LIVE TEXT Clubul Sportiv “Victoria” Cumpăna prezintă bilanț în prezența primarului Mariana Gâju (GALERIE FOTO+VIDEO)

Clubul Sportiv “Victoria” Cumpăna organizează o conferință de presă în care se vor prezenta rezultatele sportivilor din anul 2023, dar și planurile pentru anul competitional 2024.

La conferință sunt prezenți primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, directorul executiv al C.S. Victoria Cumpăna, Ion Răuță, fosta mare handbalistă Elena Frîncu, președinte de onoare al Clubului Sportiv “Victoria” Cumpăna, dar și antrenorii celor șase secții ce activează în cadrul Clubului Sportiv “Victoria” Cumpăna.

“Din respect voi sta în picioare pentru presa constănțeană și sunt aici pentru un om care rămâne și peste zeci de ani legendă pentru noi în calitatea de primar pentru o comună. Sunt onorată ca am fost aleasă să fiu președinte de onoare al acestui club. Din respect pentru colegii antrenori și o să vedeți ca au o calitate profesionala pe care o întâlnești rar in alte sporturi, vom face din Cumpăna in curând să facem și un olimpic” - a precizat Elena Frîncu. 

„Multumesc că ați răspuns invitației noastre de îndată. Sportul este un mod de viata la Cumpăna, ne-a călit pentru a putea rezista în toate domeniile de activitate. Spunem că activitatea sportivă 2023 a demonstrat că administrația publică locală prin Primar nu a greșit cu nimic și a luptat să tragă fonduri pentru a construi baze sportive având în vedere existența celor trei săli de sport și acest complex Sportiv.

Administrația publică locală Cumpăna nu a avut posibilitatea financiară să ofere clubului atâția bani să ne situăm pe locurile fruntașe de la toate disciplinele. Sunt 15 secții de sport la nivelul comunei. Doar 7 sunt active cu campioni județeni, naționali și chiar europeni. Este un îndemn la a mai munci mai departe! Este pentru mine un exemplu că devotamentul acestor profesori și sprijinul copiilor mie îmi dau forță și puterea de a merge mai departe și a aduce bani în comună pentru a-i aloca sportului” - a precizat primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju. 

„Suntem afiliați pe șase ramuri sportive și șapte secții. Dacă mă întrebați de ce? Suntem un club de puțin timp înființat și avem politica de a crește copilașii noștri din comună. Sperăm ca de la an la an să avem rezultate din ce în ce mai bune. Întâlnim și anumite probleme la fotbal și datorită faptului ca nu putem să facem o selecție dintr-un an, o echipă din doi trei ani. La Gimnastică Ritmică se ocupă Elena Vlad antrenor coordonator și doamna Luiza Gerbula, și ajutor coregraf Olteanu Constantin” - a precizat ​directorul executiv al C.S. Victoria Cumpăna, Ion Răuță. 

La Gimnastică prima competiție la care vor participa gimnastele este în februarie la Ploiești. 

Bilanțul pentru a doua secție, la Lupte, este prezentat de antrenorul Vasile Vicol

“Sunt antrenorul secției de lupte și mereu am emoții în fața camerelor. Începem cu facerea. Am primit un telefon acum trei ani de la doamna Frîncu pentru a ocupa acest post. Am fost plecat ani în străinătate. Nu m-am gândit la partea financiară și nimic și am zis ca vin și ma apuc de treaba. Când am văzut patru săli de sport aici am zis ca se întâmplă ceva. Am simțit ca aici e inima mea și ca de aici nu aș mai vrea să plec. După trei ani, am urcat pe locul 1 și nu am mai coborât. Am niște fete extraordinare, este exagerat ce s-a întâmplat în ultimii trei ani. Pe 2023 am avut 38 de medalii, cea mai importantă medalie mondială și europeană. Sunt două medalii foarte grele și sportul este greu. Avem o sportivă care sperăm să ajungă la olimpiadă. Primarul Mariana Gaju speră să atragă sponsorizări pentru șase competiții internaționale la lupte“ - a precizat antrenorul vasile Vicol. 


La secția de șah bilanțul a fost prezentat de profesorul Panait. 

„Au fost mulți copii buni și au obținut performanțe la noi în club“ - a precizat profesorul Panait. 


Urmează secția de rugby cu antrenor Florin Bacioiu. 

