Administratie locala

Sprijin pentru cetăţenii din localitatea Ovidiu! Ce şi-a propus Primăria pentru 2017 (galerie foto)

Locuitorii din Ovidiu au, de câteva zile, un nou şi modern centru de informare a cetăţenilor, în cadrul Primăriei, după ce acesta a fost amenajat şi dotat în ultimele două luni, facilitându-se în acest fel accesul către cele mai folosite servicii ale administraţiei locale.
 
Primarul localităţii Ovidiu, George Scupra, a anunţat, la evenimentul de inaugurare, că a regândit serviciile din cadrul administraţiei locale, după ce a preluat un sediu al SPIT, ca urmare a unui protocol între ANAF şi Primărie, pe care l-a renovat şi utilat la standarde înalte, realizând Centrul de Informare pentru Cetăţeni pentru fluidizarea circuitului documentelor şi scăderea timpului de soluţionare a cererilor.
 
Astfel, potrivit noii reorganizări:
 
în corpul A vor funcţiona biroul de primar, biroul de viceprimar, birourile secretarului, ale Departamentului Juridic şi ale consilierilor;
 
în corpul B: Serviciul Informaţii Cetăţeni, Casieria, Registratura, Serviciul Impozite şi Taxe, Resurse Umane şi Contabilitate;
 
în corpul C: Serviciul Asistenţă Socială, Corp Control, Serviciul Agricol, Proiecte Europene, Administrarea Domeniului Public şi Privat, Regia Locală Ovi-Prestcon;
 
în corpul D: Evidenţa Populaţiei, Starea Civilă, Urbanism, Situaţii de Urgenţă şi Mediu;
 
în corpul E: Poliţia Locală, Poliţia Naţională şi Ovi-Protect.
 
Primarul localităţii Ovidiu a anunţat, de asemenea, că în două săptămâni se va activa şi sistemul de plăţi online Ghiseul.ro. „Peste două săptămâni se va inaugura şi serviciul de plăţi online, şi atunci, cei care au joburi şi care nu pot ajunge în timp util vor fi încântaţi că pot plăti online impozitele şi taxele. Ne propunem ca cetăţenii, plătitorii de impozite şi taxe locale să vină cât mai puţin în contact cu funcţionarii publici, ci mai degrabă să vină la registratură, la casierie, la centrul de informare, unde să primească formulare tipizate, să fie îndrumaţi corect şi să îi învăţăm ce au de făcut. Vrem să uşurăm accesul şi ne propunem ca cetăţenii care doresc să poată primi prin SMS informaţii despre stadiul adreselor şi al solicitărilor lor“, a subliniat primarul.
 
Deşi proiectul de buget al Primăriei încă nu a fost aprobat, edilul-şef a explicat, în cadrul conferinţei desfăşurate în sediul nou-inaugurat, că va oferi şi în acest an familiilor tinere bani de trusou, va continua programul audienţelor generale în ultima joi din lună şi va organiza astfel de întâlniri şi în satele Poiana şi Culmea, ca noutate în 2017. De asemenea, tot în sprijinul locuitorilor din satele Poiana şi Culmea, Primăria va amenaja un birou unde aceştia vor putea să îşi depună diverse documente, pentru a-i scuti de drumul la Ovidiu.
 
Printre planurile Primăriei Ovidiu se numără şi alimentarea cu energie electrică a Cartierului Tineretului, schimbarea reţelei de iluminat public pentru a reduce consumul energetic, continuarea reţelei de gaz din localitatea Poiana, realizarea unei noi şcoli şi grădiniţe în Poiana, dar şi sistematizarea zonei de pe strada Amurgului, unde sunt avute în plan crearea de locuri de parcare, trotuare şi redimensionarea reţelei de canalizare, realizată în anii 1950.
 
De asemenea, Primăria Ovidiu a anunţat că intenţionează să înfiinţeze o societate de pază şi protecţie civilă - Ovi Protect SRL, începând cu luna aprilie, care să asigure paza instituţiilor şi a altor obiective din oraş. Primăria are în plan şi să achiziţioneze o autospecială pentru diferite intervenţii de protecţie civilă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiţii noi Primăria Ovidiu cumpără o ambulanţă tip B, un microbuz şi o autospecială de stins incendii (document)

14 Feb 2019 532

Dezvoltarea oraşului Ovidiu, modernizarea infrastructurii și îmbunătăţirea calităţii vieţii, printre priorităţile administraţiei publice locale

13 Feb 2019 1518

Sondaj de opinie Sunteţi mulţumiţi de faptul că zona peninsulară a municipiului Constanţa va deveni pietonală?

11 Feb 2019 923

Campionat de tenis de masă la amatori, organizat de Primăria Ovidiu, prin Clubul Sportiv Ovidiu (galerie foto)

04 Feb 2019 607

Propunerile USR Constanţa privind PUZ-ul Peninsulei „Funiculare din Piaţa Ovidiu către Portul Tomis şi de la Ibis către plaja Modern“

25 Jan 2019 954

Comunicat de presă Zece cupluri din Ovidiu care au împlinit jumătate de secol de căsătorie, premiate

21 Jan 2019 885

Comunicat de presă Străzile din localitatea Poiana, reabilitate şi modernizate. Primăria Ovidiu a atribuit contractul (document)

18 Jan 2019 2258

Fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Arheologie „Cineva să-şi asume un proiect pentru Constanţa, în care dezvoltarea centrului istoric să nu mai fie abordată în detrimentul monumentelor istorice!“ (galerie foto+documente)

10 Jan 2019 2116

Licitaţie organizată de Primăria Ovidiu pentru lucrările de conservare, reconstituire şi punere în valoare a Castrului Roman (document)

01 Jan 2019 525

Revelion 2019 Muzică live, dans, umor și un spectaculos show de artificii în Piaţa Ovidiu din Constanţa

31 Dec 2018 1051

Revelion 2019 în Piața Ovidiu! Restricţii de circulaţie în zona peninsulară

27 Dec 2018 1866

Revelion 2019. Cine va urca pe scena din Piaţa Ovidiu din Constanţa?

23 Dec 2018 1716

Copiii din oraşul Ovidiu şi cei din satele Poiana şi Culmea au primit daruri din partea administraţiei publice locale (galerie foto)

22 Dec 2018 665

Primii colindători au ajuns astăzi la Primăria Municipiului Constanța (galerie foto)

13 Dec 2018 391

Comunicat de presă Burse de merit pentru elevi şi profesori, acordate de Primăria Ovidiu

08 Dec 2018 603