Felix Stroe despre primarii care vor candida din partea PSD Constanța la localele din acest an

Sursă foto: Facebook/Felix Stroe
 
  • Președintele PSD Constanța, Felix Stroe a postat pe un site de socializare despre  primarii care vor candida din partea PSD Constanța la localele din acest an.

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe a postat pe un site de socializare despre  primarii care vor candida din partea PSD Constanța la localele din acest an. Iată ce declară acesta:

„Revin cu precizări (deși poate nu ar fi cazul...) depre „migrația” primarilor aleși, către alte partide decât cele pe listele cărora au fost aleși.

În primul rând, așa cum e cunoscut chiar de către partidele politice, la alegerile Locale, cetățenii aleg în primul rând OMUL, abia apoi partidul. Este rolul (și meritul) partidelor, de a propune pe cei mai destoinici, gospodari și de bună credință oameni de seamă din localitatea respectivă. După ce sunt aleși, ei trebuie sprijiniți în demersurile lor, în folosul localităților lor - la Consiliile Județene, Parlament, Guvern, ministere.

Din păcate, acest lucru nu se întâmplă de fiecare dată. Unele filiale județene de partid pierd contactul și legătura cu edilii, cu oamenii din județ, cu consiliile locale respective. Și astfel apar nemulțumiri, frustrări și dorința edililor respectivi de a continua, într-un viitor mandat, alături de alt partid politic, de altă filială județeană.
Aleșii locali nu sunt și nu trebuie să fie legați cu forța de un partid politic. La fel ca și cetățenii obișnuiți, primarii trebuie să aibă libertatea de a-și schimba opțiunea, când văd că partidul din care fac parte nu i-a sprijinit în realizarea proiectelor locale. Este dreptul democratic al primarului de a merge în alegeri cu partidul care îi poate oferi cel mai bun sprijin pentru realizarea proiectelor comunității locale. Corect e să decidă cetățenii, dacă sunt de acord cu aceste schimbări, nu partidele din care pleacă aleșii locali.

Partidul Social Democrat nu trebuie blamat că primește edilii care bat la ușa partidului. Problema reală nu e de ce îi primește PSD, ci de ce au plecat de la PNL și de la alte partide. E clar că acești primari au o problemă cu organizațiile din care pleacă, nu cu doctrine...

Concret, la Constanța, 7 (șapte) primari în funcție și-au exprimat dorința și opțiunea ca, la alegerile locale din acest an, să candideze din partea echipei Partidului Social Democrat. Este vorba, în ordinea alfabetică a localităților, de primarii din Castelu, Cogealac, Corbu, Costinești, Fântânele, Rasova și Săcele. A fost opțiunea lor, și nimeni nu le-a promis și nu le-a cerut nimic! Decât sprijin din partea noastră și bună credință din partea domniilor lor, în realizarea proiectelor pe care și le-au propus, spre bunăstarea cetățenilor din localitățile pe care le conduc și - sperăm - le vor conduce în continuare.

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, declară acesta.



Citește și:

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe- „Primarii trebuie să aibă libertatea de a-și schimba opțiunea politică“
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.