Se aşteaptă semnarea contractului de finanţare cu MDRT Proiect de un milion de euro pentru un miniparc acvatic la Techirghiol

proiect_-_Adrian_Stan_Techirghiol.jpgAdministraţia locală din Techirghiol urmează să pună în aplicare, lunile următoare, un proiect de dezvoltarea a turismului de agrement în oraş, mai ales că de curând localitatea a devenit staţiune balneoclimaterică. Acesta vizează realizarea unui miniparc acvatic şi a două terenuri de sport ce se vor realiza pe malul lacului Techirghiol, pe partea dreaptă a drumului Techirghiol - Eforie.

Proiectul este finanţat din fonduri europene prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar investiţiile pentru realizarea infrastructurii constituie pilonul principal al proiectului. Lucrările de realizare a infrastructurii de agrement constau în realizarea unui miniparc acvatic şi a două terenuri de sport. Terenul pe care se va face această investiţie are lungimea totală de 2.000 m şi lăţimea de 40 - 150 m, corespunzătoare părţii de pe malul lacului a intravilanului oraşului Techirghiol. De asemenea, proiectul cuprinde şi amenajarea spaţiului verde situat în zona bulevardului Victoriei la intersecţia cu strada Dr. Climescu. Miniparcul acvatic se va dezvolta pe o suprafaţă totala de 3.480 mp şi va fi compus din două piscine, una pentru adulţi şi una pentru copii, cinci tobogane cu apă pentru copii, o clădire în care se vor realiza duşuri, grupuri sanitare şi vestiare, precum şi o anexă care se va constitui în spaţiu de depozitare. De asemenea, miniparcul acvatic se va dota cu 116 şezlonguri, 60 de măsuţe şi 60 de umbrele de soare. Terenurile de sport, unul multifuncţional de fotbal şi handbal şi unul de tenis. În cea de a doua parte a proiectului se are în vedere executarea infrastructurii necesare pentru clădirea de vestiare şi duşuri, care va fi o construcţie tip parter. Pe toată suprafaţa terasei clădirii vestiarelor şi a duşurilor se vor monta panouri solare, care vor furniza apă caldă de la duşuri şi grupuri sanitare.

„Sperăm să fie gata până în sezonul estival 2013"

Valoarea totală a proiectului este de 42 de miliarde de lei, din care jumătate este partea pe care trebuie să o achite Consiliul Local, iar cealaltă jumătate provine din fonduri europene. „Acesta este unul dintre cele cinci proiecte pe care sper să le implementăm anul viitor şi de care oraşul avea nevoie, cu atât mai mult cu cât recent oraşul a devenit staţiune balneoclimaterică. Contractul de finanţare a fost semnat deja, putem demara licitaţia, sper ca până în primăvară să începem lucrările, iar până în sezonul estival 2013 să fie gata", spune primarul oraşului, Adrian Stan. Edilul spune că Primăria are deja banii pe care trebuie să-i investească în acest proiect, însă trebuie să mai facă rost de o parte, probabil de la administraţia judeţeană. „Sperăm să nu avem nevoie să facem împrumut", a mai adăugat acesta. Durata de implementare este de 15 luni. Acest proiect este o completare a celui privind amenajarea plajei lacului Techirghiol.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

În județul Constanța Amendat pentru transport de material lemnos fără documente legale

26 Apr 2024 227

Garda de Mediu Constanța a amendat cu 100.000 lei un operator economic din localitatea Techirghiol (GALERIE FOTO)

26 Apr 2024 250

Primarul Constanței, Vergil Chițac și primarul orașului Techirghiol, Iulian Soceanu, în topul celor mai buni primari din România

26 Apr 2024 394

Șofer la un pas de comă alcoolică, depistat în trafic în localitatea Techirghiol. Ce alcoolemie avea bărbatul

24 Apr 2024 505

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 633

Sorin Grindeanu „Pas important pentru construcția unei noi autostrăzi - Alternativa Techirghiol”

23 Apr 2024 650

Proiectul de hotărâre pe ordinea de zi a ședinței CJ Constanța Se înființează Serviciul Public Comunitar de Evidență a Persoanelor în comuna Topraisar (DOCUMENT)

22 Apr 2024 2429

Primăria Techirghiol a semnat un contract cu o firmă din Constanța. Ce va presta?

22 Apr 2024 412

Cumpărări directe Constanța Ce firmă prestează serviciile de reparare și de întreținere sistem de irigare la Techirghiol (DOCUMENT)

21 Apr 2024 494

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 786

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt

20 Apr 2024 634

Istoria Dobrogei Povestea lui Ioan Movilă și a înființării primei stațiuni pe litoral, Techirghiol

19 Apr 2024 6109

Constanța Femeie, reținută pentru înșelăciune – încasa avans pentru apartamente

19 Apr 2024 468

Licitații Constanța Primăria Techirghiol va reabilita Biblioteca Orășenească și Grădinița cu Program Prelungit (DOCUMENT)

17 Apr 2024 344

Locuri de muncă Constanța Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Detalii

17 Apr 2024 510