Sarbu angajeaza oameni care dau in judecata ISJ

1193596490.jpg

O profesoara a incasat in ultimele luni salariul si indemnizatia corespunzatoare fotoliului de inspector, chiar de la... unitatea reclamata

Daniela Diaconu este de aproape doua luni noul inspector scolar responsabil cu evaluarea si dezvoltarea institutionala. Paradoxal este faptul ca, in momentul numirii pe post, profesoara se afla in plin proces chiar cu institutia unde a fost de curand angajata. Nemultumita ca a pierdut concursul de directori organizat la Liceul Callatis din Mangalia, Diaconu a actionat in instanta ISJ. La mai putin de un an insa, dupa ce a devenit inspector general, Marian Sarbu a decis ca aceasta sa devina subordonata sa.

Platita de institutia reclamata

Se pare, insa, ca acest lucru nu a determinat-o pe proaspata inspectoare sa renunte nici la reclamatia in instanta si nici la postul oferit de seful ISJ, Marian Sarbu. Ba mai mult. Daniela Diaconu a incasat in ultima perioada salariul si indemnizatia corespunzatoare fotoliului de inspector, chiar de la... unitatea reclamata. Aspectul, cu siguranta lipsit de moralitate pentru multi dintre colegii acesteia, nu pare sa il deranjeze pe Sarbu. "Cand Diaconu a devenit inspector, era intr-o situatie care deja se derula, procesul incepand la sfarsitul anului trecut. Aspectul este discutabil si nu a afectat activitatea noului angajat al ISJ". In alta ordine de idei seful ISJ considera ca, reactia celei care a pierdut examenul de director a fost oarecum indreptatita. Potrivit acestuia, Daniela Diaconu a fost convinsa ca la una dintre intrebarile testului grila raspunsul dat de ea a fost corect, desi comisia de evaluare a infirmat acest lucru. "Era vorba de interpretarea legilor, iar in acest caz, nici noi nu avem certitudinea ca varianta noastra este cea mai buna", a declarat seful ISJ care in acel moment fusese numit presedinte al Comisiei de evaluare al directorilor de unitati scolare. Iata ca, chiar daca atunci recunoaste ca poate a gresit fata de profesoara contestara, ulterior s-a revansat. La sfarsitul lunii august Daniela Diaconu a devenit inspector de evaluare si dezvoltare institutionala. Specialitatea suna pompos, insa, se pare ca nu are nicio legatura cu persoana respectiva. Si asta deoarece, pana in acel moment profesoara nu a reusit sa se evidentieze in acest domeniu. Potrivit directorului Liceului Callatis din Mangalia, Vasile Axinte, unitate unde aceasta este titulara, Diaconu nu a avut nicio functie de conducere si nici nu a derulat vreo activitate in acest sens. Surse din cadrul scolii au afirmat ca, singura preocupare in domeniul evaluarii o reprezinta un curs cu durata de doi ani platit, facut de profesoara probabil, cu intentia promovarii. Care nu s-a lasat prea mult asteptata.

Sarbu nu renunta la criteriul politic

"Am cunoscut-o pe profesoara la concursul de directori si am fost impresionat de simtul practic al acestei profesoare. Desi nu a reusit sa acumuleze punctajul maxim mi-a placut faptul ca, la capitolul proiecte de dezvoltare interinstitutionala, a propus lucruri concrete care se pot realiza si nu initiative care de obicei raman doar pe hartie", a motivat Sarbu alegerea ei la ISJ. "Ca profesoara s-a achitat de sarcinile avute, insa, pentru functia de conducere, nu avea nicio experienta. Una e sa fii cadru didactic si una manager. Nu stiu ce a fost in capul ei cand s-a inscris la concurs", a precizat directorul liceului mangaliot. In plus acesta este convins ca, in eventualitatea ca Diaconu ar castiga procesul cu ISJ nu poate deveni director. "Intre punctajele noastre era o diferenta mare inainte de contestatie. In cazul in care i se acorda punctaj maxim la intrebarea reclamata in instanta tot sunt cu doua puncte inaintea ei", a explicat managerul Vasile Axinte. Surse din ISJ au afirmat ca sesizarea in instanta a profesoarei a aparut dupa ce fostul presedinte al comisiei de evaluare, actualul inspector general Sarbu, i-ar fi pus la dispozitie acesteia toate documentele de concurs, lucru nepermis conform regulamentului de examen. Se pare ca sustinerea lui Daniela Diaconu de catre seful educatiei constantene are la baza tot criterii politice. Mai precis surse locale au afirmat ca sotul acesteia este consilier local PNL Mangalia. In acelasi timp persoane din anturajul inspectoarei au precizat ca si aceasta face parte din organizatia cu aceeasi orientare politica.

Scris de: {autor}Gratiela TULCEANU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Clinic CF Constanța angajează. Ești interesat?

02 May 2024 440

Vrei să lucrezi la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța? Mai multe posturi, scoase la concurs

01 May 2024 672

Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Mangalia angajează medic specialist epidemiologie

01 May 2024 298

Serviciul Public de Gospodărie Comunală Techirghiol angajează. Ce post este disponibil

30 Apr 2024 440

CSM Constanța Triatloniștii Carol Popa și Amalia Singuran, parcurs de excepție la Campionatul Național de Supersprint în bazin de la Izvorani (GALERIE FOTO)

30 Apr 2024 352

ISU Dobrogea Vino să faci parte din frumoasa echipă a salvatorilor constănțeni! Iată posturile vacante

30 Apr 2024 582

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială Nr. 1 Topalu angajează. Iată ce trebuie să faci

29 Apr 2024 456

​Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” Constanța scoate la concurs un post vacant. Detalii

29 Apr 2024 500

Parchetul Tribunalului Constanța pune la bătaie patru posturi de execuție pentru promovarea procurorilor (DOCUMENT)

29 Apr 2024 512

Gimnastică aerobică Echipa CS Farul Constanța, câștigătoarea Cupei Cetății Deva (GALERIE FOTO)

29 Apr 2024 722

Peste 2.700 de posturi didactice pentru ocupare pe perioadă nedeterminată, scoase la concurs de ISJ Constanța

29 Apr 2024 521

Poliția Română organizează un concurs important! Este vizat IPJ Tulcea

28 Apr 2024 496

ISU HarghitaDouă posturi scoase la concurs, din sursă externă

26 Apr 2024 291

​Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei” Constanța angajează. Detalii

26 Apr 2024 620

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa face angajări!

25 Apr 2024 972