#ConstanțaEsteBine Ziua 281 – 8.10.2022. Astăzi sărbătoresc salcia



Arborii sunt companionii noștri pe pământ, adevărații noștri parteneri și aliați. Cu animalele avem relații amestecate, fie le facem obiectele noastre de joacă (animalele domestice), fie sursa de hrană (idem), fie ne temem de ele (lupi, urși, lei) și când putem le închidem în cuști în grădini zoologice. Rar avem relații reale de parteneriat și alianță cu animalele – iar asta se întâmplă doar când ființele umane respective sunt echilibrate în propria lor energie animalică. Foarte rar și doar cu multă muncă interioară.

În schimb, arborii impun respect și ne oferă de la început o relație echilibrată. Depindem reciproc, ca specii, unii de alții (arborii consumă dioxidul de carbon pe care noi îl producem ca reziduu, noi consumăm oxigenul pe care ei îl produc ca reziduu, în procesul vieții).

În mod natural, oamenii sunt atrași de anumiți arbori și simt că în preajma lor se echilibrează, se stabilizează în vibrația lor haotică interioară. În crângurile de arbori, chiar și în livezi, dar mai ales în păduri, semnalul de la telefoanele mobile este prost. Lemnul arborilor ecranează din radiațiile electromagnetice distructive, ce ne încing creierul și ficatul.

În acest week-end am privilegiul să stau în preajma sălciilor crescute natural în mediul lor predilect: la malul apelor. Salcia este un arbore extraordinar: rezistent la umezeală (are rădăcini care nu putrezesc la prea multă apă, așa cum se întâmplă altor copaci).

Apa (umezeala) este simbolul emoțiilor, iar rădăcinile sunt ”creierul” arborelui, asta înseamnă că lângă o salcie, dacă avem creierul inundat de emoții și simțiri, rezistăm mai bine și facem exact ca salcia: folosim umezeala (emoțiile) pentru a ne crește noi ramuri și a ne dezvolta pe verticală, în sus, spre cer.
Ramurile din coroană ale salciei sunt flexibile, foarte rezistente la vânt și foarte reziliente: pot fi tăiate de la bază și cresc la loc. Această putere de ajustare la manipulare face din salcie un arbore favorit pentru oameni: din crengile de salcie se confecționează garduri, împletituri, coșuri și o mulțime de obiecte utile pe lângă o gospodărie rurală, în timp ce arborele creează alte noi ramuri, iar și iar, indiferent câte îi sunt tăiate.

Salcia poate ajunge la vârste venerabile, de sute de ani, în ciuda tuturor adversităților cu care se confruntă. Chiar dacă aspectul exterior este de ”arbore plângător”, cu crengile lăsate spre pământ, din care uneori se scurg picături de limfă, ca lacrimile, ea este de fapt un arbore adaptat la apa emoțiilor, la vântul gândurilor și cuvintele (vânt – cuvânt – jocuri de cuvinte) și la manipulările agresive ale oamenilor. Rămâne ea, aceeași, în ciuda tuturor intervențiilor exterioare: simbolizează puterea Sufletului de a-și menține lumina în mijlocul întunericului - vă recomand ca lectură de week-end, pentru reamintire, cartea ”Misiunea” - https://www.centrulnatura.ro/produs/e-book-misiunea/).

Simbolica salciei mă facă să o celebrez astăzi drept arborele zilei.


În terapia florală Bach, remediul Willow are drept indicație ”potențialul pozitiv de a ierta și de a uita nedreptățile din trecut, pentru a savura viața în momentul prezent”.

Este un remediu recomandat pentru toți cei care se agață cu mintea de povești din trecut, în care ei își acceptă roluri de victimă și nu mai ies din ele. Este un remediu pentru cei care tot jeluiesc pierderi, și nu mai termină jeluirea.

Vă spuneam de multe ori că tot ce începe, are un final.

Willow (florile Bach), Salcia – 5 picături în apă, de 2-3 ori pe zi – câteva săptămâni bune – ne poate ajuta să încheiem procese de jeluire sau să oprim resentimente (către noi sau ceilalți), ori regrete. Toate aceste echilibristici mentale (jeluirea, resentimentele, regretele și ne-iertările sunt doar JOCURI ale minții, în importanța sa de sine exagerată: ce important mă simt, să sufăr fără încetare. Este o variantă perfidă a importanței de sine, numită ”bietul de mine”, în care mă pun pe un piedestal de suferință și mă arăt tuturor, să vadă cât sufăr eu).

Willow ne ajută să ne recâștigăm simțul umorului când ne luăm prea în serios, când considerăm că suntem ”loviți” și ”nedreptățiți”, în fața provocărilor vieții.

Salcia ne spune în felul său discret, dar penetrant: TU suferi? Vino puțin în locul meu și trăiește o zi în scoarța și structura mea.