„Pe anul 2024 se dorește să se meargă iar în liceu să începem la orele de sport să inițiem și să aducem mai mulți copii sa aleagă rugby printr-un joc non-contact cu profesorii din liceu. Pe calea aceasta vreau sa spun părinților să aibă încredere să aducă copiii la sport. Până la 14 ani se joacă mixt. Rugby crează caractere prin acest sport“ - a precizat antrenorul Florin Bacioiu. 

Sebastian Bezem, antrenorul secției de scrimă ia cuvântul

 “În 2010 eu am plecat profesional în Germania unde am antrenat un club de scrimă, mi-am îmbunătățit performanțele profesional și am obținut licența ca arbitru internațional de scrimă unde am și participat da reprezentat al României și al clubului la jocurile paralimpice de la Tokyo. Am participat la înființarea clubului fiind cel care a întocmit actele în prima fază. Am obținut titluri de campioni județeni, național. Am mers cu pași mărunți. Scrimă este un sport de luptă ori câștigi, ori pierzi. Generațiile mai noi acceptă mai greu pierderea“ - a precizat Sebastian Bezem, antrenorul secției de scrimă.  

Primarul Mariana Gâju a cerut ca cei de la scrimă să atingă ținta de top 10 la nivel național. 

În continuare urmează secțiile de fotbal, unde sunt mai mulți antrenori. 

„Avem șase grupe de copii. Rezultatele sunt din ce în ce mai bune odată cu înaintarea în vârstă“ - a precizat directorul executiv al C.S. Victoria Cumpăna, Ion Răuță. 


Grupele mici de juniori E și E2 sunt antrenate de Șchiopu Cristian care a luat cuvântul pentru a prezenta rezultatele obținute în anul 2023. 

„Avem înscriși 70 de copii, dintre care 49 legitimați, și 21 care vor fi evaluați și vor fi legitimați care merită. Obiectivele pe care clubul mi le-a trasat nu au fost performanța si rezultatele imediat și in timp. Obiectivul meu să ajungem în 2024 la 100 de copii și pe parcurs să vină și performanța în urma muncii noastre“ - a precizat Cristian Șchiopu. 

Următoarele două grup Juniorii C și B sunt antrenate de Vasilica Cristocea. 

„Sunt antrenor din 2018, și în urma proiectului propus de dansul (n.red director). Avem 60 de copii juniorii C și D, din care legitimați sunt câte 20 de copii legitimați“ - a precizta Vasilica Cristocea care antrenează și echipa mare. 


Grupele A și B sunt antrenate de Mustaca Cristian. 

Primarul Mariana Gâju spune că dorește să achiziționeze în viitor un autocar, pentru a fi folosit în deplasările sportive ale copiilor. 

Bilanțul activității din 2023: 

În anul competititional 2023, CLUBUL SPORTIV VICTORIA CUMPĂNA, a fost angrenat la diferite competitii pe plan judetean, national şi international, în urma cărora, sportivii au obtinut următoarele rezultate: 


GIMNASTICĂ RITMICĂ - antrenori VLAD ELENA şi CERBULA LUIZA 
155 MEDALII.
1. TURNEE, CUPE = 120 medalii ( 59 AUR, 40 ARGINT, 21 BRONZ)
2. CUPA ROMÂNIEI = 2 medalii ( ARGINT )
3. CAMPIONATE NATIONALE = 28 medalii ( 12 AUR, 6 ARGINT, 10 BRONZ)
4. CAMPIONATE INTERNATIONALE = 5 medalii ( 2 AUR, 3 ARGINT ) 

LUPTE — antrenor VICOL VASILE — 42 MEDALII. 
1. TURNEE, CUPE = 8 medalii ( 3 AUR, 2 ARGINT, 3 BRONZ)
2. CAMPIONATE NATIONALE = 18 medalii ( 4 AUR, 3 ARGINT, 4 BRONZ )
3. CUPA ROMÂNIEI = I medalie ( BRONZ )
4. CAMPIONATE NAŢIONALE DE LUPTE PE PLAJĂ = 4 medalii ( 2 AUR, 2 BRONZ)
5. CAMPIONATE NATIONALE — PROBA PARTER = 10 medalii ( 7 AUR, 3 BRONZ )
6. CAMPIONATE NATIONALE DE APTITUDINI SPECIFICE = 8 medalii ( 2 AUR, 5 ARGINT, 1 BRONZ ) 

