Vezi mesajul edilului Gheorghe Hânsă de Ziua Imnului României

Ziua Naţională a Imnului Naţional i-a reunit ieri pe cernavodeni. Sărbătoarea a debutat încă de dimineaţă, cu marşul fanfarei copiilor, în acordurile Imnului de Stat.
 
Evenimentul a reuşit să adune o mulţime de cetăţeni în Parcul Central al oraşului, unde a sosit şi primarul Gheorghe Hânsă însoţit de angajaţii Administraţiei Publice Locale. Drapelul Naţional a fost arborat la momentul intonării Imnului Naţional de către Angela Mogâlă, o talentată artistă a Casei de Cultură. Nu a lipsit discursul edilului oraşului care a vorbit despre însemnătatea Imnului Naţional. Primarul i-a îndrumat pe cetăţeni să se „deştepte” prin patriotism, muncă şi respect faţă de ceilalţi, nu prin fapte greşite, provocate de goana după bani. „În speranţa că mesajul rostit cu înţelepciune a fost înţeles, sperăm ca cetăţenii să asculte cu drag Imnul de Stat, a cărui istorie a început în urmă cu mai bine de 150 de ani, din vremea Revoluţiei din 1848. Cântecul a fost compus muzical de către un autor necunoscut, iar ulterior redactat şi publicat de către poetul şi ziaristul Andrei Mureşanu. Remarcabila muncă a făcut ca mai târziu, în 1990, cântecul să fie oficial declarat Imn Naţional”, transmit reprezentanţii Primăriei Cernavodă, prin intermediul unui comunicat de presă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Națională a României, sărbătorită de Forțele Navale Române. Programul evenimentelor organizate

28 Nov 2022 1370

LIVE VIDEO-TEXT Eveniment în onoarea zilei de 1 decembrie la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanța (GALERIE FOTO +VIDEO)

28 Nov 2022 2002

Ziua Națională a României, marcată la Tulcea (GALERIE FOTO +VIDEO)

01 Dec 2021 2003

Pregătirile pentru Parada Militară de Ziua Națională, în plină desfășurare Se vor executa 21 de salve de tun (galerie foto)

23 Nov 2019 2096

Povestea imnului naţional al Franţei (audio)

14 Jul 2015 11242

Ziua Naţională a României sărbătorită la Techirghiol

01 Dec 2014 1899