Administratie

Festivalul Verii 2018, în aer! Fundaţia Culturală „Teatrul Principal“ contestă decizia comisiei Primăriei Constanţa prin care a fost desemnat un alt câştigător

În urma contestaţiilor, Festivalul Verii 2018 stă sub semnul întrebării. După ce, în urma unei sesizări depuse la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor, Primăria Constanţa a reevaluat ofertele depuse şi a desemnat un nou câştigător al Festivalului Verii 2018, acum procedura a fost din nou contestată.
 
Prin urmare, nici Asociaţia Philson Young nu poate organiza evenimentul. Contestaţia a fost depusă de Fundaţia Culturală „Teatrul Principal“. Menţionăm că Festivalul Verii 2018 urma să înceapă pe 20 iulie a.c. La procedura de evaluare şi selecţie a ofertelor pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă în vederea organizării şi derulării evenimentului „Festivalul Verii 2018“ au fost depuse proiecte de către Asociaţia Philson Young, Asociaţia Art Society Center, Asociaţia Best Events şi Fundaţia Culturală „Teatrul Principal“.

Până nu vor fi soluţionate toate contestaţiile legate de acest proiect, Primăria Constanţa se abţine de la orice fel de declaraţii. Bugetul maxim disponibil pentru Festivalul Verii 2018 anunţat de municipalitate era de 1.500.000 de lei, inclusiv TVA, iar pentru Festivalul Internaţional de Teatru Independent 2018 este de 500.000 de lei, inclusiv TVA.

 Despre Asociaţia Philson Young

Asociaţia a fost înfiinţată în anul 2007, are sediul în Bucureşti. Potrivit actului constitutiv,  asociaţia îşi propune gestionarea şi sprijinirea proiectelor de promovare a activităţilor de şi pentru tineret, deschiderea dialogului între tineri, circulaţia internă şi internaţională a tinerilor, orientarea profesională spre domeniul artei şi culturii, susţinerea activităţilor socio-culturale, promovarea politicii antidrog, promovarea si integrarea tineretului din România în viaţa economică, socială şi culturală din ţară şi de peste hotare.
 
Asociaţia îşi propune să contribuie la dezvoltarea şi conservarea culturii româneşti, a tradiţiilor specifice poporului roman, la integrarea României în ansamblul democratic internaţional şi la promovarea unei imagini pozitive a României şi a tineretului din România peste hotare, dar şi să militeze pentru protecţia ecologică şi a mediului din România. De asemenea, în cadrul asociaţiei îşi vor putea desfăşura activitatea interpreţi şi ansambluri artistice derivate din aceasta.
 
Consiliul Director este format din: preşedinte-director general - Gheorghe Gabriel, vicepreşedinte-director executiv - Alexandru Mihai Duţulescu şi vicepreşedinte-director artistic - Angela Gheorghe.
 
Despre Fundaţia Culturală „Teatrul Principal“
 
Fundaţia a fost constituită în urmă cu doi ani şi are adresa în Bucureşti. Reprezentanţii săi sunt Gabriel Fătu şi Ilie Călin. Scopul fundaţiei constă în sprijinirea şi promovarea atât a tinerelor talente ale artei româneşti, cât şi a artiştilor consacraţi, în special din zona artei teatrale, a filmului, a muzicii, a dansului etc., dar şi din zona sportului de performanţă, care implică elemente artistice, atât în plan naţional cât şi internaţional, precum şi sprijinirea activităţilor şi a evenimentelor, concursurilor, festivalurilor ce îmbină elemente artistice, culturale şi sportive, desfăşurate în România şi în străinătate.
 
Consiliul director al fundaţiei este compus din următoarele persoane: preşedinte - Fătu Gabriel Dumitru, vicepreşedinte - Ilie Călin, secretar şi director de imagine - Fătu Georgiana şi membru şi director de marketing - Briceag Marin.
 
Citeşte şi:
 
În urma contestaţiilor, Festivalul Verii 2018 va fi organizat de Asociaţia Philson Young dacă Primăria Constanţa va devansa perioada de desfăşurare (document)
 

Iată câştigătorii sesiunilor de selecţie organizate de Primăria Constanţa! ONG-urile la care merg fondurile nerambursabile anul acesta (documente)

 

Asociaţia Philson Young din Bucureşti cheamă în judecată Primăria Constanţa

 
CNSC a declinat o sesizare către Tribunal. Selecţia evenimentelor dedicate Centenarului şi un nou proces al Primăriei Constanţa!
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Festivalul Verii. Primăria Constanţa se judecă din nou cu Asociaţia „Eurocult“

20 Apr 2019 412

Să cunoaştem şi să recunoaştem valorile Cinci copii din Cernavodă, la Festivalul Primăverii, organizat de Mihai Trăistariu (galerie foto)

05 Apr 2019 1592

Primăria şi Asociaţia „Eurocult“ nu au căzut la pace Documentele justificative şi deconturile pentru Festivalul Verii 2017, tranşate de magistraţii Judecătoriei Constanţa

25 Jan 2019 375

Decizie definitivă a instanţei în dosarul Festivalul Verii 2016 Asociaţia Culturală „Mişcarea Teatrală pentru Educaţia Tineretului“ nu mai primeşte niciun leu de la Primărie (document)

21 Dec 2018 1025

Festivalul Verii 2017 Teatrul Național de Operă şi Balet „Oleg Danovski“ Constanţa, la judecată cu Asociaţia „Eurocult“

26 Oct 2018 801

În urma contestațiilor, Festivalul Verii 2018 va fi organizat de Asociația Philson Young dacă Primăria Constanța va devansa perioada de desfășurare (document)

18 Jul 2018 1090

Premiera absolută a verii 2018 „O mare de film“. Proiecţii pe un imens ecran gonflabil, atât în staţiuni, cât şi în mediul rural

06 Jul 2018 1267

Iată câştigătorii sesiunilor de selecţie organizate de Primăria Constanţa! ONG-urile la care merg fondurile nerambursabile anul acesta (documente)

05 Jul 2018 1658

Anunț important de la Primăria Constanța pentru organizațiile interesate să depună oferte pentru evenimentele verii

04 May 2018 623

Alţi bani, altă distracţie la Constanţa! Două milioane de lei pentru Festivalul Verii 2018 şi Festivalul Internaţional de Teatru Independent!

17 Apr 2018 1441

Adara Tramundana, puntea dintre ONG-uri şi un proces în instanţă! După ce a anulat 30 la sută din bugetul Festivalului Verii 2016, Primăria Constanţa a dat pe mâna Asociaţiei „Teatrelia“ Festivalul Iernii 2017! (document)

16 Nov 2017 5219

5,5 milioane de lei puşi la bătaie. Când are loc selecţia proiectelor şi în ce condiţii? Primăria selectează proiecte pe fonduri nerambursabile pentru „Festivalul Verii 2017“ şi „Bimilenar Ovidius“!

18 May 2017 1987

Muzică populară românească şi teatru, în ultimul weekend al Caruselului COOLtural

31 Aug 2016 1146

Caruselul COOLtural îi aduce pe Ovidiu Lipan Ţăndărică şi pe Horaţiu Mălăele la Festivalului Verii

09 Aug 2016 1868

Licitaţia pentru „Festivalul Verii 2016“, contestată Dan Leonte, „părintele“ Mamaia Music Awards, se ia la trântă cu Primăria Constanţa

06 Jun 2016 2908