Planul anual de acțiune privind serviciile sociale finanțate din bugetul local al orașul Hârșova pentru 2024, pe masa consilierilor județeni din Constanța (DOCUMENT)

  • Proiectul de hotărâre pentru avizarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul local al Unității Administrativ Teritoriale - orașul Hârșova pentru anul 2024 a fost inclus pe ordinea de zi a ședinței ordinare a CJC Constanța.
  • Inițiatorul proiectului este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
 
Consiliul Județean Constanța este convocat în ședință ordinară pentru data de 21.02.2024, ora 10.00, în sala „Remus Opreanu” din cadrul Palatului Administrativ.
 
Pe ordinea de zi se află și Proiectul de hotărâre nr. 44/13.02.2024 pentru avizarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul local al Unității Administrativ Teritoriale - orașul Hârșova pentru anul 2024. Inițiatorul proiectului este președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu.
 
La nivelul comunității locale funcționează următoarele servicii sociale:
  • Centrul de servicii de îngrijire și asistență la domiciliu persoane vârstnice, având o capacitate de 103 beneficiari. Bugetul estimat va fi finanțat din următoarele surse: buget local – 2.057.328 și buget de stat – 881.712 lei.
  • Servicii la domiciliu destinate persoanelor adulte cu dizabilități prn asistent perosanal, cu o capacitate de 89 de beneficiari. Bugetul estimat va fi finanțat din următoarele surse: bugetul local – 2.363.016 lei și bugetul de stat – 3.632.904 lei.
 
Totodată se propune a fi înființate următoarele servicii sociale:
 
  • Centru de zi pentru copiii aflați în situație de risc de separare, cu o capacitate de 48 de benefciari. Bugetul estimat va fi finanțat din alte surse – 1.933.144 lei;
  • Servcii de asistență comunitară, cu o capacitate de 25 de beneficiari. Bugetul estimat va fi finanțat din următoarele surse: bugetul local – 28.785 lei și bugetul de stat – 12.375 lei.
 
În conformitate cu prevederile art. 118, alin. (3) din Legea asistenței sociale nr. 292/2011 cu modificările și completările ulterioare, și art. 5, din Anexa nr. 2 la H.G. 797/2017, planul anual de acțiune se elaborează înainte de fundamentarea proiectului de buget pentru anul următor în conformitate cu propria strategiă de dezvoltare a serviciilor sociale precum și cea a județului de care aparține unitatea administrativ teritorială.
 
Planul a fost elaborat în conformitate cu prevederile legii nr. 292/2011 a asistenței sociale coroborat cu prevederile Hotărârii nr. 797/2017 pentru aprobarea regulamentelor - cadru de organizare și funcționare ale serviciilor publice de asistență socială și a structurii orientative de personal, precum și a Ordinului nr. 1086/2018 privind aprobarea modelului cadru al Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Județean/ Consiliului Local/Consiliul General al Municipiului București.
 
„Față de acestea apreciem că Planul de acțiune  privind  serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul Consiliului Local Hârșova pentru anul 2024 este întocmit cu respectarea prevederilor legale în vigoare, drept pentru care propunem Consiliului Județean Constanța avizarea planului anual de acțiune în forma prezentată.  Competenia de avizare a planului anual de acțiune de către Consiliul Județean Constanța este reglementată prin actele normative invocate mai sus, având un caracter strict consultative“, se spune în raportul cu privire la Planul de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul local al Unității Administrativ Teritoriale - orașul Hârșova pentru anul 2024.
 
În secțiunea Documente puteți consulta Proiectul de hotărâre nr. 44/13.02.2024 pentru avizarea Planului anual de acțiune privind serviciile sociale administrate și finanțate din bugetul local al Unității Administrativ Teritoriale - orașul Hârșova pentru anul 2024.
 

 
PRECIZĂRI:
 

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Declarații de avere. Ce avere are Viorel Ionescu, primarul orașului Hîrșova (DOCUMENTE)

Spitalul Orășenesc Hârșova, obligat de Tribunalul Constanța să achite peste 15.000 de euro pentru mărfuri medicale primite timp de doi ani (MINUTA)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.