Apel la transparenta

Apel la transparenţă Autoritatea Naţională pentru Turism a achiziţionat de la The Department SRL servicii de traducere (document)

Autoritatea Naţională pentru Turism a fost o instituţie guvernamentală din România, înfiinţată în ianuarie 2013. ANT a funcţionat în subordinea Ministerului Economiei şi s-a desfiinţat în acest an, la data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului nr. 24/2017 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Turismului, care a preluat structurile şi activitatea ANT şi activităţile şi structurile de specialitate din domeniul turismului de la Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri. În momentul desfiinţării, agenţia era condusă de constănţeanca Anca Pavel - Nedea, care fusese numită în funcţia de preşedinte al ANT pe 7 octombrie 2015.
 
În anul 2016, Autoritatea Naţională pentru Turism a încheiat 36 de contracte de achiziţii publice, procedura de achiziţie fiind cumpărarea directă, iar criteriul de evaluare a ofertelor - preţul cel mai scăzut.
 
Despre Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor 
 
Pe 16 mai 2016, ANT a încheiat cu Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor un contract pentru „achiziţionare servicii tipografice pentru realizarea hărţii turistice a traseului E 3”, în valoare de 13.000 de lei cu TVA.
 
Potrivit skv.ro, „SKV (n.r. Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor) a luat fiinţă în anul 1880 la Sibiu, fiind una dintre cele mai vechi asociaţii montane din lume, în funcţiune. De-a lungul timpului, SKV a construit şi reconstruit 60 de cabane. Majoritatea membrilor SKV au fost de naţionalitate germană, cărora li s-au alăturat personalităţi marcante ale societăţii româneşti. În momentul de faţă, SKV are aproape 400 de membri organizaţi în zece secţiuni locale. SKV continuă tradiţia prin organizarea de drumeţii pentru toate categoriile de vârstă şi se implică prin proiecte în refacerea infrastructurii turistice de drumeţie din munţii României.
 
Asociaţia Carpatină Ardeleană a Turiştilor - SKV - Siebenbürgischer Karpatenverein (pe scurt, SKV) s-a reînfiinţat în România, în 1996, la iniţiativa unor foşti membri din Sibiu şi Braşov, cu sprijinul Forumului Democrat al Germanilor din România şi al DAV - Secţiunea Karpaten. Scopul Asociaţiei este promovarea turismului montan (excursii, drumeţie, expediţii etc.), a activităţilor sportive montane (schi, alpinism etc.), a acţiunilor de cercetare a zonelor montane din România (speologie, etnografie etc.), organizarea şi susţinerea de acţiuni de protecţia mediului“.
 
Despre SC The Department SRL 
 
Alt contract de achiziţii publice al ANT a fost semnat cu SC The Department SRL, pentru „achiziţionarea serviciilor de traducere a Strategiei de dezvoltare durabilă a Munţilor Carpaţi”, angajamentul legal fiind încheiat pe 23 mai 2016 şi având valoarea cu TVA de 5.961,6 lei.
 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 3 decembrie 2017, SC The Department SRL a fost înfiinţată în anul 2008 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat. Asociat unic persoană fizică şi administrator este Cristina - Mihaela Tohanean, născută pe 30 aprilie 1981, la Bucureşti. Domeniul principal de activitate al SC The Department SRL este „activităţi de traducere scrisă şi orală (interpreţi)“.
 
Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, în 2016, SC The Department SRL a avut o cifră de afaceri netă de 586.239 de lei, un profit net de 14.539 de lei, iar numărul mediu de salariaţi a fost 5.
 
Despre SC Wolters Kluwer România SRL
 
Între ANT şi SC Wolters Kluwer România SRL s-a încheiat, pe 31 mai 2016, un contract cu obiectul „achiziţionare servicii legislative“. Valoarea cu TVA a contractului a fost de 7.119,94 de lei. Pe 4 mai 2015, conform deciziei nr. 4 a asociatului unic al Wolters Kluwer SRL, s-a aprobat schimbarea denumirii societăţii din Wolters Kluwer SRL în Wolters Kluwer România SRL.
 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 31 august 2017, SC Wolters Kluwer România SRL a fost înfiinţată în anul 1996 şi are sediul social în Bucureşti. Capitalul social subscris este de 2.750 de lei. Asociat unic persoană juridică este Wolters Kluwer International Holding BV, cu sediul social în Olanda şi cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 99,96% / 99,96%, şi UTI Grup SA, cu sediul social în România, la Bucureşti, şi cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 100% / 100%.
 