ȘAH — instructor PANAINTE DANIEL = 10 medalii Turnee, cupe, desfăşurate pe plan judetean şi national: ( 7 AUR, 2 ARGINT, 1 BRONZ ) 

FOTBAL JUNIORI Menţionăm că echipele de juniori sunt formate din juniori născuti în 2-3 ani consecutivi. Echipele de fotbal ale Clubului Sportiv VICTORIA CUMPĂNA, în editia 2023-2024, s-au clasat pe următoarele locuri: 

1. FOTBAL JUNIORI Al — antrenor MUSTACĂ CRISTIAN LOCUL I
2. FOTBAL JUNIORI B — antrenor MUSTACĂ CRISTIAN LOCUL 11 ( au un meci în minus şi au şanse să se claseze pe LOCUL I )
3. FOTBAL JUNIORI C — antrenor CRISTOCEA VASILICĂ LOCUL II 
4. FOTBAL JUNIORI D — antrenor CRISTOCEA VASILICĂ LOCUL IV
5. FOTBAL JUNIORI E — antrenor ŞCHIOPU CRISTIAN LOCUL V
6. FOTBAL JUNIORI E2 — antrenor ŞCHIOPU CRISTIAN LOCUL IV 
V. FOTBAL SENIORI — antrenor CRISTOCEA VASILICĂ LOCUL X 

RUGBY — antrenor BĂCIOIU FLORIN — echipa U10 şi U12 Participare la competiţii, (turnee,cupe) pe plan judeţean şi naţional: CONSTANTA, RÂMNICU VÂLCEA, BUCUREŞTI, fără să obţină rezultate deosebite.
 
SCRIMĂ — antrenor BEZEM SEBASTIAN TUKU Participare la cupe, turnee, campionate naţionale şi Cupa României, fără să se obţină rezultate deosebite. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Luptătoarea Ioana Lorelay Jinga a urcat pe podium la Cupa României (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 871

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 20 de medalii în Serbia, la „Trophy of Novi Sad“. „Continuați să atingeți stelele!“ (GALERIE FOTO)

25 Mar 2024 759

CS Victoria Cumpăna, două premii la Gala Gimnasticii Ritmice Românești 2023 (GALERIE FOTO + VIDEO)

12 Dec 2023 1126

Sportivi de la CS Victoria Cumpăna, medaliați la Festivalul International de șah Smart Village (GALERIE FOTO)

05 Sep 2023 1101

CS Victoria Cumpăna, rezultate deosebite la Campionatul Național de Lupte pe Plajă și Aptiduni Specifice, de la Costinești (GALERIE FOTO)

25 Jun 2023 1587

Primăria comunei Cumpăna a premiat gimnastele de la CS Victoria Cumpăna cu un cantonament la Polovragi (GALERIE FOTO)

22 Jun 2023 1430

Performanțe sportive de vârf ale CS Victoria Cumpăna, răsplătite de autoritățile locale și de club (GALERIE FOTO)

13 Jun 2023 1799

Gimnastică ritmică Victoria Cumpăna, 12 medalii la Campionatul Național și locul întâi pe echipe (GALERIE FOTO)

10 Jun 2023 1464

Sport Constanța CS Victoria Cumpăna se pregăteşte pentru Campionatul Naţional de Gimnastică Ritmică

31 May 2023 1260

Victoria Cumpăna - Farul Constanța, sărbătoare fotbalistică la Cumpăna, în campionatul juniorilor B1. Intrare liberă și tombolă!

16 May 2023 2101

Handbal Comuna Cumpăna găzduiește faza pe euroregiune a Campionatului Național de juniori IV

30 Mar 2023 2011

Șahiștii de la CS Victoria Cumpăna, rezultate frumoase la turneul „Grand Prix MegaChess” (GALERIE FOTO)

18 Jan 2023 1411

Campionii Clubului Sportiv Victoria Cumpăna, premiați la Gala Sportului Cumpănean. 170 de medalii cucerite în 2022 (GALERIE FOTO)

17 Dec 2022 1608

Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, alături de sportivele de la Clubul Sportiv “Victoria” Cumpăna. Cu ce medalii s-au întors fetele

07 Nov 2022 1485

Clubul Sportiv Victoria Cumpăna Campionii secțiilor de gimnastică ritmică, lupte și fotbal, premiați (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 1588