Negociere directă la Primăria Constanţa Şase milioane de lei în plus pentru lucrările de la promenada turistică din Mamaia (document)

Municipiul Constanţa a suplimentat cu aproape 6 milioane de lei lucrările aferente obiectivului de investiţii „Promenada turistică Mamaia“.

Aşa cum reiese din anunţul nr. 148394/19.07.2014, municipalitatea a atribuit contractul „Lucrări complementare aferente obiectivului de investiţii «Promenada turistică Mamaia»“ prin negociere directă, fără publicarea unui anunţ de participare. Contractul constă în executarea lucrărilor complementare amplasate în sistemul de iluminat stradal aferente obiectivului de investiţii „Promenada turistică Mamaia“, valoarea acestuia fiind de 5.964.806 lei. Câştigătoare a fost desemnată asocierea SC ABC Val SRL Constanţa (lider de asociere), SC Mobitom SRL Constanţa, SC Uti Grup SA Bucureşti. Reamintim că, în toamna anului trecut, primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, anunţa demararea lucrărilor de reabilitare a promenadei din Mamaia şi promitea că plajele din staţiune vor fi luminate ca în Brazilia. Investiţia se ridică la 10 milioane de euro, fonduri europene, iar proiectul urmează să fie finalizat în 2015.

„Este vorba de un proiect de 10 milioane de euro, bani europeni, şi care este adresat staţiunii Mamaia şi Satului de Vacanţă. De fapt, o să refacem coloana vertebrală a staţiunii Mamaia, cea pe care am încercat să o modernizăm acum zece ani, când am venit eu primar, cu nişte bani foarte puţini. De data asta însă o să o facem la standarde foarte ridicate, vom amenaja toată promenada din staţiunea Mamaia, începând cu zona de intrare din sud, până în capăt, în zona de intrare din nord şi în Satul de Vacanţă, plus piaţetele. Ea va fi amenajată pentru plimbare pedestră, va fi în anumite locuri accesibilă şi auto, cu parcările aferente, însă ce este foarte important, va oferi, totodată, un spaţiu de desfăşurare a carnavalului, va fi luminată la fel ca sambadromul din Brazilia şi va oferi posibilitatea carelor alegorice să se mişte şi să se plimbe cu maximă vizibilitate şi fără să distrugă zona de promenadă“, a explicat edilul-şef al municipiului Constanţa în toamna lui 2013. Executant al acestui proiect este asocierea SC ABC Val SRL - SC Mobitom SRL - SC Uti Grup SA, în vreme ce proiectantul este SC House Consult SRL.

Lucrările au început în decembrie 2013

Ordinul de începere a lucrărilor aferente promenadei turistice a fost emis pe 30 noiembrie 2013. În cadrul proiectului, pentru drumuri sunt alocaţi 14.943.603,83 de lei fără TVA, în vreme ce pentru „amenajare piaţă, promenadă piaţă“ sunt disponibili 9.052.037,38 de lei fără TVA. Pentru mobilierul urban şi peisagistic au fost alocaţi 1.616.034,12 lei fără TVA, în vreme ce pentru reţelele electrice - 5.643.434,98 de lei fără TVA. Nu mai puţin important, valoarea reţelelor hidro-edilitare se va ridica la 12.335.106,17 lei fără TVA, iar cea a organizării de şantier, la 672.278,64 de lei fără TVA. Drumurile şi construcţiile din cadrul proiectului vor fi finalizate în totalitate în luna octombrie a acestui an. Tot atunci va fi gata şi sistemul de alimentare cu apă din zonă, dar şi sistemul de canalizare menajeră. Amenajarea promenadei va ajunge la final în luna februarie a anului viitor. Asta pentru că proiectul include, aşa cum menţionam mai sus, şi reamenajarea Satului de Vacanţă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Constanţa mai pompează peste două milioane de lei în promenada turistică din Mamaia (documente)

20 Aug 2014 3754