Persoane juridice împuternicite sunt: administrator - SC Dan Stoica Legal Management SRL, cu sediul în Bucureşti, reprezentată prin Dan Cristian Stoica, născut pe 20 decembrie 1973, la Bârlad (judeţul Vaslui); administrator - Bagama Holding GMBH, cu sediul în Austria, la Viena, reprezentată prin Damian Zajkowski, cetăţean polonez, născut la 22 ianuarie 1975, la Bialystok; administrator - Bagama Holding GMBH, cu sediul în Austria, la Viena, reprezentată prin Wlodzimierz Albin, cetăţean polonez, născut la 23 iulie 1958, la Poznan; administrator - Bagama Holding GMBH, cu sediul în Austria, la Viena (puteri - administrator unic), reprezentată prin Adrianus Gerardus Verhoef, cetăţean olandez, născut la 24 august 1961, la Utrecht. Domeniul principal de activitate al Wolters Kluwer România SRL este „activităţi de realizare a soft-ului la comandă (software orientat client)“.
 
Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, în 2016, Wolters Kluwer România SRL a avut o cifră de afaceri netă de 11.542.776 de lei, un profit net de 963.280 de lei, iar numărul mediu de salariaţi a fost 21.
 
Despre SC Eco Life Technology SRL 
 
Pe 8 iunie 2016, Autoritatea Naţională pentru Turism a încheiat cu SC Eco Life Technology SRL un contract al cărui preţ cu TVA a fost 16.048,60 de lei, având ca obiect „achiziţionare tonere pentru imprimante şi tonere pentru copiatoare necesare desfăşurării ANT“.
 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 29 noiembrie 2017, SC Eco Life Technology SRL a fost înfiinţată în anul 2012 şi are sediul social în satul Trestieni, comuna Ulmi, judeţul Giurgiu. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat. Asociat unic persoană fizică şi administrator este Vasile Preda, născut pe1 noiembrie 1978, la Bucureşti. Domeniul principal de activitate al SC Eco Life Technology SRL vizează „repararea calculatoarelor şi a echipamentelor periferice“.
 
Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, în 2016, SC Eco Life Technology SRL a avut o cifră de afaceri netă de 232.827 de lei, un profit net de 63.973 de lei, iar numărul mediu de salariaţi a fost 1.
 
Despre SC Avangarde Business Group SRL 
 
Contractul cu obiectul „achiziţionarea serviciilor de organizare a evenimentului Alector“ s-a parafat între ANT şi SC Avangarde Business Group SRL pe 9 iunie 2016, având valoarea de 7.128 de lei cu TVA.
 
Potrivit Registrului Comerţului, consultat la data de 3 decembrie 2017, SC Avangarde Business Group SRL a fost înfiinţată în anul 2013 şi are sediul social în municipiul Bucureşti. Capitalul social subscris este de 200 de lei, integral vărsat. Asociaţi persoane fizice sunt Adrian Eftimie, născut pe 21 mai 1980, la Tulcea, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% / 50%, şi Raluca - Cristina Eftimie, născută pe 5 februarie 1985, la Bucureşti, cu o cotă de participare la beneficii şi pierderi de 50% / 50% şi care are şi calitatea de administrator. Domeniul principal de activitate al SC Avangarde Business Group SRL vizează „activităţi de servicii suport pentru învăţământ“.
Potrivit Ministerului Finanţelor Publice, în 2016, SC Avangarde Business Group SRL a avut o cifră de afaceri netă de 1.658.189 de lei, un profit net de 179.927 de lei, iar numărul mediu de salariaţi a fost 4.
 
