#ConstanțaEsteBine Ziua 221 – 9.08.2022 Astăzi sărbătoresc Gazpacho

Ce ne hrănește cu adevărat?
Îmi pun această întrebare de mult.

Am realizat că mâncarea, așa cum ne este oferită de Stăpânii lumii, în diferitele sale forme ispititoare (ce dau obișnuință fizică) nu ne hrănește corpurile fizice.
Dimpotrivă.

Creează acidoză, creează stagnări și degradare, ne usucă și ne îmbătrânește.
Mă uit la corpul meu, mă uit la toți cei din jur.
Nu văd deloc semnale de hrănire, de înflorire fizică sau de energie.
Dimpotrivă.

Nu văd decât cearcăne, ochi umflați, piele uscată și lipsă de vivacitate.
Încep să văd și la copii, de la 3-4 ani încolo, aceleași semne pe care le văd la adulți.
Sunt și excepții.
Întotdeauna sunt structuri mai rezistente, combinații genetice mai performante, ființe mai reușite biologic, care rezistă diferit la combinația nepotrivită alimentară și de poluare, ce ne este servită zilnic ca și hrană.
Sufletul cere hrănire diferită.

Nu ceea ce ni se oferă în socialul prezent.

Dar despre asta vom discuta în altă postare.

Astăzi vă propun să descoperim, fiecare, în realitatea personală, ce simte real nevoia corpul pentru a fi hrănit, pentru a avea energie, pentru a se simți dinamic?

Vă propun de ani de zile fructele și legumele ca variantele mai potrivite pentru menținerea într-o stare acceptabilă a corpului fizic.
Am descoperit, prin experimentări personale, că și în cazul acestor fructe și legume, sunt diferite opțiuni, dar și diferite capcane.
Se pot face excese și se pot crea dezechilibre importante în corpul fizic, chiar dacă mintea are senzația că face bine ce face.
Lucrurile sunt mult mai complexe decât par la prima vedere.
Și asta deoarece ființele umane sunt mult mai complexe, decât un corp de carne, care se mișcă însuflețit ca un roboțel de colo până colo.

Am tot căutat variante de combinații alimentare, care să ofere și satisfacție papilelor gustative, și sațietate corpului fizic și stare de bine energetică.
Continui să caut.
Pentru că răspunsul nu este unic.

În aceste zile călduroase de vară toridă, corpul dorește hidratare, mai mult decât alimentare. Este o perioadă bună pentru consum de alimente zemoase.

Nevoia naturală este de pepene dulce și zemos. Problema tehnică este calitatea pepenilor de pe piață (ușoare urme de pepeni în chimie) și reacția corpului după consumul lor (o simt de câțiva ani buni). După consumul unei felii de pepene, apare senzație de slăbiciune (hipoglicemie), semn al unui conținut de fructoză anormal de mare, care s-a absorbit prea rapid în circulație sau poate apare senzația de râcâială în stomac (semn al prezenței substanțelor chimice cu care a fost tratat pepenele). Știu că mulți rezolvă aceste ”probleme” adăugând pâine sau brânză la pepene. Este o ascundere a prafului sub covor, prin crearea a și mai multă mizerie interioară.

În ultima perioadă, rareori reușesc să găsesc pepeni de calitate, puțin tratați chimic (nu știu dacă mai există netratați, voi să-mi spuneți) care mă satisfac și-mi permit să stau o zi întreagă doar pe pepene. Dar a ajuns să fie excepția, și nu regula verii.
M-am întors către fructele legumelor, pe care le-am putut găsi prin grădinile oamenilor, cultivate fără substanțe de adaos, doar cu grijă și apă multă.

Așa că favorita acestei veri a fost ”supa” gazpacho, practic un smoothie (blend) făcut din combinații variate de roșii, castraveți și ardei grași, la care am adăugat ba o caisă, ba o piersică, ba o smochină și puțină ceapă verde (sau alte mirodenii, precum rozmarin și oregano) pentru gust.
Consumată simplu, sau cu rondele de orez, funcție de preferința zilei, supa gazpacho a reprezentat masa consistentă, gustoasă și satisfăcătoare a zilei.

