LIVE VIDEO #alegerilocale2020 Vicepriministrul Raluca Turcan și ministrul Marcel Boloș, în conferință la Constanța. Trei proiecte, semnate azi la Mangalia (galerie foto+video)


Partidul Național Liberal Constanța organizează vineri, 4 septembrie, de la ora 13.15, la Restaurant Ambasador din Neptun, o conferința de presă, la care sunt prezenți: Raluca Turcan - vicepremierul României, Marcel Boloș - ministrul Fondurilor Europene, deputatul Bogdan Huțucă - președintele filialei PNL Constanța, Cristian Radu - primarul municipiului Mangalia și Mihai Lupu - candidatul la funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

Prezenți în sală sunt și prefectul George Niculescu, dar și alți primari liberali din județ.

Bogdan Huțucă a spus ca viitorul primar al Mangaliei, prin Cristian Radu va face treabă bună. "Felicit echipa PNL de la Mangalia pentru ca au arătat că se poate”.

Cristian Radu a spus că astăzi semnează trei contracte pentru o bază sportivă, în interiorul căreia vor funcționa 3 bazine de înot, un alt proiect este o gradină de vară și trei străzi principale vor fi asfaltate. În execuție se mai află mobilizarea a 17 străzi din Mangalia.

Peste 60 milioane de euro, bani europeni, au fost atrași de Primăria Mangalia.

„Cu stațiunea Venus, în luna octombrie va intra în evaluare. Olimpul se dezvoltă foarte frumos. Protejăm spațiile verzi. Mangalia se află printre puținele localități unde au fost actualizate planurile urbanistice generale", a mai spus Cristian Radu.

A luat cuvantul Raluca Turcan:"Pentru mine și colegul meu, Marcel Boloș, este o bucurie să fim alături de Radu Cristian. Îl cunosc pe Bogdan Huțucă, un om de excepție. Este de asemenea o bucurie și o oportunitate ca domnul Radu Cristian să își continue mandatul de primar la Mangalia. La Mangalia am vorbit realmente de viitor", a spus Turcan.

„Avem proiecte pentru încă 3,2 miliarde de euro. În guvernarea PSD 1 miliard de euro, în guvernarea PNL - 5,7 miliarde de euro. Avem cea mai mare rată de absorbție a fondurilor de la aderare", a adăugat vicepremierul.

 9 milioane de euro este valoarea proiectelor semate azi la Mangalia.

Turcan a mai spus că aseară în ședința de guvern s-a votat un proiect de hotărâre pentru a stimula autoritățile locale să demareze proiecte.


A luat cuvântul Marcel Boloș. Ministrul Fondurilor Europene le-a mulțumit organizatorilor pentru invitație.

"Ii cunosc dărnicia pe care o are primarul din Mangalia pentru oraș. Se află aici și Mihai Lupu, candidat la CJ Constanta. În momentul în care am văzut acest parteneriat între CJC și Primăria Constanța, mi-am dat seama că se pun bazele pe un parteneriat pe termen lung", a adăugat ministrul.

"Sunt trei proiecte care se semneaza astazi - baza sportiva, grădina de vară și locuințele sociale", a mai spus Boloș.

Luminița Mihailov, președintele Agenției de Dezvoltare Sud-est, este prezentă și lăudată de ministru.

Boloș a mai spus că veștile bune sunt în continuare pe partea de turism spunând că a propus ca un buget de 1,1 miliarde de euro să fie dedicat proiectelor de turism.

"În ultima perioadă, guvernul Orban a semnat mai multe ordonanțe. A aprobat în premieră două tranșe de 100 de milioane de euro pentru pregătirea proiectelor europene viitoare".

Mai multe detalii puteți citi în ediția de mâine.

Comandat de Partidul National Liberal- Filiala Constanta
- Executat de  ZIUA de Constanta – portal: www.ziuaconstanta.ro
- mandatar financiar-cod AEP 21200012

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE Premierul Florin Cîțu a ajuns la Constanța! Discuții cu operatorii din HoReCa

06 May 2021 1557

Menținerea în funcții a unor directori din primărie proveniți din PSD și numirea unui manager la CT BUS, pe ordinea de zi a ședinței Coaliției de la Constanța

06 May 2021 3613

Este oficial. Portul Constanța nu va fi listat pe bursă!

29 Apr 2021 2358

ZIUA LIVE. Liderul PNL Constanța, Bogdan Huțucă răspunde întrebărilor legate de actul de guvernare și de investiții la nivelul județului

22 Apr 2021 1479

ZIUA LIVE. Primăria înlocuiește licitațiile pentru parcările rezidențiale cu o aplicație. Municipiul Constanța, cel mai mare buget de investiții din ultimii ani!

07 Apr 2021 5435

Un fost ministru din guvernul Ponta a devenit consilierul personal al președintelui Consiliului Județean Constanța

06 Apr 2021 1820

Ședință a Colegiului Naval. Fonduri din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii portuare din Constanța, Constanța Sud-Agigea sau Midia

03 Apr 2021 2642

Tânărul care a spart sediul PNL Constanța a comis-o din nou!

03 Apr 2021 1341

Deputatul PNL, Marian Crușoveanu, apel la responsabilitate către protestatarii care mărșăluiesc pe străzile din Constanța

31 Mar 2021 2282

Cine face parte din comisia de elaborare? Municipiul Constanța ar putea avea până la sfârșitul acestui an o strategie de sănătate

30 Mar 2021 570

Au trecut șase luni de la alegerile locale. Omul PSD, Mirela Matichescu, încă director executiv în ADI Dobrogea

18 Mar 2021 3868

13 martie 2020 – A trecut un an de când Vergil Chițac, actual primar al Constanței, a trecut prin infecția COVID-19

13 Mar 2021 1030

Este oficial. Constănțeanul Mihnea Drumea numit secretar de stat la Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale

04 Mar 2021 3563

Guvernul liberal va face, în 2021, cele mai mari investiții din România, după 1989

03 Mar 2021 1147

Ce proiecte care vizează județul Constanța vor fi finanțate prin bugetul Ministerului Transporturilor

02 Mar 2021 2604