#ConstanțaEsteBine Ziua 272 – 29.09.2022 Astăzi sărbătoresc lavanda

Natura este marele vindecător al corpului omenesc. În Natură găsim remedii pentru toate dificultățile fizice și emoționale cu care ne confruntăm, ca urmare a dezvoltării exagerate mentale impuse de inteligența artificială.

Mintea umană este excesiv hrănită cu stimuli și idei. Prin uriașa industrie de publicitate, suntem manipulați în direcții dorite de stăpânii lumii, nu cele mai bune pentru corpurile noastre fizice sau echilibrul emoțional. Secretul manipulării mentale este repetiția. Când auzim ceva de suficient de multe ori, acel ceva rămâne ”lipit” în memoria noastră și rulează în fundal, ca un program subliminal.

Secretul domesticirii copiilor (scuzați, am vrut să spun educației) este reprezentat de repetiția frecventă și exasperantă a mesajelor dorite: ”trebuie să-ți faci temele” (cu alte cuvinte, ”trebuie” să faci o activitate dorită de ceilalți, nu de tine), ”trebuie să mergi zilnic la școală”, ”trebuie să te îmbraci în acest fel”, ”trebuie să te comporți așa” etc.

Secretul programării interioare a ființelor umane este repetiția. Orice comportament repetat suficient de frecvent se automatizează, devine obișnuință și apoi ”a doua natură”. Așa sunt limbajul, scrierea, condusul mașinilor, spălatul pe dinți sau îndemânările profesionale.

Putem să folosim această caracteristică a ființei umane, automatizarea repetiției, pentru echilibrarea și refacerea unor daune apărute în perioade în care trăim în inconștiență. Putem să repetăm gesturi, activități și cuvinte care să ne inducă felurile comportamente avantajoase.

Astăzi sărbătoresc lavanda pentru că este o parte din mecanismul de reparare și echilibrare a corpului fizic și a emoțiilor. Folosirea uleiului esențial de lavandă zilnic sau suficient de frecvent, funcție de nevoie și dorință, determină stări de calm, relaxare, liniște interioară și mulțumire. Plimbarea într-un câmp cu lavandă poate avea efecte similare. La fel și cultivarea unor tufe cu lavandă în grădină.

Lavanda de culoare mov este o plantă ce emană substanțe aromate cu acțiune calmantă a minții, în mod deosebit. Este folosită în multe produse cosmetice tip spa, dedicate susținerii corpului fizic.
Împreună cu păducelul, care calmează mintea și bătăile sale exagerate, lavanda poate calma mintea și gândurile sale haotice.

Vă spuneam de radiațiile electromagnetice ale tehnologiei din jur, care ne influențează mult corpul, în special organele cu activitate electrică puternică: inima și creierul. În perioada toamnei și iernii, datorită instabilității atmosferice și umidității excesive (apa fiind un foarte bun conductor de electricitate), daunele câmpurilor electromagnetice artificiale asupra corpurilor biologice sunt mult accentuate.


În această perioadă veți auzi despre oameni care au probleme fie la nivel de inimă / circulație / plămâni fie la nivel de creier și organe de simț (probleme neurologice diferite, afectări ale nervilor cranieni, ce pot produce ticuri, tulburări de vedere, auz, miros sau gust, spasme și convulsii, tulburări de respirație și atacuri de panică). Sau veți resimți chiar voi dificultăți diverse în zona toracelui sau capului.

Lavanda poate fi o plantă de mult ajutor în calmarea vârtejurilor mentale. Culoarea sa mov este liniștitoare și inductoare de stare meditativă.
Astăzi sărbătoresc lavanda ca un simbol al plantelor din Natură ce pot susține organismul în perioadele sale dificile.

Un buchețel de lavandă, câteva picături de lavandă în difuzor, un săpun cu aromă de lavandă sau un șampon cu aroma respectivă ne ajută să menținem energia corpului într-o vibrație de neutralitate și calm, indiferent ce se întâmplă în jur și în ce povești încearcă industria de publicitate a lumii sau mass-media să ne atragă.

Să avem grijă de noi înșine astăzi, să fim cu corpul nostru și energia lui, să ne centrăm și să petrecem o zi cât mai echilibrată de toamnă.
Cu iubire, tuturor

Articol și foto preluate de pe Facebook/Zyanna Orinda
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Astăzi sărbătoresc recapitularea

28 Feb 2022 1022

Handmade by Carmen Petrișor Săpunuri artizanale!

17 Feb 2022 2796

#ConstanțaEsteBine Ziua 48 - 17.02.2022 Astăzi sărbătoresc lavanda

17 Feb 2022 1251

#ConstantaEsteBine Experiențe Dobrogene Mov. Festivalul lavandei, la cea de-a III-a ediție

01 Jun 2021 4821

Fotoreportaj Spectacol de culoare pe autostrada A2 București-Constanța. Florile de câmp creează un peisaj multicolor

29 May 2021 6539

Beneficiile folosirii uleiurilor esențiale. Printre cele mai îndrăgite, uleiul de trandafiri

13 May 2021 2623

Specii cu potențial major pentru sectorul cosmetic, și-au găsit casă în Dobrogea (galerie foto+video)

24 Sep 2020 2642

​Primăria Constanța anunță că peste 11.000 de flori și 200 de arbuști s-au plantat la Constanța în lunile mai și iunie

30 Jun 2020 1302

Constanța Au continuat acțiunile de înfrumusețare a spațiilor verzi din scuaruri sau fâșii stradale (galerie foto)

24 Jun 2020 1239

#ConstantaEsteBine Weekend de poveste pe plaiuri autohtone. Experiențe Dobrogene cu Parfum de Lavandă (galerie foto)

22 Jun 2020 2641

#ConstanțaEsteBine - Dress code alb-mov! Experiențe dobrogene cu Parfum de Lavandă au revenit și anul acesta

19 Jun 2020 2376

„Aurul mov“, pe Autostrada Soarelui. Zile cu parfum de Provence… (fotoreportaj+video)

12 Jun 2018 8375

Uleiul de lavandă, de ajutor în problemele digestive pe fond nervos

20 Jan 2017 1288

Uleiul de lavandă, o oază de linişte pentru minte şi corp

24 Sep 2016 1899

Sănătate Mierea de lavandă, recomandată în caz de epuizare fizică

27 Mar 2016 1632