Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe- „Primarii trebuie să aibă libertatea de a-și schimba opțiunea politică“



 Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe face precizări în ceea ce privește dezbaterea cu privire la libertatea aleșilor locali de a-și schimba partidul politic înaintea alegerilor locale.

Prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook, aduce în atenție argumente pentru susținerea acestei libertăți, subliniind importanța respectării voinței cetățenilor și necesitatea unei abordări în procesul electoral.


Iată postarea de pe pagina de socializare a lui Felix Stroe:

În ultimele zile, mai mulți primari din toată țara au anunțat că, la următoarele alegeri locale, vor candida din partea Partidul Social Democrat.

Imediat, au apărut diverse reacții. Reamintesc totuși faptul că OUG a fost decisă în Coaliție, după cum au arătat și miniștrii PNL, cei care au redactat-o! Aleșii locali nu sunt și nu trebuie să fie legați cu forța de un partid politic. La fel ca și cetățenii obișnuiți, primarii trebuie să aibă libertatea de a-și schimba opțiunea, când văd că partidul din care fac parte nu i-a sprijinit în realizarea proiectelor locale. Este dreptul democratic al primarului de a merge în alegeri cu partidul care îi poate oferi cel mai bun sprijin pentru realizarea proiectelor comunității locale!

Începerea unui nou ciclu electoral cu o candidatură pe listele altui partid nu trebuie sancționată prin pierderea mandatului. Acest lucru ar afecta funcționarea primăriei, până la (re-)alegerea primarului. Corect e să decidă cetățenii dacă sunt de acord cu aceste schimbări, nu partidele din care pleacă aleșii locali.

În plus, comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare a impus modificarea legii, pentru ca fiecare ales să hotărască pentru ce și din partea cui dorește să candideze din nou, aflându-se în funcție, fără riscul de a-și pierde mandatul înaintea alegerilor și a lăsa localitatea fără primar!?


PNL nu trebuie să acuze PSD că primește edilii care bat la ușa partidului. Problema reală nu e de ce îi primește PSD, ci de ce au plecat de la PNL. E clar că acești primari au o problemă cu organizațiile din care pleacă...- se araă în postarea de pe pagina de socializare a lui Felix Stroe.


Citește și:

Felix Stroe- "Vrem ca jumătate dintre aleșii locali din acest an să fie doamne"! (VIDEO)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT+VIDEO Dumitrache reales Conferință de alegeri în cadrul Organizației Municipale a PSD Constanța. Cine sunt vicepreședinții organizației municipale? (Galerie FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 1137

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 595

Mihai Lupu și Felix Stroe, imortalizați într-o fotografie. Ambii țin în mână adeziunea semnată de preșdintele CJ Constanța pentru a intra în PSD

17 Apr 2024 1113

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 884

Deputata Cristina Rizea, aleasă oficial președinte al organizației PSD Valu lui Traian

06 Apr 2024 779

Senatorul Felix Stroe (PSD) „Ne asumăm implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024!“

02 Apr 2024 809

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare

27 Mar 2024 2339

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1860

Felix Stroe anunță decizia PSD Marian Makkai, candidatul partidului pentru Primăria comunei Pecineaga, județul Constanța

19 Mar 2024 1043

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe afirmă că nu a contactat primarii liberali, nici direct, nici prin emisari!

17 Mar 2024 1054

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, se alătură protestului UNTRR

13 Mar 2024 656

România câștigă procesul în dosarul Roșia Montană. Reacția președintelui PSD Constanța, senatorul Felix Stroe

09 Mar 2024 814

Felix Stroe despre primarii care vor candida din partea PSD Constanța la localele din acest an

07 Mar 2024 3553

Felix Stroe- "Vrem ca jumătate dintre aleșii locali din acest an să fie doamne"! (VIDEO)

03 Mar 2024 898

Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, achitat! Reacția lui Felix Stroe

01 Mar 2024 992