Transparenţa publică nu ar trebui, sub nicio formă, să rămână la stadiul unei lozinci îmbrăţişate cu drag de politicieni doar sub costumul de slogan de campanie, ci ar trebui să devină o realitate. Tocmai de aceea, ZIUA de Constanţa vă prezintă, la obiect, activitatea pe plan economic a diferitelor direcţii şi instituţii finanţate din bani publici, astfel încât constănţenii să aibă acces neîngrădit la informaţii legate de ce se întâmplă cu banii lor şi cine sunt beneficiarii contractelor cu statul. Facem precizarea că listele privind licitaţiile şi contractele cu atribuire directă despre care vom vorbi sunt cele puse la dispoziţie de fiecare instituţie în parte, aşa cum ne-au fost transmise, iar eventuale neconcordanţe ori inadvertenţe nu ne aparţin.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi consulta lista contractelor de achiziţii publice încheiate de Autoritatea Naţională pentru Turism în anul 2016, astfel cum ne-a fost pusă la dispoziţie de instituţie.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Audit al Curţii de Conturi pentru anul 2016 Brandul turistic naţional, promovat prin plăţi nelegale. Ce spune Anca Nedea, fostul preşedinte al ANT (document)

22 Feb 2018 2011

Apel la transparenţă De la cine a achiziţionat servicii de registratură Autoritatea Naţională pentru Turism (document)

13 Jan 2018 6453

Apel la transparență De la cine a achiziționat Autoritatea Națională pentru Turism polițe de asigurare CASCO (document)

24 Dec 2017 6832

Apel la transparenţă Autoritatea Naţională pentru Turism a achiziţionat servicii tipografice de la SC Alcor Edimpex SRL (document)

15 Dec 2017 2049

De la cine a achiziționat Autoritatea Națională pentru Turism servicii de mentenanță pentru programul de contabilitate (document)

02 Dec 2017 1837

Apel la transparenţă Autoritatea Naţională pentru Turism a achiziţionat de la ITG Online SRL laptopuri şi imprimante (document)

24 Nov 2017 1712

Apel la transparenţă SC Ad Libri SRL a oferit servicii tipografice Autorităţii Naţionale pentru Turism (document)

17 Nov 2017 1843

Apel la transparenţă SC Sothis Print SRL i-a furnizat Autorităţii Naţionale pentru Turism servicii tipografice (document)

10 Nov 2017 1590

Apel la transparenţă Autoritatea Naţională pentru Turism a achiziţionat de la SC Détente Consultants SRL servicii de consultanţă (document)

03 Nov 2017 1572

Apel la transparență Autoritatea Națională pentru Turism a achiziționat servicii de curățenie de la SC As General Cleaning SRL (document)

27 Oct 2017 1968

Apel la transparență De la cine a achiziționat Autoritatea Națională pentru Turism servicii legislative (document)

20 Oct 2017 1960

Apel la transparenţă Autoritatea Naţională pentru Turism a achiziţionat anvelope de la SC Auto Space SRL (document)

13 Oct 2017 2563

Autoritatea Naţională pentru Turism a achiziţionat servicii Casco pentru autoturisme de la o firmă din Bucureşti (document)

06 Oct 2017 2051

Apel la transparenţă Amma Print SRL a tipărit broşuri de promovare a României pentru Autoritatea Naţională pentru Turism (document)

29 Sep 2017 2076

Apel la transparenţă Agenţia Naţională pentru Turism a achiziţionat computere portabile de la SC Tryamm Net SRL, firmă din Constanţa (document)

22 Sep 2017 2028

Apel la transparenţă Networld IT&C a oferit consultanţă IT Autorităţii Naţionale pentru Turism (document)

15 Sep 2017 1396

Apel la transparenţă Asigurări RCA pentru 25 de autoturisme ale ANT, încheiate la SC Lakoli Broker de Asigurare SRL (document)

01 Sep 2017 1511

Apel la transparenţă SC Master Print Super Offset SRL a realizat broşuri „Legenda Mărţişorului“ pentru ANT (document)

25 Aug 2017 2299

Apel la transparenţă O firmă din Bucureşti a asigurat mentenanţa centralelor telefonice ale Autorităţii Naţionale pentru Turism (document)

