Administratie locala

Cumpăna, gazda unei delegaţii din China Oaspeţii, întâmpinaţi cu pâine şi sare, ţuică şi plăcintă dobrogeană (galerie foto)

Primăria Cumpăna a fost vizitată, ieri, de o delegaţie a Republicii Populare Chineze. Evenimentul a avut loc ca răspuns la vizita reprezentanţilor Primăriei Cumpăna în oraşul chinez Ningbo.
 
Delegaţia din China a venit în Cumpăna pentru a identifica oportunităţile de investiţie, în special în vederea creării unui parc industrial. Delegaţia a fost întâmpinată de primarul Mariana Gâju, viceprimarul Florin Neagu, cărora li s-au alăturat copii îmbrăcaţi în haine naţionale. Aşa cum e obiceiul, oaspeţii au fost întâmpinaţi cu pâine şi sare. În holul Primăriei Cumpăna, delegaţia a fost aşteptată de un grup de copii care au prezentat un spectacol de dansuri populare.
 
„V-au întâmpinat cei mai tineri locuitori ai comunei. Vă mulţumim că aţi venit la Cumpăna ca să vă prezentăm oportunităţile de afaceri de la noi pentru oamenii din China. Colegii mei v-au pregătit toate datele pe care le-aţi cerut, pentru a stabili oportunităţile de afaceri la noi în comună“, le-a spus membrilor delegaţiei din China ec. Mariana Gâju, primarul localităţii Cumpăna. Delegaţia chineză a fost profund impresionată de spectacolul oferit de micuţii dansatori.

Daruri româneşti pentru musafirii din China 

Ulterior, oaspeţii din China au fost invitaţi în sala de şedinţe a Primăriei Cumpăna, unde au fost serviţi cu plăcintă dobrogeană, baclavale şi câte un pahar de ţuică. Mai mult, Mariana Gâju le-a oferit musafirilor un coş cu fructe şi legume din recolta din acest an. „Este o onoare că aţi dorit să veniţi la noi să vedeţi terenul pe care se va dezvolta parcul industrial. Punem la dispoziţie zece hectare de-a lungul Autostrăzii A4 şi cinci hectare de-a lungul Canalului Dunăre - Marea Neagră. Un investitor chinez poate veni la Cumpăna să dezvolte o afacere de producţie“, a explicat primarul Mariana Gâju.
 
În context, reprezentantul autorităţii publice locale a mai vorbit delegaţiei chineze despre facilităţile pe care le va oferi Consiliul Local Cumpăna. „Acest teren de zece hectare are în apropiere apă şi energie electrică. Dispune de infrastructura despre care v-am comunicat. Suntem în apropierea portului Constanţa. Prin hotărâre de Consiliu Local Cumpăna, investitorul chinez nu va plăti taxe şi impozite pe durata construirii afacerii. De asemenea, primii doi ani nu va plăti taxe şi impozite, până va intra în pâine. La Cumpăna veţi găsi şi forţă de muncă calificată“, a adăugat primarul comunei Cumpăna. „Cumpăna are nevoie de investitori chinezi. Cumpăna are nevoie de experienţa oamenilor de afaceri chinezi. Nu este doar dorinţa mea, ci şi a locuitorilor comunei Cumpăna. Este o necesitate“, a completat Mariana Gâju.

„Vă mulţumim că aveţi încredere în noi şi în companiile noastre“ 

La rândul său, viceprimarul oraşului Ningbo, Li Guanding, a mulţumit pentru calda primire. „Există deja un acord semnat între Portul Constanţa şi Portul Ningbo. Dorim să identificăm cursele maritime dintre ţările noastre. Dorim şi noi ca mulţi investitori din China să investească în România. Să deschidă fabrici de textile sau electrocasnice. Dar pentru asta trebuie să prospectăm bine piaţa. Trebuie să avem în vedere şi potenţialul logistic, iar Cumpăna are o poziţie bună în acest sens, fiind în apropierea Portului Constanţa. Primăria Cumpăna este condusă de un adevărat lider. Mai mult, la Cumpăna putem găsi şi forţă de muncă. Desigur, şi noi ne dorim o colaborare între localităţile noaste. Deja am trimis doi reprezentanţi să cunoască mai bine Constanţa şi Cumpăna. Vă mulţumim că aveţi încredere în noi şi în companiile noastre“, a menţionat Li Guanding, viceprimarul oraşului Ningbo. „Vrem să construim. Avem deplină încredere în companiile din China“, a completat Mariana Gâju.