Oamenii vin și mă folosesc în toate felurile, pentru beneficiile ce le obțin pe seama mea: îmi decojesc coaja să fabrice aspirină, îmi iau crengile să-și fabrice bunuri prin casă și mă pun în pământ în locuri care mie nu-mi priesc, în terenuri uscate și ne-aerate. Și rezist. Găsesc puterea interioară să-mi continui viața, făcând alianțe cu plantele din jur, găsind ajutoare în insecte și păsări, pentru a-mi derula procesele biologice.

Mesajul salciei este pentru noi toți ”lăsați victima în trecut”; destinul nostru este totdeauna în trecut, ce s-a întâmplat în urma noastră. Să ne uităm cu atenție la întâmplările prin care am trecut, să ne recunoaștem responsabilitatea și alegerile mai puțin inspirate, să nu mai repetăm comportamente care ne slăbesc și ne fac rău și să înaintăm pe drumul vieții cu liberul arbitru ÎN FAȚA noastră. Să facem alegeri bune, conștiente și pro-viață, pornind de la lecțiile învățate din trecut și din destinul pe care l-am creat anterior.

Viața se construiește ÎNAINTE, cu lecțiile sale învațate privind retrospectiv, în urmă.

Nu procedați INVERS, așa cum vă împing stăpânii lumii. Destinul NU este înainte voastră. Niciodată. Înaintea voastră este doar Liberul arbitru și puterea de alegere. Antrenați alegerile conștiente, benefice și pro-viață. Întocmai cum o face salcia.

Luați Willow și nu mai stați în starea de morocăneală, de nemulțumire, de plângeri și jeluire. Nu mai invidiați pe cei cărora le merge bine și le trimiteți vibrațiile voastre geloase și răuvoitoare. Fiți conștienți de gândirea negativă și alegeți cu ajutorul Salciei să o schimbați într-una de recunoștință, focalizându-vă pe acele aspecte ale vieții care funcționează. Dacă sunteți vii și lecturați acest mesaj, mulțumiți pentru viață. Putem începe de aici.
Astăzi sărbătoresc salcia, să-mi amintesc că alegerea gândurilor și a stărilor prin care trec îmi aparține. Onorez toți oamenii puternici pe care i-am cunoscut în acest week-end și care nu lasă greutățile vieții să le umbrească bucuria de a fii vii, de a glumi și râde, de a accepta tot ce vine pe drumul lor drept oportunități de evoluție, creștere și dezvoltare.

Să avem cu toții o zi de împuternicire și alianță cu sora noastră Salcia, în toate formele și felurile în care ne putem imagina.

Cu iubire, tuturor

Sursa foto-text: Facebook/ Zyanna Orinda 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

#ConstanțaEsteBine Valul cinci de energie – partea întâi – ziua 5. 28 aprilie 2024. În aceste zile ne amintim de caracteristicile Naturii

28 Apr 2024 269

Farul Constanța. Luca Andronache a spart gheața „Încercăm să jucăm cât mai bine pentru fani și pentru toată Constanța“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Apr 2024 734

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea a doua – ziua 10. 18 aprilie 2024. Suntem în creștere de presiune atmosferică

18 Apr 2024 416

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie - partea a doua – ziua 7. 15 aprilie 2024. Începem o săptămână de lună în creștere intensă

15 Apr 2024 408

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 14 8 aprilie 2024 Luna nouă în Berbec

08 Apr 2024 479

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 8. 2 aprilie 2024. Mijlocul portalului eclipselor și în plin tranzit de Mercur retrograd

02 Apr 2024 557

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea 1 – ziua 6. 31 martie 2024. Finalul oficial al perioadei de ”întuneric” mai lung

31 Mar 2024 516

#ConstanțaEsteBine Valul 4 de energie – partea întâi – ziua 3. 28 martie 2024. Valul de energie al eclipselor intensifică energia foarte tulbure

28 Mar 2024 521

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 14. 24 martie 2024. Ce zi mai bună de început o provocare sau un proiect nou, dacă nu astăzi?

24 Mar 2024 601

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 11. 21 martie 2024. Suntem la mijlocul unei săptămâni provocatoare

21 Mar 2024 489

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 8. 18 martie 2024. Astăzi este despre doza de joacă

18 Mar 2024 516

Hagi, după Rapid - Farul Constanța 1-2 „Am făcut probabil unul dintre cele mai bune meciuri în deplasare din acest campionat“

15 Mar 2024 1850

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 5. 15 martie 2024. Energia își continuă evoluția sa ascendentă

15 Mar 2024 550

Procesul 2 Mai la Judecătoria Mangalia Avocatul Adrian Cuculis - „S-a favorizat din nou inculpatul Vlad Pascu“ (VIDEO)

14 Mar 2024 1318

#ConstanțaEsteBine Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 2. 12 martie 2024. Astăzi avem o energie interesantă

12 Mar 2024 590