Anul acesta, 50 de elevi constanteni pleaca la Shanghai

Perspective educationale pentru 2003 promovate de Consiliul Judetean

In septembrie se va organiza in China o saptamana a culturii si spiritualitatii constantene * Vor participa si consilieri judeteni intr-o misiune economica * Consiliul Judetean va suporta cheltuieli de 56,4 mii de dolari

Prietenia traditionala dintre popoarele roman si chinez a fost si este intens cultivata de Consiliul Judetean Constanta prin excelente relatii de colaborare cu municipiul Shanghai. La data de 15 aprilie 2002 a fost semnat la Constanta, de catre cele doua parti, un protocol de infratire intre cele doua regiuni. In luna octombrie a anului trecut, presedintele CJ, Stalian Dutu, a efectuat o vizita in Shanghai, la invitatia primarului municipiului, vizita in cadrul careia a fost propusa organizarea mai multor actiuni pentru anul 2003. Astfel, o prima actiune ce va avea loc, cel mai probabil, la inceputul lunii septembrie a acestui an, se refera la realizarea unui schimb in cadrul caruia 50 de elevi merituosi din Constanta, respectiv Shanghai, sa petreaca o saptamana la destinatia respectiva, cazarea si masa fiind asigurate de gazda, iar transportul, de catre autoritatea locala de unde vin elevii. Gazduirea va fi asigurata de familiile elevilor care vin la schimb. Un al doilea obiectiv este organizarea unei saptamani a culturii si spiritualitatii constantene la Shanghai, la inceputul lunii septembrie, atunci cand va avea loc si schimbul de elevi. In cadrul acestei manifestari vor avea loc spectacole de folclor sustinute de echipe de dansatori, instrumentisti si interpreti ai ansamblului folcloric al Centrului Judetean de Creatie Populara Constanta, precum si spectacole de balet sustinute de o echipa a Teatrului de Balet Clasic si Contemporan "Oleg Danovski". Dar surprizele pe care le pregatesc autoritatile judetene pentru cei din municipiul Shanghai nu se opresc aici. Va avea loc, de asemenea, si vernisajul unei expozitii de arta, vor fi organizate o masa cu specific romanesc, precum si un spectacol de opera. In fine, va avea loc chiar si o misiune economica. Costurile pentru deplasarea reprezentantilor structurilor de cultura ce vor fi incluse in acest program, adica Teatrul de Balet "Oleg Danovski", Muzeul de Arta Constanta, Centrul Judetean de Creatie Populara si Opera Constanta, vor fi suportate din bugetul propriu al acestora, in timp ce costurile legate de transportul celor 50 de elevi constanteni ce se vor deplasa la Shanghai, precum si cele ale delegatiei de consilieri care se vor indrepta spre aceeasi destinatie in misiune economica vor fi suportate din bugetul Consiliului Judetean Constanta. Pretul unui bilet de avion, dus-intors, este cuprins intre 853 USD si 870 USD, plafonul legal de cazare pe persoana este de aproximativ 90 USD, taxa de viza de intrare in China este de 20 USD, iar asigurarea medicala se ridica la 10 USD. In aceste conditii, costul estimativ suportat pentru deplasarea elevilor se ridica la aproximativ 45 de mii de dolari, iar cel pentru delegatia de consilieri, la 11,4 mii de dolari.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Stelian Ion, candidatul din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța prezintă subiecte de interes local (Galerie FOTO)

15 May 2024 254

Oină Constanța Echipa Liceului Teoretic „Ioan Cotovu“ Hârșova, medaliată la faza națională a ONSS 2024 (GALERIE FOTO)

15 May 2024 422

Intervenție în premieră pentru echipa Heka Hospital Constanța! Viața unui pacient de 45 de ani a fost salvată

14 May 2024 921

DGASPC Constanța face precizări despre situația copiilor intoxicați (VIDEO)

14 May 2024 490

ZIUA Electorală De la antreprenoriat la politică. Ioan Picu, despre proiectul său de suflet - Palatul Copiilor din Constanța!

14 May 2024 769

CSM Constanța volei Echipa Under-17, pe locul trei la Turneul Final - Perspectivă din Campionatul Național (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 May 2024 429

Echipa Universității Ovidius din Constanța a cucerit titlul de campioană națională universitară la volei feminin (GALERIE FOTO)

13 May 2024 395

Volei feminin CSM Constanța U17 a cucerit titlul de campioană a României! Lupta cu Dinamo pentru lauri s-a dus până în ultima zi

13 May 2024 481

Societate comercială angajează muncitori necalificați, serioși și punctuali

13 May 2024 285

Fotbalistele de la Farul Constanța au devenit campioanele României (FOTO+VIDEO)

12 May 2024 1134

Spitalul „Foișor” Starea lui Florin Piersic se ameliorează

12 May 2024 399

​Superliga 2023/2024. Farul Constanța - Universitatea Craiova Hagi - „Meci decisiv. Avem nevoie de victorie, care ne ține în joc“ (VIDEO)

12 May 2024 3318

LIVE TEXT. Alegeri locale 2024 Stelian Ion, candidatul ADU la funcția de primar al Municipiului Constanța, prezintă programul de guvernare locală (GALERIE FOTO)

11 May 2024 1123

Emoție și poveste la Teatrul „Jean Bart” din Tulcea „Privighetoarea”, prezentată de echipa talentată a Teatrului „Căluțul de Mare” Constanța

11 May 2024 472

IJJ Constanța Vino și tu în echipa Jandarmeriei! Sunt ultimele zile de înscrieri

11 May 2024 696