#ConstanțaEsteBine Săptămâna 35 a anului 2021. 30 august - 5 septembrie. Finalul verii și începutul toamnei

  •  Asta a fost tiparul verii (și anului 2021) - în care multe planete au fost retrograde (și curând, planeta Mercur va intra în ultimul retrograd al anului): Re-ul, ca la școli sau facultate - restanțe, re-examinări, re-considerări, re-facere sau re-condiționare.
  • RE-ul a fost cheia muzicală a verii.
Intrăm în ultima săptămână a lunii august.

Iată că ne apropiem de încheierea sezonului estival, al vacanțelor. Am avut cu toții posibilitatea să ieșim din rutinele vieții obișnuite și să explorăm fie locuri noi, fie alte ocupații, fie relații diferite, sau doar un program schimbat al zilei.

Faptul că am avut zile lungi, cu lumină și căldură, ne-a modificat important modul în care ne-am structurat programul.

Lumina ne-a ajutat să vedem bine multe dintre lucrurile care ne plăceau sau nu ne plăceau, la noi sau la alți oameni. De aceea, am auzit de la multe persoane că au derulat în perioada verii șantiere de renovare, de reparare, de refacere - la casă, la camere, la propria persoană sau chiar în relații sau în domeniul profesional.

Asta a fost tiparul verii (și anului 2021) - în care multe planete au fost retrograde (și curând, planeta Mercur va intra în ultimul retrograd al anului): Re-ul, ca la școli sau facultate - restanțe, re-examinări, re-considerări, re-facere sau re-condiționare.
RE-ul a fost cheia muzicală a verii.

Și eu am refăcut și renovat o parte din site-ul www.centrulnatura.ro - partea de platformă în care a fost cândva, găzduită Școala Sănătate 5D.

Am crezut și cred încă mult în ”școlirea” adulților și am organizat un fel de platformă educațională, mult înainte ca acestea să fie ”la modă”.

Pentru că experiența mea cu învățământul la adulți a fost doar în interacțiunea directă, această platformă m-a învățat multe despre noua modalitate de interacțiune, impersonală, pe care on-line-ul o aduce. Și odată ce am învățat, pentru a eficientiza procesul, am decis multe renovări și transformări. De aceea, Școala Sănătate 5D, varianta interactivă, a fost închisă o perioadă, re-gândită și re-aranjată într-o altă formă.


Adulții sunt diferiți decât copiii. Deși nevoia de învățare rămâne, procesul pentru ei este diferit. Copiii acceptă din prima că nu știu, că nu cunosc, că sunt neîndemânatici și că trebuie să repete mult timp noi abilități sau obiceiuri, pentru a învăța. Adulții, în marea majoritate, știu să facă multe, în anumite domenii și le este foarte greu să accepte că în alte domenii sunt ignoranți. Și că trebuie să o ia de la a, b, c pentru a putea să stăpânescă logic un nou domeniu.

În plus, adulții au deja programul zilei complet ocupat, au mai puțină energie și disponibilitate decât copiii și sunt mai nerăbdători să obțină rezultate.

De aceea, învățământul pentru adulți este diferit decât cel pentru copiii. Partea practică este importantă. Teoria trebuie să fie scurtă, clară, ușor de priceput și rapid de integrat în restul informațiilor pe care le dețin. Și motivația personală necesită susținere continuă. Altfel, abandonează ușor și rapid.

Școala Sănătate 5D, ca și curs on-line, oferă toate caracteristicile utile pentru ca un adult să învețe confortabil despre propriul corp și despre modalitatea în care poate controla procesul de îmbolnăvire sau de însănătoșire. Același proces, în direcții diferite.

https://www.centrulnatura.ro/scoala-sanatate-5d/

De această dată, adulții care vor alege să parcurgă cursul on-line intră pe platformă și se descurcă singuri. Fără profesor. Doar urmând indicațiile existente acolo. Pas cu pas, în timpul propriu, trec prin lecțiile teoretice, rezolvă exercițiile practice, aplică și testează tehnicile propuse. Si la final, dacă doresc, pot completa evaluările și absolvi școala cu o diplomă. Care să le valideze eforturile și să le certifice că au încheiat un proiect început.