Când am cules roșii din grădină, încinse de soarele intens, gazpacho a fost cald, nu a mai fost o supă rece. Dar încălzit de la astrul zilei, nu de la focul pământului din aragaz.
Mi-a plăcut să servesc Gazpacho cu Za-atar (condimentul pe bază de susan, sumac, chimen, oregano și măghiran), sau cu Sumac (oțetar) – ce par a merge foarte bine cu roșiile.
Corpul a fost relativ mulțumit cu această combinație, deși consumul zilnic de roșii îmi dă dureri de cap (în zona tâmplelor) dacă este prelungit în timp. Așa că alternez supele doar cu ardei și castraveți (sau zucchini), castraveți cu morcovi, cu cele în care adaug roșii. Prea multă solanină (alcaloid toxic în cantitate mare) din roșii nu face bine acestui corp în care mă aflu în prezent, aflat deja în acidoză importantă.

Astăzi sărbătoresc Gazpacho, care este o variantă de ”supă rece”, adică făcută la blender, pentru că este ușor de digerat, răcoroasă, nutritivă și pe gustul sărat – acrișor pe care îl cere corpul în caniculă.
Dacă aveți și alte idei de ”supe reci” le puteți împărtăși, dar m-aș bucura să le folosiți și să vă tratați corpul cu grijă și atenție. Ideile pe care el vi le trimite (fă aia, sau fă cealaltă) sunt doar indicii ale nevoilor sale reale. Ascultați-l și oferiți-i nutriția de care are nevoie.
Să avem cu toții o zi cât mai hrănitoare și liniștită
Cu iubire, tuturor.

Articol și foto păreluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie - partea întâi - ziua 3. 26 aprilie 2024. Prima zi de Mercur direct, după aproape patru săptămâni de tulburări energetice și probleme de comunicare

26 Apr 2024 339

#ConstanțaEsteBine 24 aprilie 2024. S-a schimbat energia

24 Apr 2024 428

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 15 23 aprilie 2024 Vârful valului de energie, zi de Sfântul Gheorghe

23 Apr 2024 390

Farul Constanța Louis Munteanu și Ionuț Cojocaru, gemenii golului. „Se înțeleg foarte bine, sunt fericiți că joacă împreună“ (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 937

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 13. 21 aprilie 2024. Schimbarea

21 Apr 2024 400

#ConstanțaEsteBine. Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 12 20 aprilie 2024 Suntem aproape de maximul perioadei energetice intense în care ne aflăm

20 Apr 2024 529

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 11. 19 aprilie 2024. Mercur retrograd, luna creștere, variații termice masive

19 Apr 2024 391

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 5. 13 aprilie 2024. Cea mai intens energetică zi a tranzitului lui Mercur retrograd

13 Apr 2024 587

Președintele PNL, Nicolae Ciucă „Sunt sigur că, pe 9 iunie, echipa liberală din Constanța va ieși învingătoare“

12 Apr 2024 708

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 4. 12 aprilie 2024. Luna este în creștere, și planeta Mercur este încă în tranzit retrograd

12 Apr 2024 486

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua - ziua 2. 10 aprilie 2024. Zi de miercuri, mijloc de săptămână și mijloc de tranzit de Mercur retrograd

10 Apr 2024 442

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 1 9 aprilie 2024 A trecut eclipsa de soare

09 Apr 2024 453

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 469

Primarul Constanței, Vergil Chițac, mesaj de Ziua Mondială a Sănătății (GALERIE FOTO)

07 Apr 2024 482

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea întâi - ziua 13. 7.04.2024. Suntem la o zi înainte de un mare și intens eveniment astral

07 Apr 2024 540