#ConstanțaEsteBine Ziua 230 – 17.08.2022. Astăzi sărbătoresc cusătura cu ață albă


Pentru că ieri am discutat despre ațele care radiază din centrele de interes, iar materialul despre radiații despre care v-am pomenit se dovedește a fi la fel de invizibil ca și subiectul lui (dificil cu radiațiile astea, mai ales când nu tu controlezi sursa lor), m-am gândit să ating astăzi un subiect delicat, dar destul de cunoscut: ascunderea la vedere.

I-am spus în limbaj artistic ”cusătura cu ață albă”, pentru că în perioada în care mă ocupam cu puțină croitorie, etapa de însăilare, când puneai părțile una lângă alta, să vezi cum se pot lega într-un întreg, se realiza cu ață albă.

Se vedea foarte clar zona de demarcație între părți, dar în același timp, puteai să vezi, destul de bine și cum va arăta întregul realizat din acele părți.
Ața albă se folosea tocmai pentru a fi vizibilă și a putea să fie ușor îndepărtată, odată cusătura definitivă realizată.

Ascunsul bucăților de adevăr chiar la vedere este o tehnică de manipulare bine cunoscută, folosită de toți iluzioniștii lumii. Ea se bazează pe devierea atenției celui care privește.

Maeștrii prestidigitatori (adică ”degete rapide”) flutură constant din mâini, din degete, își pun pălării și pelerine în mod deliberat, știind că acestea vor atrage atenția ochilor, o vor fixa pe aspectul lor exotic și spectatorul nu va mai fi atent la ceea ce se întâmplă în mod real: gesturile care duc la realizarea iluziei (sau trucului).

În ultima perioadă, avem parte de numeroase cusături cu ață albă în jurul nostru, care se străduie să agațe laolaltă teorii și explicații copilărești, cu realități destul de neplăcute, oferind soluții deloc în favoarea biologiei umane.

În alimentație și industria medicală au pătruns substanțe și produse cu potențial dăunător asupra corpului uman, ascunse în spatele unor studii și cercetări meșteșugit conduse, pentru a adormi vigilența umană.

Mă refer în special la ”dulciurile pentru copii”, care nu au nicio valoare nutritivă, niciun beneficiu pe corpul fizic (dimpotrivă) și sunt promovate în Sărbători special dedicate lor (sărbătorile de iarnă sau Halloween, dar și sărbătorile de Paște ori zilele aniversare). Am descoperit magazine întregi pline cu aceste deșeuri, pompos numite ”bucurii pentru copii”.

Culorile, textura, aromele și întreaga compoziție a dulciurilor ”pentru copii” este chimie pură, chimie în cea mai prelucrată și toxică formă cu putință, cu efect tip drog și dependență instant, odată consumul început.


Un copil care a gustat o bomboană colorată, o acadea sau o ciocolată, devine un animal agresiv, în stare să te sfâșie dacă îi interzici accesul la drog. Am văzut asta în ochii unor copii apropiați de mine și m-am speriat de energia pe care dulciurilor o pot declanșa în ființele umane naive și necoapte.
Combinația de dulciuri, care sedează și amorțesc simțurile gustativ și olfactiv, cu ecrane și poveștile lor irezistibile, ce sedează simțul vizual și acustic și sedentarism (stați cuminți acasă, unde umblați?) ce amorțește simțul tactil creează o ființă umană nu doar docilă, ci manipulabilă la maxim, prin două butoane: zahăr și ecrane.

O cusătură uriașă cu ață albă, în spatele unor pretenții de ”evoluție” a tehnologiei și nutriției umane, realizată cu prețul reducerii pas cu pas, delicat și discret, a libertății de mișcare, de gândire și mai ales, de simțire. Ființele umane involuează. Se vede cu ochiul liber. ”Evoluția” discutată în alte cusături cu ață albă numite știri este doar o poveste, la fel ca și cea cu ”bucuriile pentru copii”. Sunt bucurii, dar NU pentru copii. Și nici pentru rasa umană.

Astăzi sărbătoresc cusătura cu ață albă pentru că se vede foarte clar pentru oricine dorește să o vadă. Nu am soluții practice eficiente pentru cusătura socială, întrucât rezolvările pe care le găsesc presupun responsabilitate individuală. Așa cum am descoperit că funcționează Jocul pe pământ, fiecare om se presupune că este suficient de puternic să-și găsească și aplice propriile soluții, în trecerea dincolo de problemele cu care se confruntă.

Vă provoc începând de astăzi și până la final de săptămână să stați departe de dulciurile cu zahăr promovate de industrie și să vă bucurați de pepeni, piersici, mure, zmeură și toate fructele de sezon disponibile în prezent. Este ușor, este greu? Observați. Este benefic? Observați și asta.
Când observi cusăturile cu ață alba (asta cu dulciurile este cea mai mică și mai evidentă; dacă voi începe să discut altele, produc reacții și nu asta este intenția) le vezi ulterior pestetot în jur. Ca și cum cineva se străduie să însăileze o realitate pe care să ne-o ofere tuturor, ca un întreg, spunând: ”asta este lumea în care trăiți”.

Este util să avem ochii deschiși.

Pentru că ne putem poziționa eficient pentru noi, indiferent de ”ața albă” cu care Stăpânii lumii aleg să coasă realitatea.

Să avem o zi cât mai echilibrată, prezentă și să menținem treaz observatorul tăcut, martorul liniștit, cel care învață să privească, pentru a descoperi – real – lumea, dincolo de povestea care i se spune continuu (dincolo de cusăturile cu ață albă).

Cu iubire, tuturor


Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 697

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 10. 18 aprilie 2024. Suntem în creștere de presiune atmosferică

18 Apr 2024 413

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua – ziua 7. 15 aprilie 2024. Începem o săptămână de lună în creștere intensă

15 Apr 2024 404

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 473

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 8. 2 aprilie 2024. Mijlocul portalului eclipselor și în plin tranzit de Mercur retrograd

02 Apr 2024 552

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea 1 – ziua 6. 31 martie 2024. Finalul oficial al perioadei de ”întuneric” mai lung

31 Mar 2024 513

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 3. 28 martie 2024. Valul de energie al eclipselor intensifică energia foarte tulbure

28 Mar 2024 518

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 14. 24 martie 2024. Ce zi mai bună de început o provocare sau un proiect nou, dacă nu astăzi?

24 Mar 2024 595

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 11. 21 martie 2024. Suntem la mijlocul unei săptămâni provocatoare

21 Mar 2024 486

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8. 18 martie 2024. Astăzi este despre doza de joacă

18 Mar 2024 512

Hagi, după Rapid - Farul Constanța 1-2 „Am făcut probabil unul dintre cele mai bune meciuri în deplasare din acest campionat“

15 Mar 2024 1847

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 5. 15 martie 2024. Energia își continuă evoluția sa ascendentă

15 Mar 2024 547

Procesul 2 Mai la Judecătoria Mangalia Avocatul Adrian Cuculis - „S-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu“ (VIDEO)

14 Mar 2024 1313

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 2. 12 martie 2024. Astăzi avem o energie interesantă

12 Mar 2024 586

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie - partea întâi - ziua 14. 9 martie 2024. Astăzi avem luna întunecată, ziua dinainte de luna nouă

09 Mar 2024 696