#ConstanțaEsteBine 28 octombrie 2023. Luna plină în Taur (soarele în Scorpion); Eclipsă totală de lună


Luna plină în Taur (soarele în Scorpion);
Eclipsă totală de lună.
Plin sezon de energie schimbătoare, transformatoare, mutabilă.
Unii astrologi spun că este perioadă bună de ”finaluri karmice”. Cu alte cuvinte, putem să decidem că se termină un ciclu de învățare prin care trecem de ceva timp.
Dacă ne-am săturat de auto-agresiune, de a ne considera mai puțin decât suntem, de a ne simți vinovați, rușinați sau nemulțumiți de performanța din trecut, astăzi putem face ceva.

Astăzi, de lună plină, este ziua potrivită să decidem:
”Gata cu aceste emoții; le las să plece, le-am ținut suficient agățate; știu că în fiecare moment am făcut ce am putut mai bine, cu ce știam și ce energie aveam. Mă eliberez de orice agățare de trecut și aleg să trăiesc în energia prezentului”.

Astăzi, luna plină ne ajută să înțelegem că noi nu trăim realitatea, ci povestea realității trecută prin filtrul minții.
Să-l ascultăm pe Anthony de Mello, în cartea sa ”Conștiența, capcanele și șansele realității” cum discută despre percepția noastră asupra realității.
”Prin toți porii, prin toate celulele vii ale corpului, prin toate simțurile noastre, noi recepționăm o reacție din partea realității.
Însă noi filtrăm lucrurile în permanență.
Cine face filtrarea?
Condiționarea noastră?

Cultura noastră?
Programarea noastră?
Felul în care am fost învățați să vedem lucrurile și să le experimentăm?

Chiar și vocabularul poate fi un filtru.

Filtrarea este atât de intensă, încât uneori vei trece cu vederea lucruri care există cu adevărat.
Nu trebuie decât să te uiți la un paranoic care se simte amenințat în permanență de ceva ce nu există de fapt, care interpretează în mod constant realitatea în funcție de anumite experiențe din trecut, sau de anumite condiționări pe care le-a avut.
Dar mai există un demon, care se ocupă și el de filtrare. Numele lui este atașament, dorință, lăcomie. Sursa amărăciunii este lăcomia. Lăcomia deformează și distruge percepția. Frica și dorința ne bântuie.
În multe privințe am fost drogați, încă de când eram mici.
Am fost educați să avem nevoie de oameni. Pentru ce? Pentru acceptare, aprobare, apreciere, aplauze – pentru ceea ce se numește succes.
Acestea sunt cuvinte care nu corespund realității.
Ele sunt convenții, lucruri care sunt inventate, dar noi nu realizăm că nu corespund cu realitatea.
Ce este succesul?

Este ceea ce un anume grup decide că este un lucru bun?
Alt grup va decide că același lucru este rău.
Ceea ce este bun în Washington, ar putea fi considerat rău într-o mănăstire cartusiană.
Succesul într-un cerc politic ar putea fi considerat, în alte cercuri, un eșec.
Acestea sunt CONVENȚII.
Dar noi le tratăm ca realități, nu-i așa?
În copilărie, am fost programați la nefericire.
Am fost învățați că, pentru a fi fericiți, îți trebuie bani, succes, un partener în viață arătos, o slujbă bună, prieteni, spiritualitate, Dumnezeu și puteți adăuga ce mai vreți.
Dacă nu obțineți aceste lucruri, nu veți fi fericiți – cel puțin așa ni s-a spus.
Asta numesc eu atașament.

Un atașament este o convingere că fără ceva anume, nu poți fi fericit.
Odată ce ești convins de acest lucru – care ni se strecoară în subconștient, ni se imprimă în rădăcina ființei – ești terminat.
”Cum aș putea fi fericit, dacă starea sănătății mele nu e bună?”, spui tu.
Dar îți voi spune ceva. Am întâlnit oameni care mureau de cancer și erau fericiți.
.............
Ascultă această poveste tristă – povestea ta, povestea mea, povestea tuturor:
”Dacă nu obțin acest lucru (bani, prietenie, orice) nu voi fi fericit; trebuie să mă străduiesc să-l obțin și, apoi, când îl voi avea, trebuie să mă străduiesc să-l păstrez. Asta mă face să fiu emoționat un timp. O, sunt atât de emoționat! Am obținut ce voiam!”
Dar cât durează asta? Câteva minute – câteva zile, cel mult. Când te-ai văzut cu mașina ta nou-nouță, cât timp durează emoția? Până când este pus în pericol următorul tău atașament!

Adevărul despre emoții este că mă plictisesc de ele, după o vreme. ”
Astăzi, de lună plină, putem să observăm cel mai bine în viața noastră PLICTISEALA – ce repetăm de mult timp și ne plictisește, rutinele, lipsa creativității dar mai ales ATAȘAMENTELE – de ce mă agăț, cu toată puterea programării interioare.
Fără de ce (cine) simt că nu aș putea trăi?

Avem ce contempla o zi întreagă, în care putem finaliza, dacă dorim și intenționăm, ciclul agățării (mentale) de programările făcute. Să ne eliberăm de emoții, de plictiseală și mai ales, de convențiile la care am aderat, fără măcar să fim conștienți că am făcut asta.
Să avem de Luna plină cu eclipsă o zi cât mai echilibrată, prezentă și cu ochii larg deschiși.

Cu iubire, tuturor


Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie – partea întâi – ziua 5. 28 aprilie 2024. În aceste zile ne amintim de caracteristicile Naturii

28 Apr 2024 275

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 738

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 10. 18 aprilie 2024. Suntem în creștere de presiune atmosferică

18 Apr 2024 416

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua – ziua 7. 15 aprilie 2024. Începem o săptămână de lună în creștere intensă

15 Apr 2024 408

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 479

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 8. 2 aprilie 2024. Mijlocul portalului eclipselor și în plin tranzit de Mercur retrograd

02 Apr 2024 557

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea 1 – ziua 6. 31 martie 2024. Finalul oficial al perioadei de ”întuneric” mai lung

31 Mar 2024 516

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 3. 28 martie 2024. Valul de energie al eclipselor intensifică energia foarte tulbure

28 Mar 2024 521

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 14. 24 martie 2024. Ce zi mai bună de început o provocare sau un proiect nou, dacă nu astăzi?

24 Mar 2024 602

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 11. 21 martie 2024. Suntem la mijlocul unei săptămâni provocatoare

21 Mar 2024 490

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8. 18 martie 2024. Astăzi este despre doza de joacă

18 Mar 2024 516

Hagi, după Rapid - Farul Constanța 1-2 „Am făcut probabil unul dintre cele mai bune meciuri în deplasare din acest campionat“

15 Mar 2024 1850

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 5. 15 martie 2024. Energia își continuă evoluția sa ascendentă

15 Mar 2024 550

Procesul 2 Mai la Judecătoria Mangalia Avocatul Adrian Cuculis - „S-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu“ (VIDEO)

14 Mar 2024 1318

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 2. 12 martie 2024. Astăzi avem o energie interesantă

12 Mar 2024 590