locala

Cum au distrus comercianţii Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean (galerie foto)

Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului Dobrogean este marcată, în această perioadă, la Pavilionul Expoziţional din Constanţa. Roşii, ardei, castraveţi, struguri, pere, mere, mezeluri, produse din carne, brânzeturi, ciocolată şi alte produse tradiţionale româneşti pe alese sunt expuse la tarabe la preţuri de producător.
 
Nu mai puţin de 550.000 de lei a alocat doar Consiliul Judeţean Constanţa (CJC) pentru susţinerea celei de-a şaptea ediţii a acestei sărbători, eveniment umbrit însă de anumite aspecte mai puţin plăcute.
 
De cum intri, observi dezordinea şi mizeria dintre şi de pe standuri. Deşi comerciantul e prietenos şi te cheamă, cu patos, să îi guşti produsele, pentru ca, mai apoi, să îi cumperi marfa, te împiedică să dai curs invitaţiei musculiţele ce domnesc pe carne, pe brânzeturi sau pe ciocolată. Prosoapele cu care s-a curăţat sângele de pe mese stau, murdare, pe lângă marfa ce ar trebui să fie vândută. Pe câteva mese de plastic verde, incredibil de murdare, stă, aruncată la întâmplare, carnea. Mirosul este... repulsiv.
 
Viespile, ca nişte adevărate regine ce sunt, stăpânesc mezelurile, dorind ca ele să fie primele care gustă din bunătăţile sărbătorii. Brânzeturile nu sunt lăsate deoparte, ele fiind atacate în forţă de muşte mari. Degeaba încearcă vânzătorii să le alunge, confecţionând fel şi fel de instrumente de izgonire, pentru că ele se încăpăţânează să rămână în zonă şi se aşază la loc.
 
Preţurile cârnaţilor sau ale micilor la grătar, care te seduc cu mirosul şi cerşesc să fie cumpăraţi, sunt incredibil şi nejustificat de mari. Ca să înţelegeţi cum stau lucrurile, dăm şi un exemplu. Un mititel costă 2,5 lei, fără pâine! De bon fiscal nici nu merită să se aducă vorba! Se dau produse pe bandă, dar nu se certifică nicăieri. Doar la cerere primeşti bon, dar şi acela cu mare chin, pentru că intră parola pe casa de marcat şi trebuie să fie sunat patronul ca să decodifice „instrumentul“.
Alţi comercianţi, mai deschişi la minte, au reuşit mult mai simplu să scape de invazia de insecte şi de infecţia de pe produsele vândute. Au pus folie de plastic pe mezeluri şi pe brânzeturi sau au închis produsele într-un frigider curat, de tip vitrină.
 
Contactat telefonic, directorul Direcţiei Sanitar- Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor din Constanţa, Geronimo Brănescu, a declarat că medicii veterinari din echipa sa fac verificări. Cu privire la rezultatele controalelor, vom reveni cu amănunte.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Marius

05 Oct, 2014 01:55

Domul Veterinar Sef are un nume predestinat: Gerooonimooo, nu sunt aici!

n

04 Oct, 2014 17:10

acesta e motivul pt care cumpar de la kaufland

vio_constanta

04 Oct, 2014 09:09

Asteptam si noi, constantenii, rezultatele controalelor.

Articole asemanatoare

Programul “Sărbătorii Recoltei și a Vinului Dobrogean” 2018

11 Sep 2018 3744

Adevăr şi dezinformări Un consilier a luat judeţul la pas şi povesteşte ce se întâmplă în localităţile unde au fost confirmate focare de pestă porcină africană

24 Aug 2018 2468