18 Aug 2017 1921

Apel la transparenţă De la cine a cumpărat Autoritatea Naţională pentru Turism consumabile şi articole de birou (document)

11 Aug 2017 2244

Apel la transparenţă De la cine a achiziţionat carburant Autoritatea Naţională pentru Turism (document)

04 Aug 2017 1912

În 2013, Autoritatea Națională pentru Turism a achiziționat de la Fundația Muzeul Caricaturii Românești și Universale 350 de hărți (document)

31 Jul 2017 1505

Audit Curtea de Conturi despre un dezastru ANT-ul condus de Filipescu, Matichescu și Nedea nu a elaborat o strategie de dezvoltare a turismului (document)

23 May 2017 5999

Supervizor Genius Travel SRL Bucureşti anunţă intrarea în insolvenţă

11 Jan 2017 1272

Le-au fost retrase licenţele. Agenţii de turism celebre din Constanţa, pe „lista neagră“ publicată de ANT! (document)

05 Oct 2016 12634

Caravana „Managementul destinaţiilor - online şi offline” a ajuns la Constanţa (galerie foto)

20 Sep 2016 882

Supărare mare între Corina Martin și ANT în problema rușilor care ar trebui să vină pe litoral

31 Jan 2016 2119

De la Turism, la Protecţia Consumatorilor Mirela Matichescu, directorul de cabinet al preşedintelui ANPC Bogdan Pandelică (documente)

22 Jan 2016 5186

UPDATE Mirela Matichescu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism (document)

28 Oct 2015 2022

Ziua News Autoritatea Naţională pentru Turism a spart „sub acoperire“ 15 milioane de euro

05 Feb 2015 1520

Simona Allice Man, noul preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Turism

10 Nov 2014 2060

Pleacă un constănţean, vine un constănţean Mirela Matichescu l-a înlocuit pe Răzvan Filipescu la Autoritatea Naţională pentru Turism (document)

20 Sep 2014 2350

Răzvan Filipescu a demisionat din fruntea ANT. Decizia a fost aprobată de primul-ministru

18 Sep 2014 2107

Constănţeanul Răzvan Filipescu nu va mai conduce Autoritatea Naţională de Turism

26 Aug 2014 2193

Festivalul Sunwaves Mamaia, promovat de singura societate invitată să liciteze (documente)

08 Aug 2014 4901

În această seară va fi lansat filmul oficial al stațiunii Mamaia (video)

01 May 2014 2160

Târgul de Turism “VACANTA” Constanta 2013 Editia a IV-a, 21 - 23 februarie 2014

19 Feb 2014 1006

Încep controalele de sărbători la hoteluri

19 Nov 2013 1090

Târgul de Turism “VACANTA” Constanta 2013

30 Oct 2013 1179

„Târgul de Turism Bursa Litoral - Delta Dunării” se desfășoară la Constanța și Mangalia

31 Aug 2013 1000

Comunicat MAREEA - clarificari privind licenta de turism

26 Jun 2013 841

Cozmin Guşă şi din Paşte în... Raliu Află câţi bani s-au alocat pentru publicitatea evenimentului Raliul Deltei şi în buzunarele cui intră

01 Jun 2013 2069

Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Turism vizitează mâine sudul litoralului. Vezi ce hoteluri va inspecta

11 Apr 2013 1160

Numită subsecretar de stat la Turism Mirela Matichescu - „Mă duc să muncesc, nu să fac altceva"

19 Feb 2013 2875

ANT a clasificat peste 2300 de unitati de cazare si alimentatie publica

21 Dec 2006 604

Continua programul "O saptamana la mare"

25 Aug 2006 742

Incepe Festivalul "Dobroge, mandra gradina"

17 Aug 2006 710

Constructiile in zona de coasta a Marii Negre sunt interzise

04 Aug 2006 630

Presedintele ANT a luat pulsul litoralului impreuna cu prefectul

03 May 2006 474

Asociatia Hotelierilor de pe Litoral, front comun pentru cauza turismului

20 May 2005 848