Forum de cooperare economică China - România 

Precizăm că ieri a avut loc Forumul de cooperare economică în industrie şi logistică China (Ningbo) - România. La forum au luat parte reprezentanţi ai municipalităţii Ningbo din China, ai Primăriei Constanţa, ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, ai Invest România, ai Administraţiei Porturilor Constanţa, ai Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa şi ai Centrului Enterprise Europe Network.
 
Delegaţia chineză a fost formată din peste 90 de persoane, oficialităţi locale şi regionale, şi 51 de oameni de afaceri, reprezentând 39 de firme chineze. Firmele chineze sunt producători şi exportatori/comercianţi, cu următoarele domenii de activitate: logistică şi transport; electrice şi electronice; mecanică şi inginerie; echipamente şi accesorii pentru automobile; materiale de construcţii; import-export produse industriale, bunuri de larg consum, fructe şi legume, produse antimicrobiene folosite în industria cosmetică şi farmaceutică, enzime catalitice; IT&C şi e-commerce; tricotaje şi articole de îmbrăcăminte, echipamente pentru bucătării; organizaţii specializate în investiţii industriale şi cooperare tehnologică, parcuri industriale. Evenimentul s-a încheiat cu semnarea unei înţelegeri de cooperare între Constanţa şi Ningbo, pas premergător al înfrăţirii dintre cele două oraşe. Acesta a cuprins prezentări ale oportunităţilor de cooperare economică şi investiţionale cu Ningo - China, prezentarea mediului economic şi investiţional din România şi Constanţa, întâlniri punctuale de afaceri între firme din China şi România.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Imagini de la evenimentPrimaria Cumpăna, vizitată de o delegaţie din China (galerie foto+video)

30 Oct 2017 1086

China vrea să deschidă un centru de medicină tradiţională la Bucureşti (galerie foto)

06 Oct 2017 405

Tulcea și Delta Dunării, în fotografii expuse la o expoziţie din China (galerie foto)

05 Oct 2017 676

CEFC, interesată de dezvoltarea operațiunilor KMG International

27 Mar 2017 919

Editorial Ce rămâne după Rio? Suflet, lacrimi şi nopţi nedormite!

17 Aug 2016 3261

Întrevederea secretarului de stat Radu Podgorean cu o delegaţie de lucru a MAE chinez pentru cooperarea „16+1”

19 Jan 2016 693

Delegaţie din China, la Cumpăna Mariana Gâju - „Parteneriatele de înfrăţire nu pot decât să aducă beneficii comunităţilor“ (galerie foto)

15 Jul 2015 1987

Delegație din China, în vizită la Cumpăna

13 Jul 2015 943

Delegaţie China

24 Apr 2015 564

Vizită delegaţie China la UDTTMR

24 Apr 2015 653

Delegaţie a Asociaţiei Islamice din China în vizită la Muftiatul Cultului Musulman din România

21 Apr 2015 1152

Fereastra Shanghai de la Universitatea „Andrei Şaguna“ deschide noi punţi de prietenie cu China

03 Nov 2014 823

Delegație din Shanghai, în vizită în Constanța

31 Oct 2014 1238

Litoral TV O delegație de medici chinezi a vizitat unităţile sanitare din Tulcea

26 Dec 2013 1065

O delegaţie de musulmani chinezi a fost întâmpinată, astăzi, de muftiul Muurat Iusuf

13 Jun 2013 999

Ceronav, vizitat de o delegaţie de la Corporaţia Aviatică din China

26 Apr 2013 868

Delegaţie din China, la Universitatea Ovidius

05 Dec 2012 1119

Oaspeţi din China, la Universitatea Ovidius

04 Dec 2012 808

Delegaţia Femeilor din Shanghai, în vizită la Cumpăna Mariana Gâju - „După această vizită vor fi semnate documentele privind construirea parcului agricol"

22 Aug 2012 847

Ministrul Economiei a invitat companiile chineze să modernizeze Portul Constanţa

24 Oct 2011 836

UE/CHINA - Rovana Plumb a invitat la PE o delegatie chineza la nivel inalt

28 Feb 2011 1236

Adrian Severin conduce Delegatia S&D in China

30 Mar 2010 1254

Relatiile cu China, o oportunitate pentru judetul Constanta

10 Jan 2008 730

Vizita oficiala pe taramuri asiatice

13 Dec 2007 445

Oficialii chinezi si romani vor "unirea" Constantei cu Shanghai-ul

06 Jul 2006 351