Cea mai mare satisfacție pentru orice adult este să ducă la bun final ceva început.

ȘI tot în energia notei RE, de re-facere și re-condiționare, împreună cu fetele de la Studioul Pilates Vitality am lucrat întreaga vară pentru a re-folosi înregistrările tuturor programelor din anul 2021 într-o variantă integrată și eficientă.
Așa s-a născut BIblioteca Vitality. https://vitalitystudio.ro/biblioteca/

Odată cu ea se va lansa și noul eveniment al acestei toamne, un program în premieră, cu o temă dragă inimii mele:
Imunitate și întinerire

https://fb.me/e/2psHteLNF

Întinerirea este o funcție normală a celulelor corpului nostru. Toate celulele pot să se refacă, să se regenereze și să întinerească. Da, toate. Divinul a creat un corp minunat, cu posibiltăți extraordinare.

Principalele frâne în procesul de întinerire sunt interioare: mintea (da, povestea minții poate opri acest proces) și exterioare: poluarea și factorii agresivi din mediu.

Învățăm să facem față provocărilor, să economisim energie și forță vitală, iar corpul nostru reîncepe să arate iar tânăr. Ca atunci când suntem îndrăgostiți și se aprind toate becurile de energie din corp. Ce-ar fi să ne îndrăgostim de noi înșine, atât de tare, încât să fie lumină înăuntru, la fel cum este acum, în afară?

Provocare mare de tot!

Participanții suficient de curajoși să se prindă în acest proiect sunt așteptați la 14 septembrie.

În concluzie, finalul energiei verii vine cu rezultatele șantierelor de reparații, renovări și recondiționări.

Dar și cu noi idei și proiecte, pentru următoarea perioadă.

Săptămâna ce urmează este o săptămână în care fiecare va face bilanțul verii și va descoperi cât este de puternic corpul si spiritul uman, în ciuda ordinelor de evacuare, radiațiilor și tuturor provocărilor cu care ne-am confruntat continuu.

Bucurați-vă de ultimele vibrații ale verii și pregătiți-vă pentru tranziție. Intrăm în caruselul toamnei, cât de curând.

Să ne fie bine tuturor,

Cu iubire

Sursă text și foto: Facebook / Zyanna Orinda
www.centrulnatura.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 10. 18 aprilie 2024. Suntem în creștere de presiune atmosferică

18 Apr 2024 408

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua – ziua 7. 15 aprilie 2024. Începem o săptămână de lună în creștere intensă

15 Apr 2024 401

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 464

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 8. 2 aprilie 2024. Mijlocul portalului eclipselor și în plin tranzit de Mercur retrograd

02 Apr 2024 544

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea 1 – ziua 6. 31 martie 2024. Finalul oficial al perioadei de ”întuneric” mai lung

31 Mar 2024 509

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 3. 28 martie 2024. Valul de energie al eclipselor intensifică energia foarte tulbure

28 Mar 2024 511

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 14. 24 martie 2024. Ce zi mai bună de început o provocare sau un proiect nou, dacă nu astăzi?

24 Mar 2024 586

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 11. 21 martie 2024. Suntem la mijlocul unei săptămâni provocatoare

21 Mar 2024 478

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8. 18 martie 2024. Astăzi este despre doza de joacă

18 Mar 2024 507

Hagi, după Rapid - Farul Constanța 1-2 „Am făcut probabil unul dintre cele mai bune meciuri în deplasare din acest campionat“

15 Mar 2024 1841

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 5. 15 martie 2024. Energia își continuă evoluția sa ascendentă

15 Mar 2024 544

Procesul 2 Mai la Judecătoria Mangalia Avocatul Adrian Cuculis - „S-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu“ (VIDEO)

14 Mar 2024 1298

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 2. 12 martie 2024. Astăzi avem o energie interesantă

12 Mar 2024 583

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 14. 9 martie 2024. Astăzi avem luna întunecată, ziua dinainte de luna nouă

09 Mar 2024 690

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea întâi – ziua 11. 6 martie 2024. Tot ce posedăm, inclusiv corpul fizic, se degradează în timp

06 Mar 2024 695