Administratie locala

Pentru chiul PMP îi cere preşedintelui CJC să iniţieze un proiect privind încetarea mandatului de consilier al liberalului Sorin Mocianu

Preşedintele Claudiu-Iorga Palaz a depus o solicitare către Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa pentru a iniţia un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier judeţean al lui Sorin Mocianu, având în vedere absenţa nemotivată la ultimele 5(cinci) şedinţe ordinare ale Consiliului Judeţean Constanţa.
Conform prevederilor  art. 9 alin. (2) lit. d din Legea nr. 393/2006 privind Statutul aleşilor locali, calitatea de consilier judeţean încetează de drept înainte de expirarea mandatului în situaţia în care consilierul judeţean absentează nemotivat de la mai mult de 3 (trei) şedinţe ordinare consecutive ale Consiliului Judeţean. Vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz a adăugat că dacă preşedintele CJ, Marius Horia Ţuţuianu, nu va introduce proiectul privind încetarea mandatului pentru alesul judeţean liberal în termenul legal, în semn de protest, Palaz nu va mai participa la şedinţele Consiliului Judeţean. „Nu putem tolera acest comportament” , a comentat vicepreşedintele CJ.
Facem menţiunea că, în vara acestui an, Sorin Mocianu îşi scosese la vânzare o proprietate din municipiu, pentru care voia să încaseze nici mai mult nici mai puţin de 2,5 milioane de euro. Alesul judeţean spunea atunci că suma cerută coincide cu preţul final al construcţiei.
Acesta ne-a declarat că nu mai vrea să aibă nicio investiţie în Constanţa, pentru că în oraş nu se întâmplă nimic. „Nu îmi mai doresc să ţin bani blocaţi dacă în oraş nu se întâmplă nimic. Prefer să investesc în altă parte, unde există sezon full, cel puţin 8 luni pe an, şi unde ajung milioane de turişti”, a precizat la acel moment Mocianu pentru cotidianul nostru. Mai mult, liberalul spunea că ar vrea să construiască un resort tocmai în Bali sau în insulele Selayar din Indonezia.
Precizăm că alesul judeţean PNL nu a putut fi contactat, acesta neaflându-se pe teritoriul ţării.
Din informaţiile obţinute de la Consiliul Judeţean, Mocianu nu a mai încasat din luna iunie indemnizaţia de ales judeţean, ceea ce demonstrează absenţa sa de la şedinţele de comisii şi de plen ale Consiliului Judeţean.
Citeşte şi:

Un consilier judeţean îşi vinde hotelul din peninsulă. Nu mai investeşte în Constanţa, dar vrea să construiască un resort în Bali


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Claudiu Palaz, PMP Constanța - ”PSD culege ce a semănat”

26 May 2019 185

LIVE TEXT Consiliul local al municipiului Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi (galerie foto)

25 Apr 2019 1040

În Săptămâna Patimilor Palaz vrea ca terenul de pe strada Munţii Tatra să fie preluat de CLM de la Arhiepiscopie. Acolo trebuia relocată biserica din Brătianu

23 Apr 2019 879

​PMP Constanţa, 10.000 de semnături pentru alegerile europarlamentare. Toată lumea aşteaptă anunţul lui Traian Băsescu

22 Mar 2019 645

PMP Constanţa solicită autorităţilor achiziţionarea de aparate de testare în trafic a şoferilor privind consumul de droguri

09 Mar 2019 486

Decebal Făgădău - „Eu sunt pregătit să fiu primarul Constanței și fără majoritate în Consiliul Local. Sunt pregătit și să conduc, și să fiu în opoziție. Rămân în PSD!“

01 Feb 2019 3388

Interviu live Vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz, despre punctele forte şi slabe ale anului 2018, oportunităţile şi ameninţările lui 2019 pentru judeţul Constanţa (video)

17 Jan 2019 1419

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 2369

Demolări în curtea Spitalului municipal, zona Policlinica 2 (galerie foto)

11 Jan 2019 975

Arhiva Consiliului Judeţean va fi amenajată într-o clădire a fostei biblioteci (galerie foto + document)

04 Jan 2019 541

Aleşii judeţeni liberali interpelează conducerea Consiliului Judeţean „Unde scurgeţi 3 milioane de lei, bani publici, din bugetul judeţului?“

21 Dec 2018 636

Sorin Mocianu a demisionat din Consiliul Judeţean Constanţa

19 Dec 2018 784

Aleşii PMP nu vor participa la şedinţa de Consiliu Judeţean dacă nu se supune la vot încetarea mandatului lui Mocianu, de la PNL. Ce spune şeful liberalilor?

18 Dec 2018 1046

Cerere de demolare a unor clădiri din curtea Spitalului municipal (zona Policlinica 2), depusă de vicepreședintele CJC, Claudiu Iorga Palaz (galerie foto)

12 Dec 2018 739

Bani pentru localităţi. Nerv şi nervi în şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa

27 Nov 2018 1076