Primăria Castelu a lansat un apel umanitar Un constănțean a pierdut lupta cu o boală necruțătoare în străinătate

Primăria Castelu a lansat, astăzi, un apel umanitar pe pagina de Facebook. Apelul face referire la întoarcerea acasă a lui Andrei Valentin Schiopu, de 27 de ani, care a pierdut lupta cu viața în străinătate. Rudele au nevoie de bani pentru a-l aduce pe Andrei în țară și pentru a-l înmormânta creștinește. 
 

„Dragii noștri,
Din păcate, viața ne aduce și astfel de lovituri și comuna noastră este zguduită de trecerea în neființă a lui Andrei Valentin Schiopu, la frageda vârstă de 27 de ani. Era plecat în străinătate, unde se lupta pentru un trai mai bun. A pierdut însă lupta cu o boală necruțătoare, sâmbătă, pe patul unui spital din Marea Britanie.
Câțiva tineri din comuna noastră ne fac un apel și ne solicită o mână de ajutor, întrucât orice ajutor financiar poate contribui la întoarcerea acasă a lui Andrei, pentru ca familia să îl înmormânteze creștinește”, se arată pe pagina de Facebook a Primăriei Castelu.



Cei care doresc să contribuie financiar o pot face astfel:

Cont în lire sterline :
Mr Marius Petcu 
Lloyds Bank
Sort code 30-84-43
Acc number 34190068

Cont în lei : 
Doamna Șchiopu Niculina 
Banca Transilvania 

Cod IBAN RO27BTRL01401201E57628XX

„Primăria Comuna Castelu și primarul Nicolae Anghel își exprimă profundul regret pentru pierderea familiei Șchiopu, iar sufletele noastre îndurerate se roagă și sunt alături de cel al lui Andrei. Dumnezeu să-l odihnească!”, mai spun reprezentanții Primăriei Castelu pe pagina de Facebook.

UPDATE, 7 februarie 2017

În urmă cu două zile, în urma unui apel efectuat de autorităţile locale de la Castelu, cotidianul ZIUA de Constanţa a relatat cazul unui tânăr care a decedat pe patul de spital al unei clinici din Marea Britanie, răpus de o boală necruţătoare. Pentru că familia lui Andrei Valentin Şchiopu nu a avut fondurile necesare pentru repatrierea trupului neînsufleţit al băiatului, Primăria Castelu a lansat un apel umanitar, preluat de mai multe publicaţii din Constanţa, inclusiv ZIUA de Constanţa. 

Ca urmare a acestui demers, autorităţile locale de la Castelu a reuşit să strângă suma necesară şi a transmis un  mesaj pe Facebook cu privire la acest subiect. 

Dragii noștri, suntem profund impresionați de reacțiile dvs. și de rapida mobilizare pentru această situație. Vă anunțăm că suma necesară aducerii acasă a lui Andrei Șchiopu a fost strânsă! Vă mulțumim pentru solidaritatea exemplară și pentru cum ați reușit din nou să demonstrați că a noastră comunitate poate fi oricând la înălțime nu doar în momente de bucurie, ci și de tristețe”, se arată în mesajul Primăriei Castelu. 

Sursa foto: Facebook Primaria Comuna Castelu

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Castelu pune în vânzare teren intravilan situat în satul Nisipari, județul Constanța

22 Apr 2024 484

Achiziții Constanța Cine va întocmi documentația tehnică pentru parcurile fotovoltaice ce vor fi construite la Castelu și Dumbrăveni?

22 Apr 2024 605

Cumpărări directe Constanța Peter & Stars SRL va organiza un spectacol la Castelu, cu 4.000 de euro (DOCUMENT)

15 Apr 2024 481

Decizie juridică în disputa dintre prefectul județului Constanța și Consiliul Local al comunei Castelu

03 Apr 2024 595

Cumpărări directe Constanța ATC All Invest SRL va consulta Primăria Castelu pentru implementarea proiectului privind distribuția gazelor naturale (DOCUMENTE)

31 Mar 2024 580

Licitații Constanța Fourmar Construct Management SRL se va ocupa de proiectarea și execuția lucrărilor de la Școala Gimnazială Nr. 1 Castelu. Primăria achită circa 400.000 de euro (DOCUMENT)

16 Mar 2024 602

Contract de peste 7,5 milioane de lei Trei firme vor asfalta drumurile de pământ din localitățile Castelu și Nisipari, județul Constanța (DOCUMENT)

20 Feb 2024 936

A pierdut în prima instanța Prefectura Constanța încearcă să anuleze în parte o hotărâre a Consiliului Local Castelu, care vizează Regulamentul de funcționare și organizare (DOCUMENT)

14 Feb 2024 930

Afaceri Constanța Primăria Castelu vinde un teren de peste 200 mp

30 Jan 2024 679

APM Constanța Proiectul derulat de primarul comunei Castelu, Nicolae Anghel, a primit o decizie favorabilă

30 Nov 2023 785

VIDEO+FOTO Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul bancomatului din Mamaia aruncat în aer!

02 Nov 2023 845

Primăria Castelu solicită aviz de gospodărire a apelor pentru „Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comuna Castelu și satele aparținătoare, județul Constanța“

20 Oct 2023 621

Primăria Castelu solicită aviz de gospodărire a apelor pentru „Înființare rețea inteligentă de distribuție gaze naturale în comuna Castelu și satele aparținătoare, județul Constanța“

13 Oct 2023 677

Licitație în comuna Castelu, județul Constanța, pentru concesionarea serviciului de distribuție a gazelor naturale

30 Sep 2023 1046

Primăria Castelu - Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

21 Sep 2023 699