Administratie locala

Pentru chiul PMP îi cere preşedintelui CJC să iniţieze un proiect privind încetarea mandatului de consilier al liberalului Sorin Mocianu

Preşedintele Claudiu-Iorga Palaz a depus o solicitare către Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa pentru a iniţia un proiect de hotărâre privind încetarea mandatului de consilier judeţean al lui Sorin Mocianu, având în vedere absenţa nemotivată la ultimele 5(cinci) şedinţe ordinare ale Consiliului Judeţean Constanţa.
Conform prevederilor  art. 9 alin. (2) lit. d din Legea nr. 393/2006 privind Statutul aleşilor locali, calitatea de consilier judeţean încetează de drept înainte de expirarea mandatului în situaţia în care consilierul judeţean absentează nemotivat de la mai mult de 3 (trei) şedinţe ordinare consecutive ale Consiliului Judeţean. Vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz a adăugat că dacă preşedintele CJ, Marius Horia Ţuţuianu, nu va introduce proiectul privind încetarea mandatului pentru alesul judeţean liberal în termenul legal, în semn de protest, Palaz nu va mai participa la şedinţele Consiliului Judeţean. „Nu putem tolera acest comportament” , a comentat vicepreşedintele CJ.
Facem menţiunea că, în vara acestui an, Sorin Mocianu îşi scosese la vânzare o proprietate din municipiu, pentru care voia să încaseze nici mai mult nici mai puţin de 2,5 milioane de euro. Alesul judeţean spunea atunci că suma cerută coincide cu preţul final al construcţiei.
Acesta ne-a declarat că nu mai vrea să aibă nicio investiţie în Constanţa, pentru că în oraş nu se întâmplă nimic. „Nu îmi mai doresc să ţin bani blocaţi dacă în oraş nu se întâmplă nimic. Prefer să investesc în altă parte, unde există sezon full, cel puţin 8 luni pe an, şi unde ajung milioane de turişti”, a precizat la acel moment Mocianu pentru cotidianul nostru. Mai mult, liberalul spunea că ar vrea să construiască un resort tocmai în Bali sau în insulele Selayar din Indonezia.
Precizăm că alesul judeţean PNL nu a putut fi contactat, acesta neaflându-se pe teritoriul ţării.
Din informaţiile obţinute de la Consiliul Judeţean, Mocianu nu a mai încasat din luna iunie indemnizaţia de ales judeţean, ceea ce demonstrează absenţa sa de la şedinţele de comisii şi de plen ale Consiliului Judeţean.
Citeşte şi:

Un consilier judeţean îşi vinde hotelul din peninsulă. Nu mai investeşte în Constanţa, dar vrea să construiască un resort în Bali


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decebal Făgădău - „Eu sunt pregătit să fiu primarul Constanței și fără majoritate în Consiliul Local. Sunt pregătit și să conduc, și să fiu în opoziție. Rămân în PSD!“

01 Feb 2019 2933

Interviu live Vicepreşedintele CJC Claudiu Palaz, despre punctele forte şi slabe ale anului 2018, oportunităţile şi ameninţările lui 2019 pentru judeţul Constanţa (video)

17 Jan 2019 1059

Interviu live Punem proiectele pe masă. Priorităţile Consiliului Judeţean Constanţa în 2019!

14 Jan 2019 1935

Demolări în curtea Spitalului municipal, zona Policlinica 2 (galerie foto)

11 Jan 2019 862

Arhiva Consiliului Judeţean va fi amenajată într-o clădire a fostei biblioteci (galerie foto + document)

04 Jan 2019 473

Aleşii judeţeni liberali interpelează conducerea Consiliului Judeţean „Unde scurgeţi 3 milioane de lei, bani publici, din bugetul judeţului?“

21 Dec 2018 565

Sorin Mocianu a demisionat din Consiliul Judeţean Constanţa

19 Dec 2018 688

Aleşii PMP nu vor participa la şedinţa de Consiliu Judeţean dacă nu se supune la vot încetarea mandatului lui Mocianu, de la PNL. Ce spune şeful liberalilor?

18 Dec 2018 951

Cerere de demolare a unor clădiri din curtea Spitalului municipal (zona Policlinica 2), depusă de vicepreședintele CJC, Claudiu Iorga Palaz (galerie foto)

12 Dec 2018 642

Bani pentru localităţi. Nerv şi nervi în şedinţa Consiliului Judeţean Constanţa

27 Nov 2018 985

UPDATE. Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Mai multe proiecte incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

26 Nov 2018 1423

Proiect de hotărâre pentru acordarea denumirii „Trianon” parcului de la Casa de Cultură din Constanța

20 Nov 2018 536

Constanţa. Urmărire cu focuri de armă în această noapte, în cartierul Palazu Mare. Şoferul a ajuns cu maşina într-un zid de beton (galerie foto)

15 Nov 2018 2366

A început plantarea de arbori la Pavilionul Exozițional Constanța. Câți copaci vor fi plantați (galerie foto)

10 Nov 2018 723

Scandal pe tema Radiologiei din Policlinica 2. Palaz acuză interese şi cere demisii. Dr. Cătălin Grasa promite că secţia va fi funcţională anul viitor (documente)

31 Oct 2018 1965