Investiția imobiliară a afaceristului Daniel Rafte, contestată de constănțenii care locuiesc pe strada Primăverii (documente)

  • Omul de afaceri vrea să ridice un bloc de 6 etaje, în condițiile în care regimul de înălțime din zonă este P+2
  • Consultarea publică pentru investiția lui Rafte, în imediata vecinătate stadionul Farul Zona, zonă care face parte din perimetrul protejat Necropola orașului antic Tomis, s-a încheiat
  • Investitorul vizează construirea de imobile dedicate locuirii colective, dar și birouri și spații comerciale
Consultarea publică pentru investiția lui Daniel Rafte, în zona de nord a orașului, în proximitatea Lacului Tăbăcărie, având la nord-est Bd. Tomis, la nord str. Soveja, și în imediata vecinătate stadionul Farul Zona, zonă care face parte din perimetrul protejat Necropola orașului antic Tomis, s-a încheiat.
Investitorul vizează construirea de imobile dedicate locuirii colective, dar și birouri și spații comerciale.
Direcția Urbanism, Serviciul Strategii și Planificare Urbană din cadrul Primăriei Constanța a publicat raportul consultării, care poate fi studiat în secțiunea “documente”.

Locuitorii din zonă contestă PUZ-ul

Pe parcursul derulării procesului de informare și consultare publică au fost primite mai multe sesizări de la cei care locuiesc în zonă. Vecinii omului de afaceri și-au exprimat dezacordul cu privire la PUZ-ul care va genera investiția. Oamenii spun că blocul ar duce la supraaglomerarea traficului, la lipsa de parcări, la poluare și la afectarea confortului.
De altfel, oamenii contestă derogarea de la regimul de înălțime al zonei, limitat la 2 etaje, în vederea construirii locuințelor colective cu regim de înălțime P+6.
Totodată este contestată și modificarea regulilor privind coeficientul de utilizare și procentul de ocupare a terenului în sensul majorării acestora și încadrarea zonei studiate într-o altă unitate teritorială de referință, M1, în dezacord cu regimul predominant al zonei.
Elaboratorul documentației SC Masstudio SRL.
Terenul ce a generat prezenta documentație va fi supus procesului de alipire împreună cu alte două terenuri ce vor fi în proprietatea privată a inițiatorului, având la baza promisiuni de două contracte de vânzare-cumpărare iar terenul rezultat în urma acestui proces este delimitat astfel: - La Nord - Est – Str. Primaverii; - La Nord si N-V – aleea de acces privată și proprietati private; - La Sud-Vest – proprietate privată; - La Sud-Est – proprietate privată.
Terenul rezultat în urma procesului de alipire va dispune de o suprafață totală de 1.934,90 mp. confom măsurătorilor.
Terenul este încadrat în categoria de folosință "Curți Construcții".
Regulamentul local de urbanism aferent documentaţiei PUZ-ului aflat în consultare a primit aviz de oportunitate nr. 117671/24.08.2018, avizat şi aprobat de către Consiliul Local al Municipiului Constanţa. La baza elaborării documentației stă și Certificatul de Urbanism nr. 2040/ 17.05.2018 și PUG municipiul Constanța, nr.653 din 24.11.1999, prelungit prin H.C.L. nr. 429 din 31.10.2018.
Zona studiată prin prezenta documentație de urbanism de tip PUZ face parte din zona protejată conform L.M.I., aprobat prin Ordinul ministrului culturii și patrimoniului national nr. 2828/ 2015, Necropola orașului antic Tomis, înregistrată cu codul CT-I-s-A-02555, însă nu dispune de monumente, ansamblu, sit urban sau zonă de protecție a unui monument.
Conform studiului istoric și de evoluție morfologică elaborat de arh. Radu Cornescu, în zona studiată nu există nicio clădire care să prezinte valoare arhitecturală.
Totodată, investitorul a obținut și avizul Agenției pentru Protecția Mediului Constanța nr. 9073RP/ 24.10.2019, prin care proiectul nu necesită evaluare de mediu, fiind supus procedurii de adoptare fără aviz de mediu.
Prin prezentul regulament al PUZ-ului nu se permite divizarea terenurilor din zona de studiu, ci sunt încurajate alipirile terenurilor ce au deschidere la Intrarea Primăverii, Fundatura Docherilor, acestea fiind caracterizate ca având dimensiuni mici a parcelelor și deschideri mici la stradă.
Peste regimul de înălțime maxim admis prin prezenta documentație, se acceptă realizarea unui etaj tehnic dar în condiții speciale.
Investitorul vizează construirea de imobile dedicate locuirii colective, dar și birouri, cu spații comerciale, complementare locuirii, la nivelele inferioare ale construcției și amenajarea spațiilor verzi la sol.

Potrivit Registrului Comerţului, Daniel Rafte este asociat în societatea Erimar Building SRL, înfiinţată în anul 2014, precum şi în societatea Perfect New Building SRL.

Citește și:


Investiție imobiliară în imediata vecinătate a stadionului Farul. PUZ-ul a fost lansat în consultare publică (documente)

Proiectele imobiliare ale anului 2014 Bloc de nouă etaje cu 71 de apartamente, pe aleea Murelor
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Noul prefect al județului Constanța a depus jurământul. Silviu Coșa spune că este pregătit să managerieze criza generată de Covid 19

16 Oct 2020 1874

Consultarea publică s-a încheiat. PUD-ul inițiat de Danadi SRL pentru restaurantul “Casa Românească”, din staţiunea Mamaia, ajunge în Consiliul Local Municipal (documente)

13 Aug 2020 630

Primăria Constanța a decis primul câștigător al selecției de proiecte nonprofit de interes general în domeniul social

18 Jul 2020 721

Seaview Media desfiinţează mai multe panouri publicitare amplasate în municipiul Constanţa

11 Feb 2020 2095

Prejudicii de peste 1,3 milioane de lei. Noi somaţii de plată emise de Consiliul Judeţean pe numele lui Nicuşor Constantinescu

05 Feb 2020 1690

AEC îi solicită lui Ţuţuianu un proiect de hotărâre privind acordarea reducerilor la transportul judeţean pentru elevi

26 Jan 2019 1176

Anaid Tavitian şi Eugenia Jianu, doamnele teatrului constănţean, au devenit cetăţeni de onoare ai Constanţei

20 Dec 2018 1098

Cât au însumat, în luna martie, amenzile date de Poliţia Locala Constanţa

07 Apr 2017 1578